Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
Spa en warmwaterbronnen


WARMWATERBRONNEN & WELLNESSCENTRA
Toscane is de ideale plek voor reizigers en emigranten die van warme, helende bronnen houden. Het vulkanische terrein kent verschillende wellnesscentra waar u een dag of meerdere dagen kunt vertoeven. Montecatini en Chianciano zijn waarschijnlijk het meest bekend en gebruikt, aangezien deze bronnen in de jaren zestig vaak door beroemdheden bezocht werden. Het is dan ook geen wonder dat Federico Fellini besloot om hier zijn meesterwerk “Otto e mezzo” in Chianciano Terme te filmen.
De warmwaterbronnen komen uit de grond, maar de voordelen en de chemische samenstelling van het water varieert sterk. De wellnesscentra in het noorden van Toscane, en ook in Montecatini en Chianciano, worden aanbevolen vanwege de bloedzuiverende en helende werking voor de lever, maag en nieren. Warmwaterbronnen in de buurt van Siena, zoals Rapolano Terme, San Casciano Bagni, Bagni San Filippo en Bagni di Petriolo, bevatten veel sulfaat en calciumcarbonaat. Deze worden aanbevolen voor ademhalingsproblemen en gewrichtspijn.

De Etrusken en de Romeinen waren al zeer bekend met en maakten graag gebruik van de warmwaterbronnen. De Etrusken bouwden een tempel voor de god van de gezondheid dichtbij de bronnen van Silene, waar tegenwoordig het nieuwere gedeelte van Chianciano staat. Het nieuws over de helende werking van dit water verspreidde zich tijdens de Romeinse tijd toen Horatio in de eerste eeuw n.Chr. op aanraden van zijn arts dit gebied ten zuiden van Siena bezocht. Luxueuze Romeinse villa's werden in de buurt van de warme baden gebouwd en rijke Romeinen brachten minimaal eens per week een dag hier door. De ruïnes van de oude gebouwen zijn vaak nog steeds te zien bij de moderne wellnesscentra.
U kunt nu nog steeds in de buitenlucht ontspannen in het hete water, gratis, wanneer u maar wilt.  Hier zijn 3 top tips als u zich een echte Etruskiër wilt wanen!Foto's copyright castellare de Noveschi

Wijntherapie in de Chianti

Wijn is niet alleen om te drinken maar ook om in te baden!

De oude Romeinen en Grieken gebruikten de pulp van de wijnbladeren en druiven om te scrubben na een warm bad, en om spanning weg te nemen en de huid weer te laten stralen.

In Castellare de Noveschi in San Sano, in het hart van de Chianti kunt u het moede lijf laten rusten in geurende wijnbaden. Pure ontspanning en uw huid krijgt een echte opkikker en het schijnt verjongend te werken. Er is een whirlpool for twee op de begane grond in een ruimte die vroeger als kelder werd gebruikt in het historische gebouw. Heerlijk relaxen in het warme water vermengd met wijn, omgeven door de natuurlijke geur van bessen, roos, lavendel en sinaasappel. Een wijntherapiesessie duurt ongeveer 45 minuten.

Voor meer informatie:
Castellare de’ Noveschi
Via Padre Chiantini 12, San Sano
Gaiole in Chianti (Si)
Tel. +39 0577 746010
info@castellaredenoveschi.com
www.castellaredenoveschi.com
Saturnia

Volgens de legende smeet op een dag een boze Saturnus een bliksemschicht in de grond waardoor het warme zwavelhoudende water uit de krater van een nu uitgedoofde vulkaan begon te stromen! Het water stort zich vanaf een waterval in verschillende trapsgewijs boven elkaar liggende natuurlijk gevormde baden naar beneden waar u in het warme geneeskrachtige water kunt zwemmen. Schep de mineralenrijke modder van de bodem van het bassin en smeer uw hele lichaam ermee in. Laat het daarop een paar minuten zitten voordat u de modder onder water afspoelt en uw huid babyzacht aanvoelt.

Routebeschrijving: - Rijd vanaf Saturnia de stad uit. Sla bij de hoofdweg rechtsaf. Het grote kuuroord ligt links van u. Net voorbij de ingang van het kuuroord ziet u links van u een warme rivier die door een veld stroomt. Volg de hoofdweg tot deze een scherpe bocht naar links maakt. De waterval van de hete bron ligt op deze hoek rechts van u. Rijd de onverharde weg in en sla vervolgens rechtsaf naar een grote parkeerplaats.

De waterval uit de hete bron en de baden zijn gratis maar in de zomermaanden kan het er soms erg druk zijn. Daarnaast zijn er ook baden en kuurbehandelingen beschikbaar in het nabijgelegen kuuroord.http://www.termedisaturnia.it/en/main/spa-and-wellness/thermal-pool/  

Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!Terme di Petriolo

De Romeinse schrijvers Marcus Tullius Cicero en Martial vermeldden de warmwaterbron Petriolo verschillende keren in hun werk. U kunt de Romeinse ruïnes van dit oude bad nog zien, naast de natuurbaden. Op het platteland tussen Siena en Grosseto bereiken de warme bronnen 43°C. Ze liggen direct naast de rivier de Farma, waar u zich kunt opfrissen.
Het water van Pertiolo is sulfaatrijk en verlicht gewrichtspijn. Wellnesscentra zijn gemakkelijk te bereiken als u bij Grossetto of Siena in de buurt verblijft. Neem de SS223-snelweg tussen deze twee Toscaanse steden en verlaat de weg bij Iesa-Montepescini-Terme di Petriolo. Rij ± 3 km verder en als u een vreselijke rotte-eieren-lucht ruikt, bent u op de juiste plek aangekomen!Bagni San Filippo

Bagni San Filippo ligt in het zuiden van het district Siena, niet ver van Monte Amiata, en 1738 meter boven zeeniveau. Het is een kleine warmwaterbron en staat bekend om de calciumaanslag, die witte vormen van calciumcarbonaat creëert, en de watervallen. Er is een warm zwembad en een wellnesscentrum dat geopend is van mei tot en met oktober. Maar het prachtigste gedeelte is de zogenaamde Balena Bianca (de witte walvis) langs de beek de Fosso Bianco die door de bossen stroomt vanaf het dorp Bagni San Filippo.
Om deze plek vanaf Siena te bereiken, neemt u de SR2 in zuidelijke richting. Sla dan rechts af de SP61 op richting Abbadia San Salvatore-Bagni San Filippo-Monte Amiata. Als u het kleine dorpje Bagni San Filippo inrijdt, slaat u rechts af bij het bordje Fosso Bianco.


Comme nous venons de le mentionner, la Toscane regorge de stations thermales et de spas qui parsèment toute la région du nord au sud. Pour obtenir plus de renseignements sur les types d'eau et de soins disponibles, veuillez consulter le site Web suivant, qui propose des liens sur chaque thème: http://www.termeditoscana.com/index.htmlMassages en yoga
Tijdens een vakantie heeft u wat meer tijd om te ontspannen en voor uw lichaam en geest te zorgen. Het landschap van Toscane is een uitermate geschikte plek om diep te inhaleren en het contact met uzelf te hervinden.
U kunt uzelf trakteren op een heerlijk ontspannende massage in uw eigen vakantiehuis of uw yoga-oefeningen in de buitenlucht doen. Hieronder staan gegevens van een aantal lokale inwoners die hun diensten aanbieden.Yoga and Shiatsu

Die gebürtige Sieneserin Cinzia Fabbrizzi arbeitet seit 2010 als professionelle Shiatsu-Masseuse und ist zudem seit ca. 10 Jahren leidenschaftliche  Yoga-Lehrerin. Shiatsu ist eine alte und bekannte orientalische Massagetechnik, die Ihnen hilft, sich zu entspannen, und die durch Strecken und Druck zur Beseitigung von Muskelschmerzen beiträgt. Cinzia lehrt auch Anusara Yoga, Parinama Yoga und Anukalana Yoga und sie steht sowohl für Einzel- als auch Gruppenunterricht zur Verfügung. Egal, ob Sie Anfänger oder Experte sind, Cinzia wird Ihnen helfen, den perfekten Yoga-Unterricht für Ihre Bedürfnisse zu finden.

Für weitere Information kontaktieren Sie sie bitte per Email unter:
Email cinziafabbrizzi@hotmail.com
Tel. (+39) 392 1226379


Leonardo Lo Russo
Leonardo is gevestigd in Gaiole in Chianti en is een deskundige in het beoefenen van Reiki en Reflexology alsmede een specialist in verschillende massage disciplines waaronder Indonesische massage. Voor een behandeling ‘thuis’ in uw villa, of indien u er de voorkeur aan geeft om naar zijn praktijk te komen, kunt u contact met hem opnemen op tel: +39 392.5181773


 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook