Kan ik u van dienst zijn?
Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Lucca
Lucca ligt op een vlakte aan de voet van de Apuaanse Alpen. Het is ideaal voor mensen met mobiliteitsproblemen of als u even genoeg hebt gehad van het klimmen.


U kunt ook de trein naar de Garfagnana en de Apuaanse Alpen nemen. Dit is een hele goede startplek als u in de bergen wilt gaan wandelen.
10 km ten noorden van Lucca ligt de Ponte della Maddelena, ookwel de Ponte del Diavolo of de Duivelsbrug genoemd. Deze brug met de vijf smalle bogen die waarschijnlijk uit de veertiende eeuw dateert, is nog steeds zeer indrukwekkend, ondanks dat er niet meer zoveel zichtbaar is nadat er stroomafwaarts een dam gebouwd werd. De vijf asymmetrische bogen werden op eilandjes gebouwd die nu onder water staan en de grootste boog is 37 meter wijd.
Ten oosten van Barga ligt het dorpje Coreglia Antelminelli (31 km ten noorden van Lucca). Het was tijdens de Middeleeuwen een belangrijk bolwerk voor de machtige familie Castracani. Er zijn nog steeds delen van hun verdedigingswerken zichtbaar. Het gipsenbeeldenmuseum huisvest een grote verscheidenheid aan gipsen beelden en standbeelden. De werkwijze en de stijl werden tijdens de 16de en 17de eeuw in de buurt van Coreglia en Tereglio ontwikkeld. Dankzij het grote aantal kunstenaars uit dit gebied dat emigreerde, werd de  techniek wereldwijd geëxporteerd. Het museum heeft een werkruimte gewijd aan het maken van de beeldjes.
Montecarlo (20 km van Lucca) is dankzij de klokkentoren van de collegiale kerk van veraf zichtbaar. De wijnen van Montecarlo zijn ongebruikelijk omdat zij voor een relatief groot deel Franse druiven gebruiken.

4 belangrijke villa's rondom Lucca:
Villa Torrigiani Camigliano, 7 km ten noordoosten van Lucca;
Villa Reale, Via Fraga Alta, Marlia, 5 km ten noordoosten van Lucca
Villa Mansi, Segromigno in Monte, bij Marlia
Villa Garzoni in Collodi, tussen Lucca en Pescia gelegen


Collodi (17 km ten noorden van Lucca) is een klein dorp niet ver van Pistoia, waar u het originele Pinocchio Park kunt bezoeken. Het park is volledig gewijd aan de beroemde marionette met zijn lange neus. Als u door de grote tuin loopt met de goedonderhouden struiken eromheen, ziet u de belangrijkste figuren van het verhaal: Pinokkio, de Blauwe Fee, de Kat en de Vos en veel andere figuren uit het boek begeleiden de bezoekers virtueel en halen de meest relevante delen van het boek weer naar boven.
Grotta del Vento is een mooi grottenstelsel dat onder Pania Secca door slingert. Er zijn verschillende rondleidingen.
Het ravijn dat gedurende duizenden jaren uit de rotsen geslepen werd, de Orrido di Botri (47km ten noorden van Lucca), is een diepe kloof die door de Rio Pelago uit het kalksteen geslepen werd. Het ligt in de gemeente Bagni di Lucca, in Val Fegana, onderaan de bergen Tre Potenze en Rondinaio.
Het kuuroord Bagni di Lucca (20 km ten noorden van Lucca). De waterbronnen in de heuvels van Corsena bevatten allemaal sulfaat, bicarbonaat en calcium en hebben een temperatuur van 54,1°C en 36.5°C. Het kuuroord gebruikt 25 bronnen.
Barga (25km ten noorden van Lucca) maakt deel uit van het verborgen Toscane. Het dorp heeft uitzicht over de Apuaanse Alpen in een gebied dat bekend staat als Garfagnana, ten noorden van de stad Lucca. Barga en wat andere kleine dorpjes eromheen hebben een speciale band met Schotland, aangezien vele Italianen daar in economisch slechte tijden werk vonden. Sommigen zijn inmiddels teruggekeerd en hebben winkels in Barga geopend. U ziet hier daarom niet alleen Schots ambachtswerk, maar u zult ook meer Engels horen dan u in een afgelegen dorp zou verwachten.
Torre del Lago (26 km van Lucca) is een klein dorpje dat tussen het Massaciuccoli-meer en de zee in ligt. Het staat bekend om het zomerse Puccini-festival dat in het openluchttheater bij het meer gehouden wordt. Puccini beschreef dit gebied als een "paradijs" en het meer is nog steeds erg rustig: een goede locatie voor een ontspannende vakantie. Puccini bouwde een oude wachttoren aan het meer om tot een villa en hij schreef daar veel van zijn opera's. Het is nu een museum. Onlangs werd de naam Puccini toegevoegd aan de stadsnaam Torre del Lago. In juli en augustus wordt in het openluchttheater aan het meer het Puccini-festival georganiseerd, waar zijn opera's uitgevoerd worden.

Lucca ligt niet ver van de Toscaanse kust: het is nog geen half uur rijden.

Als u op vakantie gaat naar Versilia, dan zijn er tussen de stranden en het achterland daar vele mooie locaties die u kunt te bezoeken, bijvoorbeeld: Pietrasanta, Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi, Seravezza, Stazzema, Camaiore, Lido di Camaiore, Massarosa, Viareggio en Torre del Lago Puccini.
In Viareggio (19 km van Lucca) wordt één van de grootste en beste carnavalfestivals in Italië gehouden. Het wordt door meer dan 1 miljoen mensen bezocht. De uitgebreide optocht die over de boulevard trekt, wordt gewoonlijk op de 4 zondagen vóór vastenavond en op vastenavond zelf gehouden. In het Museo Cittadella del Carnevale (het carnival-citadelmuseum) staan wagens, maskers, briefkaarten en andere souveniers die met het carnaval te maken hebben tentoongesteld. Het is momenteel op zaterdagen en zondagen open en is gratis toegankelijk.
Stranden - de kust heeft veel zandstranden, merendeels met faciliteiten die privé uitgebaat worden, maar er is een openbaar strand ten zuiden van de stad. U kunt bij de privéstrandondernemingen betalen voor een strandstoel en een parasol en u kunt daar dan gebruik maken van de faciliteiten, zoals de omkleedruimtes en de toiletten. De meeste locaties hebben ook een snackbar. De zee is meestal rustig en geschikt om in te zwemmen.
Forte dei Marmi (36 km van Lucca) staat bekend om de schone zandstranden. Elke woensdag is er een markt waar onder andere design-kleding verkocht wordt.
Pietrasanta (25 km ten noordwesten van Lucca). Een druk klein stadje. Pietrasanta is historisch en artistiek gezien het belangrijkste stadje van het binnenland van Versilia. Drink koffie met marmeren beeldhouwers uit alle delen van de wereld en bezoek misschien een marmeren werkruimte. Het stadje heeft een aardig historisch centrum en op het hoofdplein (piazza) staat vaak modern beeldhouwwerk tentoongesteld.


WINKELEN

Supermarkten

In Lucca vindt u verscheidene supermarkten. De grootste zijn:

Eurospin Tirrenica
411, VIALE S. CONCORDIO
55100 Lucca (LU)
Tel. +39 0583 317360

Metro Italia Cash And Carry
1040/E, VIA DEL BRENNERO
55100 Lucca (LU)
Tel. +39 0583 494317

Supermercati Pam
22, VIA EINAUDI LUIGI
55100 Lucca (LU) 

Markt
In Lucca is er elke woensdag en zaterdag van 9 uur 's morgens tot 1 uur in de namiddag in de Via dei Bacchettoni een grote markt. U vindt er kramen met kleding, bloemen, lokale eetwaren en huishoudelijke producten.

Apotheken
In Lucca zijn ook verscheidene apotheken gevestigd. Onderstaand vindt u een lijst van een aantal apotheken in en rond het centrum.
Via Santa Lucia 6 
Tel. +39 0583 491574

Via Fillungo 110 
Tel. +39 0583 491794

Via Borgo Giannotti 406
Tel. +39 0583 343213

Via Santa Croce 8
Tel. +39 0583 491396

Viale G. Puccini 46
Tel. +39 0583 56172

Via Delle Ville 2800
Tel. +39 0583 997098

Banken
Er zijn meerdere banken in Lucca met geldautomaten die creditcards accepteren.

VVV-kantoor
VVV-kantoren in Lucca zijn onder meer:

Servizio Turismo
Piazza Napoleone
Tel. +39 0583 417281
www.turismo.provincia.lucca.it

A.P.T. (Azienda di Promozione Turistica)
Piazza Guidiccioni, 2
Ph +39 0583 91991

Ufficio Informazioni
Piazza Santa Maria, 35
Tel. +39 0583 919931 

Verdere informatie is te vinden onder de sectie 'Toerisme' van de website van de plaatselijke gemeentelijke diensten: http://www.comune.lucca.it  Lucca


Vind uw vakantiehuis in Toscane
To Toscane: vakantiehuis en agriturismo Toscane (Italie)
TWITTER
Email
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook