Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Ragùsaus met everzwijn, zelfgemaakte pasta

  • Ragùsaus met everzwijn, zelfgemaakte pasta en knapperige artisjokbladeren

    Voor 2 personen
    Voorbereidingstijd: 30 minuten / Bereidingstijd: 3,5 uur
    Moeilijkheidsgraad: 2

    Ingrediënten:
    For de ragù:
    400 gr everzwijn in blokjes (schouder en/of dij) - als de slager geen everzwijn heeft, dan kunt u het online bestellen.
    100 gr everzwijnlever of varkenslever, in blokjes
    2 teentjes knoflook, geperst
    1 rode ui
    1 grote wortel
    2 stengels bleekselderij
    1 tl tomatenpuree
    1 fles rode Chianti-wijn
    Scheutje rode wijnazijn
    4 laurierblaadjes
    2 takjes rozemarijn
    Theelepeltje gedroogde oregano
    Gerookt zout
    Peper
    Handje vol donkere paarse (zwarte) olijven

    Voor de pasta:
    100 gr bloem (00)
    Klein snufje tafelzout
    1 groot scharrelei

    Voor de garnering:
    2 stukken pancetta
    Potje artisjokharten
    Plantaardige olie
    Bloem
    Peterselie, fijngesneden
    Parmezaanse kaas, geraspt

    1. Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur in een hapjespan met een dikke bodem. Als de olie verhit is, wat blokjes everzwijn toevoegen en bruinen. Uit de pan scheppen en op een bord aan de kant zetten. Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn. Vervolgens de lever in de pan aanbraden en dan ook uit de pan scheppen en op het bord met het andere vlees leggen.
     2. Rasp de ui, wortel en selderij en plet de knoflook. Meng dit met de tomatenpuree en voeg het aan de pan toe waar u het vlees in gekookt hebt. Zet het vuur wat lager. Fruit de groente 4-5 minuten in de pan, maar laat het niet aanbranden.
    3. Leg het vlees en de lever terug in de pan met de groente, roer het allemaal goed door en voeg dan de rode wijnazijn, laurierblad, rozemarijn en oregano toe. Met zout en peper kruiden. Leg de deksel op de pan en zet het vuur klein, zodat het suddert. Laat het 3 uur sudderen en roer af en toe door de pan.
    4. Terwijl de ragù suddert, kunt u de pasta maken. Doe bloem, zout en eieren in een keukenmachine en mix het 30 seconden / tot het deeg een bal geworden is. Het moet zacht deeg zijn dat niet kleverig is, dus als het nog wat kleeft, voeg dan wat meer bloem toe, of juist wat water als het niet zacht genoeg is. (Als u geen keukenmachine heeft, kunt u het met de hand kneden. Het deeg moet ±20 minuten gekneed worden om de juiste consistentie te bereiken).
    5. Leg de deegbal op een aanrecht dat licht met bloem bestrooid is en kneed het eventjes tot het een gladde deegbal is. Laat het op kamertemperatuur een uurtje rusten.
    6. Na het rusten kunt u het deeg uitrollen. Ik heb geen pastamachine, dus ik deed dit met de hand, maar u kunt een pastamachine gebruiken. Neem een klein stukje deeg en rol het met een deegroller zo dun mogelijk uit op het met bloem bestrooide oppervlak. Verplaats het deeg regelmatig, zodat het niet vast komt te zitten en strooi ook wat bloem op de deegroller. Het moet echt heel dun uitgerold worden, dus blijf rollen tot het de normale dikte van pasta bereikt heeft.
    7. Ik wilde tagliatelle maken voor dit gerecht, dus ik heb de deegplakjes in dunne reepjes gesneden. Strooi wat semolina op het deeg (dit zal eraf vallen en op de boden van de pan terechtkomen tijdens het koken) om te voorkomen dat de reepjes aan elkaar kleven.
    8. Vervolgens de garnering bereiden. Verhit 2 cm zonnebloemolie in een hapjespan met een dikke bodem. Scheur de blaadjes van de artisjokharten, dep de olie eraf en dip elk blaadje in wat bloem. Als de olie heet is, legt u de blaadjes in de olie en 1-2 minuten bakken, of tot ze goudbruin zijn. Uit de pan scheppen en op een bord leggen. Verhit een andere hapjespan en als de olie heet is, bakt u daar de pancetta in, tot deze bruin en knapperig is. Eruit scheppen en aan de kant zetten.
    9. Als de ragù klaar is, de pan van het vuur halen en met een vork doorroeren om de stukjes vlees kleiner te maken. Als het goed is, valt het gemakkelijk uit elkaar. Voeg de olijven aan de ragù toe en zet de deksel terug op de pan terwijl u de pasta kookt.
    10. Breng een grote pan water stevig aan de kook en voeg wat zout toe. Leg de pasta in het water en kook het 4 minuten. Eenmaal gekookt, haalt u de pasta uit het water en voegt u het meteen aan de pan met de ragù toe. Roer alles goed door en giet wat van het kookwater van de pasta aan de saus toe, plus een flinke scheut olijfolie.
    11. Draai de pasta rond een grote vork op zodat het mooi op de borden geserveerd kan worden. Wat geraspte Parmezaanse kaas erover strooien, met de stukje pancetta, peterselie en enkele gefrituurde artisjokblaadjes. Serveren met een groot glas Chianti-wijn.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Wine tours from Florence, 4 wineries visit

The Chianti and Super Tuscan 4-winery tour 

A tour designed by me and meant to be memorable, informative and fun! You will be visiting four wineries within the Chianti region and have a chance to enjoy some excellent wine in an iconic and beautiful area. Four cosy and boutique wineries are waiting to offer you amazing tastings and tours. This tour does not include lunch, but we provide snacks along with wine tastings at each and every winery. Snacking will consist of mainly deli goodies and appetizers you can feast on - such as cold meat, cheese, bruschette – all paired with wines specially selected by the owners from their very own wine cellar.

 

 

vanaf 180 Euro

Searching for truffles

Searching for truffles in Tuscany with an expert truffles hunter: it’s a special experience which allows you to discover how nature can offer hidden treasures….

The truffles hunter, with his dog along, will teach you the techniques to find a truffle enough to make you so enthusiast of your choice!!

And after the search…let’s go and taste a good truffle dinner!!

Enjoy the Tuscan recipes: delights for the palate!

vanaf 169 Euro

Made in Florence Tour

The tour includes a visit at the Salvatore Ferragamo shoe museum which displays photos, sketches, trademarks and a collection of shoes designed by Salvatore and his daughter for many VIPs through the years: an exhibit about shoes and dresses designed by Ferragamo for the movie “Australia” is now visible in the museum. The tour includes a visit to the Farmacia of Santa Maria Novella,that opened to the public in 1612 and still preserves 14th century frescoes. It sells the original Dominican monks’ products like perfumes, soaps, and “medicines”; a full immersion in the past with the feeling of being in a monastery. A visit to the nearby Church of Santa Maria Novella is also included. You’ll see the young Michelangelo’s “hands” in some of the characters painted on the choir, considered the absolute masterpiece of his painting.

vanaf 59 Euro

Interlaken Weekend Trip

Interlaken, one of the most famous adventure capital of Europe, has everything to offer for an adrenaline weekend!
Fully enjoy the weekend in this enchanting city and don't worry if you're not a sporty person, Interlaken gives you multiple opportunity to spend you time.

vanaf 279 Euro
Vakantiehuis zoeker