Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
ArezzoArezzo is een stad in de provincie Toscane. Het ligt op een heuvelrug, 296 meter boven zee, tussen Casentino, Valdichiana en Valdarno in.
Archeologische vondsten hebben aangetoond dat Arezzo al sinds de 6e eeuw v.Chr bestaat. De stad bleef ook tijdens het Romeinse Rijk belangrijk.


Arezzo en omgeving

Arezzo werd internationaal beroemd dankzij de bekroonde film, Life is Beautiful en de stad is één van de charmante juweeltjes van Italië. Het heeft alles waar Toscane bekend om staat en meer. Of u nu Romeinse ruïnes wilt bekijken of architectuur uit de Oudheid, Middeleeuwen of het Neoclassisisme, lekker eten wilt proeven of Italiaans leer en keramiek wilt kopen: Arezzo biedt voor elk wat wils.

Deze oude stad werd in 311 v.Chr. door de Romeinen veroverd. Voor die tijd was het één van de 12 belangrijke Etruskische steden. De heuvelstad was ook de thuishaven van grote kunstenaars, zoals Piero della Francesca en Georgio Vasari. Er zijn dan ook meer culturele en architecturale prachtstukken te zien dan u in één enkel bezoek kunt bewonderen. Hier zijn wat goede tips voor als u een reis naar deze charmante stad gaat plannen, zodat uw tijd daar optimaal kunt besteden.Bezoek de Piazza Grande

Dit geweldige, middeleeuwse plein is één van de mooiste pleinen in Europa en is omringd met prachtige gebouwen. Het ligt achter de 13e-eeuwse Romaanse apsis van de Santa Maria della Pieve, en de Piazza Grande was ooit het belangrijkste marktplein van de stad. Hier vindt ook de Giostra del Saracino (het Steekspel der Saracenen) plaats: een oud steekspel dat uit de 16e en 17e eeuw dateert.

In de Middeleeuwen was het bedoeld als een trainingsevenement, maar nu is het een historisch spektakel dat jaarlijks op de Piazza Grande gehouden wordt op de twee-na-laatste zaterdag van juni en de eerste zondag van september. Zowel de inwoners van Arezzo als de toeristen genieten ervan. De dag begint met een optocht op het plein waren paarden en personen in kostuum aan deelnemen. Tijdens het hoofdevenement vechten 8 strijders om de begeerde gouden lans.

Aan één kant van de Piazza Grande staat het prachtige, 13e-eeuwse bisschoppelijke paleis, de zetel van de bisschoppen, dat fresco's van Teofilo Torri, Salvi Castellucci en Pietro Benvenuti bevat. Ook naast de Piazza vindt u het Paleis van de leken-broederschap, een 15e-eeuws paleis met een quattrocentro-vloer die door Bernardo Rossellino ontworpen werd.Proef de wijnen van de Arezzo-heuvels
Arezzo heeft enkele verrassingen in petto voor de wijnliefhebbers. U kunt de Terre di Arezzo (de 'wijnroute’) rijden. Zo kunt u van het uitzicht en de smaken genieten die deze pittoreske wijnregio u biedt. De kronkelende wijnroute is 200 km lang en leidt u langs wijngaarden, olijfgroeven, tabaksplantages en bossen. Langs de route kunt u enkele van de beste Italiaanse wijnen proeven en kopen. Liefhebbers van lekker eten kunnen de heerlijkste gastronomische lekkernijen proberen.


Bezoek de vele lokale kerken in Arezzo
De stad staat vol met kerken en vele ervan hebben oude kunstwerken en een fantastische architectuur. Het is onmogelijk om ze allemaal in één reis te bekijken, maar u moet zeker een paar van de beroemdste kerken bezoeken. Bijvoorbeeld de 12e-eeuwse Romaanse kerk van Santa Maria della Pieve, de basiliek van San Francesco, waar de Geschiedenis van het Ware Kruis, een serie fresco's uit de 15e eeuw van Piero della Francesca, te zien is en natuurlijk de prachtige, gotische kathedraal van St. Donatus.


Fiets langs de Etruskische waterwegen
Wilt u graag ook wat bewegen terwijl u rondkijkt, dan kunt u fietsen huren en langs de Canale Maestro della Chiana fietsen. Deze fietsroute leidt u door het hart van de Etruskische wereld, via de waterwegen en de schilderachtige landschappen van Arezzo. Fietsen zijn gemakkelijk te huren in de stad en als u liever niet zelf al het werk doet, dat kunt u een scooter huren voor een authentieke Italiaanse ervaring!

Een andere populaire fietsroute is het Bonifica-fietspad, dat tussen Arezzo en Chiusi ligt. Deze fietsroute doorkruist oud moerasland, gaat langs sluizen en kanalen en leidt u door de tunnels die vroeger essentieel waren voor de drainage van het gebied rond Arezzo. Ze zijn niet langer in gebruik en vormen nu een interessant openluchtmuseum in het hart van de Chiana-vallei. Fietsers kunnen langs de route stoppen om een hapje te eten: u kunt heerlijke lokale gerechten proeven in een ongebruikelijk, historisch landschap.


Bezoek de vele musea van Arezzo
Arezzo heeft een prachtig aanbod aan musea, die niet alleen interessant zijn vanwege hun inhoud, maar ook vanwege de historische gebouwen waarin zij gevestigd zijn. U moet zeker Casa Vasari bezoeken, het huis van de beroemde kunstenaar Vasari dat door hemzelf ingericht werd in de typisch Toscaanse maniëristische stijl. Ga ook de zeldzame sieraden bekijken die tentoongesteld zijn bij Pinacoteca Comunale. Dit museum heeft een collectie sacrale kunst en zeldzame middeleeuwse sieraden, alsmede de prachtige buste van Sant'Orsola.

De ongebruikelijke ronde vormgeving van het Archeologisch Museum is geïnspireerd op de ruïne van het Romeinse amfitheater waar het op gebouwd is. Het museum huisvest oude vazen en amfora uit de 5e en 6e eeuw v.Chr. en heeft een collectie Aretijnse keramiek.

Het Museo Archeologico huisvest vele stukken uit de tijd dat Arezzo een Etruskische nederzetting was, zoals bronzen beelden. Het museum bekijkt de geschiedenis van Castiglion Fiorentino, waarbij een combinatie van oude museumstukken en moderne media-installaties gebruikt wordt om activiteiten uit de Oudheid uit te beelden, bijvoorbeeld weven, spinnen en vissen.


Genieten van de smaken die Italië biedt

Met meer dan 100 trattoria, osterie en taverne, zullen liefhebbers van lekker eten zich goed vermaken met het proeven van de smaken die Toscane biedt. Iedere locatie biedt bezoekers unieke menu's en lokale gerechten, die allemaal gebaseerd zijn op traditionele recepten en lokale wijnen.

de omgeving van Arezzo staat bekend om de lokale delicatessen, zoals de schapen- en geitenkaas, de lokale honing, olijven, bonen en vele verschillende vleesproducten. Vergeet ook niet om de kip Valdarno en Chianina-rundvlees te proeven en probeer lokale klassiekers zoals 'pici con cinghiale' (everzwijnpasta), ribollita-soep en heerlijke Mugello-tortelli.


U kunt gaan winkelen voor leer, goud en modieuze kleding.

Het is algemeen bekend dat Italië dé plek om het beste leer ter wereld te vinden en Arezzo is hierop geen uitzondering. Hier vindt u heerlijk zachte schoenen, handtassen en andere lederwaren, evenals allerhande sieraden, met name goud. Modeliefhebbers vinden vele schatten in de vele boetiekjes en natuurlijk mag u bij een Italiaanse winkeluitstapje de lokale delicatessen zoals wijn, kaas en olijfolie niet vergeten.


Video


Giostra Del Saracino
Het belangrijkste en aparte evenement is het ridderlijke toernooi genaamd "Giostra Del Saracino" (het Steekspel der Saracenen) dat jaarlijks plaatsvindt op de Grote Markt op de twee-na-laatste zaterdag van juni en de eerste zondag van september.
Fiera Antiquaria  
Dit moet u echt zien: de antiekmarkt Fiera Antiquaria  (de belangrijkste in Italië) wordt op de eerste zaterdag van iedere maand gehouden.

PARKEREN
Deze handige link zal u tijd besparen als u een parkeerplaats zoekt in Arezzo
http://en.parkopedia.it/parking/arezzo/


WINKELEN

Supermarkten -
Er zijn twee grote Coop-supermarkten met de gebruikelijke openingstijd van 8.00 tot 21.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Een ervan is gesloten op maandagvoormiddag en de andere is op woensdag gesloten.
Ook in de stad zelf zijn er allerlei kleine kruidenierszaken met karakteristieke producten.

Banken - Er zijn verschillende banken met geldautomaten die creditcards accepteren. Banken zijn alleen tijdens de ochtenduren open.
Mislezing - Er zijn een aantal kerken in Arezzo waar regelmatig mis wordt gelezen. Van 7.00 tot 12.00 is er om het uur een zondagsdienst en ook een om 18.00 uur.
Tanken- Er zijn verschillende tankstations waar u 24 uur per dag terecht kunt; zorg ervoor dat u een biljet van 5, 10 of 20 euro bij u hebt voor het geval dat het station onbemand (m/v) is. Normaal zijn ze open van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 12.30 en van 15.00 tot 19.00 uur. Op toerbeurt is er ten minste één tankstation op zaterdag en zondag open
Apotheek - Er zijn een paar apothekers in Arezzo.
ANTICA FARMACIA DEL CERVO DR. GHISLERI
V. ALFIERI VITTORIO 49/C
Tel. +39 0575 947207
Op werkdagen geopend van 9.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 20.00 uur. Op toerbeurt is in Arezzo een apotheek op zaterdag en zondag open; kijk op de winkeldeur of -ruit van een van de apotheken welke dat is.

De Farmacia Communale n.1 is 24 uur per dag open
Via Campo di Marte 7
Tel. +39 0575 902466


 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook