NL TT Banner
NIEUWSBRIEF APRIL 2011
ZOMERMUZIEKFESTIVALS EN NOG VEEL MEER
UMBRIA JAZZ FESTIVAL
ZOMERFESTIVAL LUCCA
SUN FESTIVAL TOSCANE
MUZIEKFEEST PERUGIA
PUCCINI FESTIVAL
RAGOUTRECEPT
FOTOWEDSTRIJD
Buongiorno,

De lente zit in de lucht en omdat de temperaturen in Toscane en UmbriŽ al aardig beginnen op te lopen zijn jullie - en veel anderen - momenteel zeker bezig met het maken van je definitieve vakantieplannen.

In Toscane en UmbriŽ is de zomer voor muziekfestivals het belangrijkste seizoen. Dat is ook altijd de periode die favoriet is bij de gasten van To Toscane. Want dit is immers een unieke kans om internationaal beroemde artiesten in een aantal ongewoon spectaculaire decors te bewonderen - meestal in de open lucht om zoveel mogelijk van de warme avonden te profiteren.

Als je ooit Elton John, Mark Knopfler, Jamiroquai, Carlos Santana of Tony Bennett te zien wil krijgen of live uitvoeringen van Puccini's Madame Butterfly of Turandot in Puccini's eigen omgeving wil meemaken, dan is deze zomer je kans.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste muziekfestivals met daarbij de artiesten en weblinks waar je kaarten kunt reserveren en meer informatie over al dit moois krijgt.

Als vervolg op onze receptenideeŽn stuur ik je deze maand een ragoutrecept van Simone van het restaurant Malborghetto in Lecchi.

Ook krijg ik geleidelijk steeds meer foto's binnen voor de fotowedstrijd van 2011 van To Toscane gasten die Toscane dit jaar vroeg hebben bezocht. We hebben al een paar mooie inzendingen bekeken en we verwachten er nog veel meer.

En zoals altijd zijn suggesties van jullie kant welkom, over onderwerpen waarvan je vindt dat ze voor de lezers van onze nieuwsbrieven interessant zijn.


Claire

claire@to-toscane.nl


UMBRIA JAZZ FESTIVAL


BB King
BB King

Perugia is de hoofdstad van UmbriŽ en van 8 tot 17 juli worden de middeleeuwse straatjes van deze prachtige stad omgetoverd tot een reeks openlucht-concertpodia. 2011is het 32ejaar van het wereldberoemde Umbria Jazz festival waar muzikantenuit alle hoeken vanItaliŽ enderest van de wereld samenkomen om op te treden.

De grote sterren zijn te bewonderen in de Santa Giuliana Arena in de stadenditjaar zijn BBKing, Herbie Hancock, Carlos Santana, Tony Bennett, Randy Crawford, Manhattan Transferen, Mark Knopfler voor een daverend optreden gecontracteerd.

Het Teatro Morlacchi en Oratorium Santa Cecilia zijnde locaties voor middag en avonduitvoeringen van meer traditionele jazz muziek. Bovendien vind en in de hele stad gratis openluchtconcerten voorde hele familie plaats met een breed scala aan artiesten dieverschillende muziekstijlen ten gehore zullen brengen

Perugia ligt op 60 tot 90 minuten rijden van de meeste streken van Toscane. U hoeft dus niet persť in UmbriŽ te verblijven om aan het Festival deel te nemen.

Herbie Hancock - Umbria Jazz 2010 - Cantaloupe Island
Herbie Hancock - Umbria Jazz 2010 - Cantaloupe Island

Kaarten voor het Festival gaan vanaf maandag 9 mei in de verkoop. De website en informatie over kaartverkoop is in het Italiaans en het Engels.

Umbria Jazz Festival

Door hierop te klikken opent u een kaart waarop alle vakantievilla's van To Toscane in de buurt van Perugia aangegeven zijn. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen.

Wist u al dat er nog een jazzfestival in UmbriŽ is? Het Umbria Winter Jazz Festival vindt plaats in de spectaculaire, op een heuveltop gebouwde stad Orvieto en wel van eind december tot begin januari (28 december 2011 tot 1 januari 2012). In de loop van de komende maanden wordt meer informatie verwacht

ZOMERFESTIVAL LUCCA


Lucca is hard op wegde ideale plek voor muziekfestivalsi n Toscane te worden en naast het beroemde Puccini Festival (zie hieronder voor meer informatie) is de organisatie van het Lucca Zomerfestival erin geslaagd een aantalartiesten van wereldfaam aan te trekken. Dit jaar vindt dit festival plaats van 28 juni tot 21 juli.

Tot de internationale sterren die voor het festival van 2011 zijn gecontracteerd behoren onder meer Elton John, Zucchero, Arcade Fire, Blink 182, Burt Baccarach, Jamiroquai en Amy Winehouse!

De oude en middeleeuwse ommuurde stad wordt al vele jaren druk door toeristen bezocht en de jaarlijkse muziekfestivals zijn een schitterende manier om ervoor te zorgen dat meer mens endeze historische stad bezoeken en van de omgeving genieten.

Een van de hoogtepunten van het festival van het afgelopen jaar was een optreden van de Schots/Italiaanse artiest Paolo Nutini.

2010-07-20 Lucca Summer Festival - Paolo Nutini - These Streets
2010-07-20 Lucca Summer Festival - Paolo Nutini - These Streets
Kaarten zijn nu al te koop via de website Ticket One. De informatie en kaarten zijn in het Italiaans en het Engels..
ZommerFestival Lucca

Meer weten over vakantievilla's van To Toscane in en rond Lucca? Klik hier voor een kaart waarop al onze locaties zijn aangegeven inclusief links naar de betreffende vakantievilla's. Voor informatie en assistentie kunt u ons bellen.


SUN FESTIVAL TOSCANE


Het Sun Festival Toscane werd voor het eerst georganiseerd in 2003, in het middeleeuwse decor van Cortona in het Oosten van Toscane. De in Cortona wonende schrijver Frances Mayes (bekend om publicaties als onder meer "Bella Tuscany" en "Under the Tuscan Sun") heeft zich geweldig ingezet om een aantal internationale sterartiesten naar deze schitterende omgeving te halen.

Het festival heeft ook naam en faam verworven met zijn wijn proeverijen en culinaire evenementen, wellness-enlifestyle-cursussen en muzikale, theater- en dans producties. Het wordt geafficheerd als Toscane's toonaangevende Kunst en Lifestyle Festival en is een zusterfestival van het Sun Festival in Napa Valley, CaliforniŽ. De datums voor 2011 zijn van zondag 31 juli tot en met zondag 7 augustus.

Tuscan Sun Festival

Overdag zijn in marktkramen door de hele stad allerlei lokale lekkernijen en handwerk product en te koop. Er zijn de hele dag door op verschill en de locaties ookeenaantal yoga, pilates en wellness programma's in de open lucht onder leidingvan professionals. Sommige hiervan worden zelfsgeleiddoor Trudi Styler (vrouw vande rockster Sting) en be woners van de ze streek).

Deavondenworden gevuld met optredens, in 2011onder meer door de bekende acteurs Jeremy Irons en Sharon Stone die een theatervoorstelling van Nocturne voordragen:

Seduction, Smoke and Music - de liefdesgeschiedenis van Chopin en George Sand

Hoogtepunten zijn onder meere en zeld zaam optre den vande wereldberoem de pianiste Martha Argerich die een avond vol tango variaties tot leven zal wekken.
Milos Karadaglid
Milos Karadaglid


Andere artiesten die hun opwachting zullen maken zijn: de beroemde violist Pinchas Zukerman, de celliste Amanda Forsyth, de Italiaanse fluitist Andrea Griminelli en voorts de Zukerman Chamber Players. Celliste en mede oprichtster van het Zonfestival van Toscane, Nina Kotova, sluit zich later bij de Nocturne avond aan. De violist Michael Guttman geeft een Schubert avond. De bekroonde pianist Leif Ove Ands nesspeelt Beethovenin een concert waar in onder meer de jeugdige gitaar sensatie Milos Karadaglid zal optreden. De sopraan Danielle de Niesekeert naar het Festival te rug.
De kaart ver koop voor de ze concerten is al gestart. De informatie op de website is in het Italiaans en Engels maar kaarten kunnen ook worden geboekt bij contact personen die Duits spreken.

Sun Festival Toscane

To Toscane biedt vakantievilla's aan in Cortona zelf en in de omgeving ervan. Klik hier voor een kaart waarop al onze locaties zijn aangegeven inclusief links naar de betreffende vakantievilla's. Voor informatie en assistentie kunt u ons bellen.


MUZIEKFEEST PERUGIA


Na afloop van het Umbria Jazz Festival in juli richt de stad Perugia al haar aandacht op de klassieke muziek voor een muziek festival van woensdag 3 tot en met dinsdag 16 augustus.

Music Fest Perugia

Geduren de deze twee weken in augustus organise ert Music Fest Perugia klassieke concerten in de historischeen schitterende omgevingvan de Salade i Notari, de Basilica di San Pietro, de Cattedrale di San Lorenzo en het Caio Melissoin in de stad Perugia. De concert en worden uit gevoerd door een combinatie van wereldberoemde beroeps musici en hun meest veel belovende studenten. Music Fest Perugia streeft ern aar het klassieke repertoire riljant en levend en huidige en toekomsti gesterren samente brengen.

Tot de voor 2011 gecontracteer de artiesten behoren onder meer de opera zangers Daniella Lugassy en Sasha Starchevich even als de pianisten Masahiro Kawakamien, Michael Lewin en de violisten James Buswell, VIen Paolo Franceschini.

Informatie en kaart en zijn verkrijgbaar via de website in het Italiaans en Engels


Musiek Feest Perugia 2011

Klik hier om een landkaart te open en waarop de vakantievilla's van To Toscane in en rond Perugia zijn aangegeven. Voor meer informatie en hulp kunt u ons ook bellen.

HET PUCCINI FESTIVAL


Turandot Puccini Festival

De componist Giacomo Puccini werd geboren in de Toscaanse srad Lucca, ten Noorden van Pisa. Nadat hij naam had gemaakt ging hij wonen in Villa Puccini in de charmante streek Torre del Lago die dichtbij Viareggio en het Toscaanse landschap ligt en slechts op 18 km afstand van Lucca en Pisa. Het was tijdens zijn verblijf in Torre del Lago dat hij de inspiratie vond voor het componeren van zijn muziek.

Torre del Lago fungeert als gaststad voor het jaarlijkse Puccini Festival dat plaats vind top een speciaal gebouwd podium tegen de spectaculaire achtergrond van het meer van Massaciuccoli dat zo inspirerend voor Puccini was.

Het programma voor 2011 bestaat uit drie van Puccini's meest geliefde opera's - Madame Butterfly, Turandot en La BohŤme. Het festival duurt van vrijdag 22 juli tot en met zaterdag 27 augustus.

De informatie op de website is beschikbaar in het Italiaans, Engels, Duits, Frans en Spaans. Kaarten kunnen rechtstreeks online worden gereserveerd en in ItaliŽ worden afgehaald.

Er zijn ook arrangementen in de vorm van "Diner met de artiesten" voor na de uitvoeringen.

De kaarten voor de diners kosten 65 euro per stuk en kunnen alleen worden gekocht in combinatie met kaarten voor een of meer opera-uitvoeringen (reserveringen voor uitsluitend een of meer diners zijn niet mogelijk).

Het Puccini Festival

Klik hier voor vakantievilla's in de regio Lucca/Pisa of neem telefonisch contact met ons op voor assistentie.


RAGOUTRECEPT


Veel gasten van To Toscane hebben genoten van de heerlijke maaltij den in het Malborghetto restaurant dat gerund wordt door Simone in Lecchi in Chianti (niet ver van de dorpjes Montebuoni, Montefiorile, San Sano en Pretaccione).

Het recept van deze maand is de basis voor veel Italiaanse recepten en is een van gemakkelijkste om zelf te maken. Hieronder is het Ragu (ragout) recept dat Simone van zijn grootmoeder leerde; Simone leert dit recept op zijn kookschool

Ragu Sauce
3 uien
2 wortels
2 selderijstelen
1 kg mager rundergehakt
1/4 liter rode wijn
1 blik gehakte tomaten
Flinke lepel tomatenpuree
2 tot 4 teentjes knoflook


Uien, wortelen en selderij fijn hakken (of in de foodprocessor doen). Met een scheutje olijfolie in een brede (koeken)pan doen en even glazig bakken.

Tomatenpuree en geplette knoflookteentjes aan de groente toevoegen en een paar minuten op middelhoog vuur smoren.

Gehakt toevoegen.

Wanneer het gehakt begint te bruinen de wijn toevoegen.

Wanneer de wijn opgenomen is de gehakte tomaten toevoegen.

Ten slotte met zout en peper op smaak brengen.

FOTOWEDSTRIJD

Vignale sunset
May sunset at Vignale - Jaap Romers 1192NL


Vergeet de fotowedstrijd 2011 van To Toscane niet. Inzendingen (maximaal 5) moeten in JPEG-opmaak worden opgestuurd en de prijs is een mand vol Toscaanse lekkernijen. Stuur uw inzending naar dympna@to-tuscany.com met uw naam, reserveringscode en geef elke foto een titel mee.

De foto van deze maand werd ingezonden door Jaap Romers uit Nederland die in mei 2010 op het project Vignale verbleef.


Snelle links


Wij hopen dat u de informatie in de nieuwsbrief van deze maand nuttig vindt.

Laat onsweten welke onderwerpen u graag in onzenieuwsbrieven terug wilt zien en wewensen ueen fantastischjaar,waar u ook verblijft!

Klik hier voor meer contact informatie

Tanti Saluti

Claire

claire@to-toscane.nl