Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord
Panzano

Panzano
ligt aan de weg ss222 naar Chiantigiana
Tussen Castellina en Greve doemt Panzano op, een dichtbevolkt centrum in de Chianti dat een woelige historie achter zich heeft, veroorzaakt door de bloedige twisten tussen Florence en Siena.De geschiedenis van Panzano

Het middeleeuwse kasteel werd ernstig beschadigd tijdens de slag van Montaperti in 1260, maar vandaag is er nog steeds een groot gedeelte van de stadswallen en de twee massieve verdedigingstorens zichtbaar die naast de parochiekerk en de versterkte stadsmuren te bewonderen zijn.


Parochiekerk
De parochiekerk van Panzano was afhankelijk van de provinciekerk van San Leonino, die drie kilometer buiten de stad is gebouwd. Deze kerk werd gebouwd in Romaanse stijl vóór het jaar duizend; de kerk met zijn middenschip en dubbele zijbeuken bezit kostbare kunstwerken waaronder een drieluik, toegeschreven aan Mariotto di Nardo, waarop de Maagd Maria op een troon gezeten en omringd door engelen en heiligen wordt afgebeeld.


Bezienswaardigheden

Badia a Passignano

Op de weg van Siena naar Sambuca passeert u het prachtige Badia a Passignano met zijn kleine centrum, het torenhuis en de kerk van Saint Baigio waar de resten te bezichtigen zijn van fresco's uit de vijfde eeuw. De in 1049 gestichte abdij werd al snel een imposant versterkt kloostercomplex, inclusief de kerk met slechts een middenschip in de vorm van het kruis van de aartsengel Michael.
In de abdij zijn fresco's en belangrijke schilderijen bewaard gebleven, ondermeer de fresco's in de hoofdkapel van de hand van Domenico Cresti, bijgenaamd "Passignano", evenals de schilderijen van de heilige Giovanni Gualberto aan wie de kapel is toegewijd.
Het klooster wordt nog steeds gebruikt door de monnikengemeenschap van de Valombrosiani en u kunt dit klooster bezichtigen onder leiding van een gids om de talrijke hier bewaard gebleven talrijke schatten te bewonderen.


Zoals in alle Toscaanse steden zijn er kleine kruidenierszaken die iets duurder zijn maar die u een goed idee van het Italiaanse dorpsleven geven. Soms hebben ze ook betere producten dan de grote supermarkten. Door hier te winkelen kunt u ook uw Italiaans oefenen.

Sommige winkels sluiten op woensdagmiddag.
Alle winkels zijn op zondag de hele dag gesloten.

Supermarkt: Er is een moderne, kleine, maar zeer goed bevoorrade Coöp in Panzano langs de weg die naar links buigt als u binnenkomt - deze leidt naar het nieuwere deel van Panzano en net om de hoek is een royaal parkeerterrein voor de stad en restaurants.

Markt: Zondag

Fietsenverhuur: Bel +39 055 8561023 of email info@gate77.it


 
Delen via Share
 
Vind uw vakantiehuis in Toscane
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook