+31 (0)202253633

Login


Ragùsaus met everzwijn, zelfgemaakte pasta

  • Ragùsaus met everzwijn, zelfgemaakte pasta en knapperige artisjokbladeren

    Voor 2 personen
    Voorbereidingstijd: 30 minuten / Bereidingstijd: 3,5 uur
    Moeilijkheidsgraad: 2

    Ingrediënten:
    For de ragù:
    400 gr everzwijn in blokjes (schouder en/of dij) - als de slager geen everzwijn heeft, dan kunt u het online bestellen.
    100 gr everzwijnlever of varkenslever, in blokjes
    2 teentjes knoflook, geperst
    1 rode ui
    1 grote wortel
    2 stengels bleekselderij
    1 tl tomatenpuree
    1 fles rode Chianti-wijn
    Scheutje rode wijnazijn
    4 laurierblaadjes
    2 takjes rozemarijn
    Theelepeltje gedroogde oregano
    Gerookt zout
    Peper
    Handje vol donkere paarse (zwarte) olijven

    Voor de pasta:
    100 gr bloem (00)
    Klein snufje tafelzout
    1 groot scharrelei

    Voor de garnering:
    2 stukken pancetta
    Potje artisjokharten
    Plantaardige olie
    Bloem
    Peterselie, fijngesneden
    Parmezaanse kaas, geraspt

    1. Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur in een hapjespan met een dikke bodem. Als de olie verhit is, wat blokjes everzwijn toevoegen en bruinen. Uit de pan scheppen en op een bord aan de kant zetten. Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn. Vervolgens de lever in de pan aanbraden en dan ook uit de pan scheppen en op het bord met het andere vlees leggen.
     2. Rasp de ui, wortel en selderij en plet de knoflook. Meng dit met de tomatenpuree en voeg het aan de pan toe waar u het vlees in gekookt hebt. Zet het vuur wat lager. Fruit de groente 4-5 minuten in de pan, maar laat het niet aanbranden.
    3. Leg het vlees en de lever terug in de pan met de groente, roer het allemaal goed door en voeg dan de rode wijnazijn, laurierblad, rozemarijn en oregano toe. Met zout en peper kruiden. Leg de deksel op de pan en zet het vuur klein, zodat het suddert. Laat het 3 uur sudderen en roer af en toe door de pan.
    4. Terwijl de ragù suddert, kunt u de pasta maken. Doe bloem, zout en eieren in een keukenmachine en mix het 30 seconden / tot het deeg een bal geworden is. Het moet zacht deeg zijn dat niet kleverig is, dus als het nog wat kleeft, voeg dan wat meer bloem toe, of juist wat water als het niet zacht genoeg is. (Als u geen keukenmachine heeft, kunt u het met de hand kneden. Het deeg moet ±20 minuten gekneed worden om de juiste consistentie te bereiken).
    5. Leg de deegbal op een aanrecht dat licht met bloem bestrooid is en kneed het eventjes tot het een gladde deegbal is. Laat het op kamertemperatuur een uurtje rusten.
    6. Na het rusten kunt u het deeg uitrollen. Ik heb geen pastamachine, dus ik deed dit met de hand, maar u kunt een pastamachine gebruiken. Neem een klein stukje deeg en rol het met een deegroller zo dun mogelijk uit op het met bloem bestrooide oppervlak. Verplaats het deeg regelmatig, zodat het niet vast komt te zitten en strooi ook wat bloem op de deegroller. Het moet echt heel dun uitgerold worden, dus blijf rollen tot het de normale dikte van pasta bereikt heeft.
    7. Ik wilde tagliatelle maken voor dit gerecht, dus ik heb de deegplakjes in dunne reepjes gesneden. Strooi wat semolina op het deeg (dit zal eraf vallen en op de boden van de pan terechtkomen tijdens het koken) om te voorkomen dat de reepjes aan elkaar kleven.
    8. Vervolgens de garnering bereiden. Verhit 2 cm zonnebloemolie in een hapjespan met een dikke bodem. Scheur de blaadjes van de artisjokharten, dep de olie eraf en dip elk blaadje in wat bloem. Als de olie heet is, legt u de blaadjes in de olie en 1-2 minuten bakken, of tot ze goudbruin zijn. Uit de pan scheppen en op een bord leggen. Verhit een andere hapjespan en als de olie heet is, bakt u daar de pancetta in, tot deze bruin en knapperig is. Eruit scheppen en aan de kant zetten.
    9. Als de ragù klaar is, de pan van het vuur halen en met een vork doorroeren om de stukjes vlees kleiner te maken. Als het goed is, valt het gemakkelijk uit elkaar. Voeg de olijven aan de ragù toe en zet de deksel terug op de pan terwijl u de pasta kookt.
    10. Breng een grote pan water stevig aan de kook en voeg wat zout toe. Leg de pasta in het water en kook het 4 minuten. Eenmaal gekookt, haalt u de pasta uit het water en voegt u het meteen aan de pan met de ragù toe. Roer alles goed door en giet wat van het kookwater van de pasta aan de saus toe, plus een flinke scheut olijfolie.
    11. Draai de pasta rond een grote vork op zodat het mooi op de borden geserveerd kan worden. Wat geraspte Parmezaanse kaas erover strooien, met de stukje pancetta, peterselie en enkele gefrituurde artisjokblaadjes. Serveren met een groot glas Chianti-wijn.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Private Morning Guided City Tour of Florence with Accademia Gallery - AM

A private  half day  morning sightseeing tour of Florence to discover the main attractions of the town:
Piazzale Michelangelo, Duomo, Giotto’s Bell Tower, Baptistery, Accademia Gallery where Michelangelo's masterpiece, the David, is kept.

vanaf €101

The Medici Family Kid-Friendly Tour w Palazzo Vecchio & Palazzo Medici

Discover the history of one of the most important dynasties in Italian Renaissance history and the early modern ages: The Medici of Florence.
Our Walking Tour will give you and your family the chance to learn more about this family, composed of very intelligent and astute men and women, especially in the field of politics. In Florence, they acquired a certain political and economic importance from the 13th century onward, thanks above all to their success as bankers and traders.
Thanks to our guide, the tour will be both fascinating and entertaining; in this way, the whole family will learn while having fun as they take part in a variety of stimulating activities and games.

vanaf €79

Grape stomping in Tuscan farmhouse from Florence

Stomp on grapes in a small winery in the beautiful Chianti hills. Experience the feeling of grapes under your feet and discover the secrets of winemaking during your 4-hour tour with English-speaking guide. Enjoy a homemade lunch with a wine-tasting session at a 200 year old villa. Visit its ancient wine cellar. (From late August to mid September, grape picking is also involved on request).

vanaf €160

E-Bike Ride to Vineyard Swimming Pool Experience

Self guided electric bike tour starting and finishing in the centre of Florence. The route passes by the historic town of Fiesole where you can stop for coffee and visit the monastery, then onto Settignano where there is a village restaurant to have lunch. From there the countryside route passes olive groves and vineyards and into an organic vineyard and olive grove where you have the option to take part in a mini wine tasting with snacks and have access to the outdoor swimming pool. After the vineyards the route continues along the River Arno cycle path back into Florence and up to Piazzale Michelangelo to see the wonderful panorama of Florence's iconic skyline before returning to the shop in the historic centre.

vanaf €45
Aanvraagformulier