Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord

Kunst en cultuur


“Je weet toch wat ze zeggen: In de tijd van de Borgia’s kenden ze in Italië oorlog, terreur, moord en bloedvergieten, maar ze brachten Michelangelo, Leonardo da Vinci en de Renaissance voort. In Zwitserland kenden ze broederlijke liefde, vijfhonderd jaar democratie en vrede, en wat brachten zij voort?  De koekoeksklok.” (Orson Welles, “The Third Man”)

Het klinkt alsof dit citaat geschreven werd met Toscane in gedachten! Florence bijvoorbeeld, met de Dom en het baptisterium, het Uffizi-museum, de Academia en de Ponte Vecchio. Of Siena, met de Piazza del Campo en de Duomo. Of Pienza en San Gimignano en de scheve toren van Pisa. Toscane heeft niet alleen deze prachtige en wereldberoemde meesterwerken: er zijn er nog veel meer. Die zijn niet zo bekend misschien, maar net zo goed het bezoeken waard. En er zijn ook vele andere schatten te ontdekken in de heuvels en de bossen.
De beste manier om Toscane en Umbrië te bekijken is met de auto, maar er rijden treinen en bussen tussen de steden en naar het merendeel van de mooiste locaties.
Als u de tijd heeft om wat langer in dit gebied door te brengen, dan kunt u naast de artistieke wonderen ook de taal en de cultuur bestuderen.
 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook