Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
Borgo San Lorenzo
WINKELEN

In Borgo San Lorenzo zijn diverse winkels te vinden, zowel in de oude binnenstad waar u meer traditionele winkels vindt zoals de 'Pasticceria Aurelia', een traditionele bakkerij die een verscheidenheid van heerlijke lokale taarten en gebak biedt, en in andere wijken van de stad. De meeste winkels zijn open van 9.00 tot 13.00 en van 15.30 tot 20.00 uur, behalve op maandag wanneer ze alleen in de namiddag tussen 16.00 en 20.00 uur open zijn.

Supermarkten
Er zijn verscheidene supermarkten in Borgo San Lorenzo; een van de grotere is de COOP op de Piazza Martin Luther King.

Markt
Elke dinsdagmorgen is er in Borgo San Lorenzo een lokale markt, samen met een speciale schoenenmarkt op vrijdagochtend in de Viale della Resistenza.

Apotheken
Er zijn een paar apotheken in Borgo San Lorenzo, een op de Piazza Gramsci en een andere in de Via Div. Part. Garibaldi, 1.

Banken
Er zijn verscheidene banken in Borgo San Lorenzo, met geldautomaten die creditcards accepteren.

VVV-kantoor
Het VVV-kantoor in Borgo San Lorenzo is gevestigd in de Via in Villa Pecori Giraldi Piazzale Lavacchini - Borgo San Lorenzo. Klik hier voor meer informatiehttp://turismo.mugello.toscana.it/EN/info_ufficiinformazioni.php or
http://www.villapecori.it/html/template.php?module=DoveSiamo (Deze website is alleen in het Italiaans)

Internetpunt
Als u onderweg van het internet gebruik wilt maken, kunt u tijdens de openingsuren terecht bij het VVV-kantoor.


Borgo San Lorenzo ligt in de buurt van de Apennijnen op ongeveer 30 km van de stad Florence. De stad zelf valt onder de gemeente Mugello van het district Florence; deze streek is doordrenkt van de geschiedenis van de Medicifamilie.


Oorsprong
De Romeinse kolonie Anneianum lag op de plaats van de hedendaagse Borgo San Lorenzo. Na het vertrek van de Romeinen doopten de inwoners hun stad om volgens de naam van de plaatselijke kerk van San Lorenzo en de naam is sindsdien hetzelfde gebleven.
In de 13e eeuw speelde Borgo San Lorenzo een belangrijke rol in de onderhandelingen tussen de aanhangers van het Keizerrijk - de Ghibellijnen - en de aanhangers van de paus - de Welfen . Het was aan het eind van deze eeuw dat de stad onder het gezag van de Republiek Florence kwam
Als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad versterkte de Florentijnse Republiek de stad en bouwde er vier toegangspoorten. Vandaag zijn delen van twee van de gewelfde ingangen nog steeds zichtbaar - de Porta Fiorentina (Florentijnse Poort) en de Porta dell'Orologio (Uurwerkpoort).
De vestingwerken hebben door de eeuwen heen bijgedragen tot de bescherming van de stad, waaronder het afweren van een aanval door de Fransen in 1527. Wel is de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog licht beschadigd.


Borgo San Lorenzo vandaag
In tegenstelling tot vele andere steden in de regio, is Borgo San Lorenzo niet uitsluitend afhankelijk van het toerisme. Vanwege zijn strategische ligging dicht bij de belangrijkste wegen die vanuit Florence naar het Noorden leiden, herbergt Borgo San Lorenzo een groot aantal hoofdkantoren van industrieën die de plaatselijke economie aandrijven.


Bezienswaardigheden
De parochiekerk van San Lorenzo (feestdag 11-08 ) die uit 941 n. Chr. dateert en de klokkentoren - nog steeds in gebruik - die daaraan in 1263 werd toegevoegd. In de kerk kunt u kunstwerken van Giotto en Rosselli evenals keramische kunst van de lokale producent Chini bewonderen.

Het Museum voor Keramische Kunst Art is gevestigd in de 13e eeuwse villa Pecori Giraldi en bezit keramische kunstwerken met Aziatische, Italiaanse en Libertijnse invloeden, vervaardigd door de plaatselijke kunstenaar en producent Chini. Bezoek aan de villa en het museum alleen op afspraak. Bel voor meer informatie +39 055 8457197


Gratis informatieboekjes
U kunt gratis informatieboekjes over de Mugellostreek downloaden:
http://turismo.mugello.toscana.it/EN/info_guide.htm

Fietsenverhuur
Door bemiddeling van het VVV-kantoor dat in de Villa Pecori Giraldi gevestigd is, kunt u fietsen huren.

Paardrijden
Blackhorse Riding School, Bivio San Martino.
Individuele en groepslessen op afspraak. De manege beschikt over twee velden - een zand- en een grasveld.
Bel Carolina: +39 055 844449 of mobiel: +39 3475250139


Festivals en evenementen

De feestdag van de patroonheilige van de stad - San Lorenzo - vindt plaats op 11 augustus, waarbij de stad echt tot leven komt.

Mugello Marathon
Als oudste van de internationale marathonlopen in Italië start de Mugello marathon op de derde zondag van september vanaf Borgo San Lorenzo.
Voor informatie en inschrijvingen:
Tel: +39 055 8457277
www.maratonamugello.it

Het internationale Mugellocircuit
Het Mugellocircuit hield voor het eerst in 1914 een wedstrijd over de weg en heeft sindsdien regelmatig wedstrijden gehouden. Mugello is nu meer bekend als thuisbasis voor de Italiaanse Moto GP motorraces; het is ook het circuit waar Ferrari regelmatig zijn Formule 1 raceauto's test.
http://www.mugellocircuit.it/english/index.htm

Tentoonstelling en markt van witte truffels
Dit zeer gewaardeerde natuurproduct van Mugello is te koop en te bezichtigen tijdens het derde weekeinde van november in de Villa Pecori Giraldi.
Tel. +39 055 849661 or +39 055 8456230

Weekmarkt
Elke dinsdagmorgen is er een weekmarkt in Borgo San Lorenzo.


 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook