Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord

Plaatselijke wilde dierenWilde dieren in Toscane

Toscane ligt aan de westkust van Italië. Het is een regio met een rijke geschiedenis en erfgoed, met oude gebouwen en slaperige boerendorpjes in het weelderige, glooiende landschap. De hete zon en de lange, warme dagen hebben een verrassende diversiteit aan wild naar Toscane gebracht. De meest geziene en verwachte Europese dieren zijn hazen, herten en everzwijnen, maar er zijn ook schorpioenen en stekelvarkens in het gebied. Dit maakt een rijk en spannend gebied voor toeristen die graag wild zien en fotograferen.

De schorpioenen die in Italië en Toscane gevonden worden, zijn niet giftig. Zij zijn zwart en klein, worden zelden meer dan 30 mm lang, en als zij al steken, dan is dit vergelijkbaar met een bijen- of wespensteek. Alleen mensen met allergieën voor insektenbeten moeten meer voorzorgsmaatregelen nemen. Als een schorpioen in een gebouw gevonden wordt, kunt u deze gewoon ergens mee vangen en verwijderen.

In Toscane vindt u zowel de kleine ree als het grotere damhert. Kudden reeën zijn schuw en blijven meestal in het bos, hoewel de landbouwgewassen hen soms kunnen verleiden om een hapje ervan te komen eten. De kudden damherten daarentegen kunnen op akkerland gezien worden. Schemering is de beste tijd om herten te zien en te fotograferen.

Er zijn veel everzwijnen in Toscane en de beste tijd en plaats om deze te zien is 's nachts bij landbouwgronden. Everzwijnen zijn dol op de druiven in de wijngaarden. Er wordt tussen september en januari op ze gejaagd en everzwijnenvlees is populair: zo populair dat het gerecht "Pappardelle Cinghiale" het nationale gerecht van Toscane genoemd wordt.

Van alle dieren in Toscane kan het stekelvarken het agressiefst zijn. Vanwege zijn slechte zicht is het stekelvarken altijd eerder geneigd om aan te vallen dan om af te wachten. Stekelvarkens zijn meestal 's nachts actief, maar als u er overdag een tegen komt, dan moet u het met rust laten. Het agressieve gedrag van het stekelvarken bestaat uit onder andere grommen, op de grond stampen en de stekels op de staart laten rammelen.

Plaatselijke wilde dieren

 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook