Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
Gewoonten
GEWOONTEN

Van de Italiaanse samenleving wordt gezegd dat ze wordt beheerst door de drie M's - Madonna - Mamma - Mangiare
Dit is een overdrijving maar net als alle algemeenheden bevat het een kern van waarheid.

MADONNA
De Italianen zijn zeker een godsdienstig volk, zoals het aantal en de pracht van hun kerken getuigt. Zelfs kleine dorpen hebben soms meerdere kerken en op zondagochtend gaan talloze mensen en groepen familieleden op weg naar de mis. De meeste Italianen wijden de zondagmiddag aan ontspanning. Voor velen betekent dit wandelen of klimmen, allebei populaire sporten. Zoals iedereen die op zondag gaat autorijden al snel ontdekt, springen veel mensen op de fiets. Italië deelt met Frankrijk een nationale passie voor deze sport.

MAMMA
Of de Italiaanse samenleving matriarchaal is, hangt af van wie je het vraagt. Het is zeker waar dat tot een paar jaar geleden het Italiaanse leven op de familie georiënteerd was – en kinderen waren het middelpunt van de maatschappelijke eenheid. Moeders waren dus van primordiaal belang om voor de kinderen te zorgen en ervoor te zorgen dat aan hun behoeften werd voldaan. Dit systeem creëerde een groot aantal verwende kinderen, maar volwassen Italianen lijken daar geen last van te hebben - tenzij u daar onder ook het fanatieke enthousiasme voor voetbal of een groeiende steun voor een meer liberale houding tegenover vrouwen verstaat.

MANGIARE
De laatste M staat voor 'mangiare' ofwel 'eten'. Dit is een echt belangrijk gegeven en Italianen genieten zowel van het eten als van de sociale kant ervan. Voor bezoekers kan dit alleen maar goed nieuws zijn.

___________

KLOKGELUI
Kerken in de omgeving zijn een uitstekende manier om de tijd onder controle te houden; u hoeft alleen maar naar het klokkenspel te luisteren. U hoort twee soorten klokgelui:
De eerste soort klokslagen is als volgt
Een maal -- kwart over
Twee maal -- half (uur) over
Driemaal -- kwart voor
Vier maal -- het hele uur

De twee soort klokgelui geeft aan hoe laat het is, bijvoorbeeld:
Eenmaal - 1 uur
Tweemaal - 2 uur enzovoort
Hierop bestaan een aantal varianten; zo slaat de klok om 6.30 en 8.00 uur ongeveer 24 keer.


Vind uw vakantiehuis in Toscane
Delen via Share
TWITTER
Email
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook