Kan ik u van dienst zijn?
Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Arezzo

Arezzo is een stad in de provincie Toscane op een hoogte van 296 meter boven de zeespiegel, gelegen tussen Casentino, Valdichiana en Valdarno.
Opgravingen wijzen op haar bestaan sinds de 6e eeuw vóór Christus. Sinds de Romeinse tijd is de stad altijd belangrijk gebleven.


Haar koraalrode keramiek met decoraties in reliëf was beroemd in heel het Romeinse Rijk en werd tijdens het vroege Keizerrijk overal gekopieerd. Arezzo was toen even beroemd als nu om zijn goudsmeden.


Het leven in de Middeleeuwen was er rijk en intens; de rijke Aretijnse samenleving van de 13e eeuw werd verdeeld door de twisten tussen Welfen en Ghibellijnen. De Welfen werd gesteund door de Florentijnen die de Ghibellijnen in 1289 bij Campaldino versloegen, geholpen door niemand minder dan de Florentijnse dichter Dante Alighieri. Deze dichter heeft in de omgeving veel sporen nagelaten. In 1384 werd Arezzo bijna aan Florence verkocht en vanaf dat moment was de stad eerst een Florentijnse republiek, vervolgens een Signoria en ten slotte Granducato di Toscana (Groothertogdom van Toscane). De familie de Medici heeft haar sporen nagelaten in de '500 vestingen' in het noorden van de stad.In het centrum, als je langs de 'Corso' (hoofdstraat van de oude stad) loopt of de middeleeuwse straatjes volgt die naar de San Donatokerk leiden, krijg je het gevoel deel uit te maken van het fresco van Piero della Francesca "De legende van het ware kruis". Deze kerk met haar prachtige interieur werd op verzoek van de Franciscanen in de tweede helft van de 13e eeuw gebouwd. De Pieve di Santa Maria (12e - 13e eeuw) die een polyptiek van Pietro Lorenzetti bewaart, is een buitengewoon belangrijke kerk uit de Romaanse periode. In de San Domenicokerk hangt nog een uitzonderlijk stuk, het kruisbeeld van Cimabue. In deze stad werd Francesco Petrarca geboren en een paar eeuwen later Giorgio Vasari. Michelangelo werd in 1475 geboren in de buurt van Caprese.


Een belangrijke en interessante plaats om te bezoeken is het Archeologisch Museum dat de Griekse en Etruskische vazen bewaart evenals overblijfselen van Romeinse vloeren, munten en standbeelden.
Het museum is gehuisvest in het voormalige klooster van San Bernardo dat gebouwd is op de ruïnes van een Romeins amfitheater (2e eeuw v. Chr.). Andere voorwerpen van belang bevinden zich in de Etruskische afdeling met de opmerkelijke vaas van Euphronios, de juwelen uit de graven van de Poggio del Sole; de Romeinse afdeling heeft een verzameling "vasi corallini", de beroemde glimmende rood geglazuurde vazen uit Arezzo.


Museo Archeologico Nazionale "Gaio Cilnio Mecenate"
Adres: via Margaritone, 10
Tel.: +39 0575 20882
Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 14:00 uur
Zondag van 9:00 tot 13:00 uur
GIOSTRA DEL SARACINO
Het belangrijkste en meest opmerkelijke evenement is het riddertoernooi dat onder de naam "Giostra del Saracino" in Grande Square plaatsvindt op de laatste zondag van augustus en op de eerste zondag van september. Met een lans vallen ridders de houten figuur van de " buratto" aan die op zijn beurt de ridder en het paard kan aanvallen met een wapen dat hij in zijn rechterhand houdt.


FIERA ANTIQUARIA 
Natuurlijk mag u de antiekmarkt (de belangrijkste van heel Italië) niet vergeten die op de eerste zaterdag van elke maand gehouden wordt.

LIFE IS BEAUTIFUL
Arezzo is ook de charmante stad die in de bekroonde film "Het leven is mooi" met Roberto Benigni te zien is. U kunt deelnemen aan een rondleiding langs de plaatsen waar "Het leven is mooi" werd gefilmd en een drankje bestellen aan de bar waar een aantal scènes werd opgenomen.


PARKEREN
Via Spallanzani    570 plaatsen
Viale Pietro Nenni (Ospedale)  380 plaatsen
Viale Gramsci   300 plaatsen


Supermarkten - Er zijn twee grote Coop-supermarkten met de gebruikelijke openingstijd van 8.00 tot 21.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Een ervan is gesloten op maandagvoormiddag en de andere is op woensdag gesloten.
Ook in de stad zelf zijn er allerlei kleine kruidenierszaken met karakteristieke producten.

Banken - Er zijn verschillende banken met geldautomaten die creditcards accepteren. Banken zijn alleen tijdens de ochtenduren open.
Mislezing - Er zijn een aantal kerken in Arezzo waar regelmatig mis wordt gelezen. Van 7.00 tot 12.00 is er om het uur een zondagsdienst en ook een om 18.00 uur.
Tanken- Er zijn verschillende tankstations waar u 24 uur per dag terecht kunt; zorg ervoor dat u een biljet van 5, 10 of 20 euro bij u hebt voor het geval dat het station onbemand (m/v) is. Normaal zijn ze open van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 12.30 en van 15.00 tot 19.00 uur. Op toerbeurt is er ten minste één tankstation op zaterdag en zondag open
Apotheek - Er zijn een paar apothekers in Arezzo.
ANTICA FARMACIA DEL CERVO DR. GHISLERI
V. ALFIERI VITTORIO 49/C
Tel. +39 0575 947207
Op werkdagen geopend van 9.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 20.00 uur. Op toerbeurt is in Arezzo een apotheek op zaterdag en zondag open; kijk op de winkeldeur of -ruit van een van de apotheken welke dat is.

De Farmacia Communale n.1 is 24 uur per dag open
Via Campo di Marte 7
Tel. +39 0575 902466


Vind uw vakantiehuis in Toscane
To Toscane: vakantiehuis en agriturismo Toscane (Italie)
TWITTER
Email
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook