Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
Castellina in ChiantiCastellina in Chianti
Gelegen aan de Chiantigiana-weg, de ss222.
Castellina in Chianti is een stadje bovenop een golvende groene heuvel die de rivier de Pesa en de Staggia van elkaar scheidt. Van hier uit hebt u een schitterend uitzicht op het omringende landschap en het prachtige landelijke gebied.
De oorsprong van Castellina
Castellina in Chianti heeft een rijk en nobel verleden. In de 13e eeuw werd deze plaats gebouwd op een hoge bergkam, waarschijnlijk op een Romeinse ruïne. Het schijnt dat er een kasteel heeft gestaan met twee deuren en één enkele toegangsweg vanwaar alle huizen te zien waren. De naam Castellina in Chianti dei Trebbiesi, ter ere van een in de omgeving wonende adellijke familie, is verbonden met de geschiedenis van de burgers van Florence en de godsdienstige geschiedenis van Fiesole.
 Castellina was een van de leden van de Chianti Liga en gegeven zijn ligging dichtbij de grens met Siena was het van grote strategische betekenis. Het heeft een 14e-15e eeuwse sfeer met een aantal religieuze bouwwerken waaronder de parochiekerk van San Salvatore.


Het gehucht Castellina

U kunt verschillende Etruskische graven bezoeken en men neemt aan dat de omgeving van Castellina in Chianti talrijke nederzettingen van het volk der Etrusken hebben bestaan waarvan tot op vandaag weinig bekend is.

Belangrijkste activiteit
Behalve toerisme is de wijnproductie tegenwoordig de belangrijkste activiteit van Castellina en verscheidene belangrijke wijnproducenten zijn hier gevestigd.


WINKELEN

Sabrina's Alimentari of kruidenierswinkel in Castellina in Chianti is karakteristiek voor de Chiantistreek. Ze hebben bijna alles in voorraad wat u tijdens uw verblijf in de Chianti nodig kunt hebben, er heerst een vriendelijke sfeer en vaker wel dan niet wordt u gevraagd om van de levensmiddelentoonbank te proeven voordat u koopt.
Sabrina heeft een groot aantal streekwijnen tegen redelijke prijzen in voorraad en als je rond lunchtijd zin hebt in een broodje is Sabrina ongeëvenaard!
De Sabrina winkels zijn meestal van 7.30 tot 19.30 uur open. Tijdens de wintermaanden zijn de zaken in lunchtijd gesloten
Zondag en maandag gesloten

Supermarkt - Er is ook een Coop-supermarkt die van 8.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 19.00 uur geopend is
Woensdag en zondag de hele dag gesloten
Apotheek- De dichtstbijzijnde apotheek is in Castellina en deze is van 09.00-13.00 en 16.30-20.00 uur geopend, telefoon 0577 740208.
Benzine - Er is een Shell-station buiten de stad waar u 24 uur per dag kunt tanken. Als ze gesloten zijn, kunt u tanken met een biljet van 20 of 50 euro. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 7.30 - 12.30 en van 15.30 - 19.30

Markt - Er is een kleine markt in Castellina op zaterdagochtend.

Banken -
Er zijn drie banken in Castellina met geldautomaten die creditcards accepteren.

Mass
Er is een kerk in Castellina.
Er wordt mis gelezen op zaterdagavond om 18.00 uur en op zondag om 8.00, 11.00 en 18.00 uur.

Wasserette
Deze wasserette is gevestigd aan de Via Trento e Trieste 13, CastellinaLavanderia Chiantigiana.
Geopend van 8.00 to 13.00 uur en van 16.30 tot 20.00 uur; alleen op werkdagen.
Tel: +39 0577 740304

Slagerij - Macelleria Stiacchini
Castellina heeft zijn eigen karakteristiek Italiaanse slagerij. Hier koopt u vlees en vleeswaren van uitstekende kwaliteit. Als wat u zoekt is niet in de etalage ligt, kunt u er gewoon om vragen. Slager Riccardo haalt het graag voor u uit zijn koelcel. Aan één kant van de slagerij ligt een heerlijke selectie van koude Toscaanse vleesgerechten uitgestald, gemaakt door Riccardo. Hier moet u zijn voor goed belegde broodjes.
Een door Riccardo zelf bereid voorbeeld van vleeswaren die u geproefd moet hebben zijn de truffelworstjes. Riccardo zal u graag adviseren voor het bereiding van het vlees dat u hebt gekozen.
U vindt deze slagerij in de
Via Ferruccio 33, Castellina
tel: +39 0577 740558
website: www.macelleriastiaccini.it

VVV-kantoor Castellina
tel: +39 0577 741392
e-mail: info@essenceoftuscany.it
Zij kunnen u helpen met het organiseren van trips en met fietsenverhuur en geven informatie over de streek.


Antica Gelateria

In Castellina vindt u een uitstekende ijssalon. Het is in een prachtig zaaltje in een oud gebouw. Terwijl u van uw ijsje geniet kunt u de hoge gewelfde plafonds bewonderen.
Het ijs is allemaal zelfgemaakt en wordt charmant gepresenteerd. De Antica Gelateria is in de hele Chiantistreek beroemd om zijn verse en lekkere ijscomposities.


 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook