Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
Markten

Antiques and periodical markets of interest

Andere markten van belang op vaste dagen zijn:
Arezzo: 
Hier wordt een beroemde antiekmarkt gehouden, het eerste weekend van iedere maand. Als u van prachtig antiek hodt dan is dit de plek om naartoe te gaan.

Florence:
De San Lorenzo markt is er iedere dag, en is de gehele dag geopend. Bekend om de leren jassen en tassen die lokaal gefabriceerd zijn. Meestal is het er erg druk, met zowel lokale bevolking als toeristen, en pas op voor zakkenrollers.
Mercato delle Pulci, Piazza de 'Ciompi - een vlooienmarkt die iedere dag gehouden wordt met speciale marktkramen op de laatste zondag van de maand behalve in augustus. Oude meubels en voorwerpen, prenten, munten en sieraden. Stoffige boeken en bric a bac.
Mercato di Sant'Ambrogio- Ligt aan het Piazza Ghiberti en Piazza Sant'Ambrogio, de markt is zowel binnen als buiten. Er is groenten en fruit, bloemen, vlees en vis, pasta, zuivelproducten. Moe van het slenteren en trek? Neem plaats in een van de restaurants die bij de markt horen voor een heerlijke en goedkope lunch. De markt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7:00 uur tot 14:00 uur.
Mercato Centrale- Een volledig vernieuwde markt in het hart van Florence. De perfecte plek om mooie spullen en heerlijke delicatessen aan te schaffen, te stoppen voor een lunch nadat u musea heeft bezocht, en te relaxen met een royaal glas rode wijn na een lange dag in de drukke stad. De markt is open van maandag tot en met vrijdag van 7:00-14:00 uur, zaterdag van 5:00 tot 17:00 uur (niet tijdens de zomermaanden).
http://www.mercatocentrale.it/en/mercato-centrale-firenze/
La Fierucola - Piazza S. Spirito - Deze markt bevindt zich in een minder chique wijk van Florence. Het piazza S. Spirito is een plein in de Oltrarno wijk van Florence waar het prettig toeven is overdag en waar u de Fierucola kunt vinden, een markt met biologische producten. Wijn, zuivel, groentes worden geproduceerd op kleine schaal in biodynamische boerderijen. Iedere derde zondag van iedere maand (behalve augustus).Lucca:
Er is een mooie antiekmarkt in Lucca, de stad in Toscane voor oude meubels en antiquiteiten. De markt wordt gehouden op het plein en in de straat rond de Kathedraal van S. Martino. Iedere derde weekend van iedere maand.
Mostra Piazzetta dell'Arte-  Lucca biedt onderdak aan een bijzondere openluchttentoonstelling elk derde weekend van elke maand. In de straten rond Piazzetta San Carlo en Piazzetta dell'Arancio, komen lokale kunstenaars met hun schilderijen en beeldhouwwerken om deze te laten zien aan het publiek. Een leuke kans om het centrum van Lucca te bekijken en wat moderne kunst te bewonderen. http://www.piazzettadellarte.com/

Perugia:
Hier vindt een antiekmarkt plaats iedere vierde weekend van iedere maand. In de zomer buiten bij de Palazzo della Prefettura en langs de historische straatjes, en in de winter binnen Rocca Paolina. Keramiek en antieke sieraden zijn populair.

Radda:
In het weekend van Pasen wordt er een exclusieve en chique markt gehouden in dit charmante plaatsje.
Weekmarkten in de open lucht
Behalve op maandag is er wel ergens markt in het Chianti gebied
Dinsdag - Poggibonsi / Figline Valdarno - dit zijn de markten voor de lokale bevolking zodat u uw ellebogen zult moeten gebruiken!
Woensdag - Siena - een grote markt speciaal voor schoenen, tassen en kleding maar zorg ervoor dat u er vroeg bij bent - open vanaf 7.30 uur
Donderdag -
Montevarchi - bijzonder nuttig
San Gimignano - kom niet te laat want het kan erg druk worden
Vrijdag - Colle Val d'Elsa - de markt vindt in de nieuwe stad plaats maar de oude stad boven is zeker de moeite van een bezoek waard
Zaterdag -
Greve - een prachtig marktplein dat bruist van activiteit; een gebraden varken arriveert meestal rond 10.00 uur nog zinderend aan het spit
San Giovanni Valdarno - een grote markt, typisch voor de Chianti en met vele plaatselijke producten
Zondag - Panzano - klein maar goed; de voortreffelijke specialist op het gebied van Toscaanse salami en kaas mag u zeker niet vergeten!


To Tuscany Community
 


Vind uw vakantiehuis in Toscane
Delen via Share
TWITTER
Email
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook