+31 (0)202253633

Login


Ribollita

  • Ribollita met gepocheerd ei

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten voor de ribollita
    200gr cavolo nero (palmkool), fijngesneden
    2 middelgrote wortels. geraspt
    1 kleine venkelknol, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    Blikje cannellinibonen (400gr)
    1 ui (in dunne ringetjes), fijngehakt
    3 teentjes knoflook (gekneust)
    1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn
    Blikje tomatenblokjes (400gr)
    1 tl tomatenpuree
    1,25 liter groentebouillon
    zout en peper
    chilipoeder of espelettepeper (naar smaak)
    olijfolie

    VOOR DE GEPOCHEERDE EIEREN:
    Sneetjes zuurdesembrood
    6 (verse!) biologische eieren
    azijn

    Aanwijzingen:
    1.Verhit wat olijfolie in een grote pan.
    2.Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortels, dun gesneden venkel, het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe. Fruit de ui langzaam tot deze zacht en gebruind is.
    3.Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
    4.Laat het op middelhoog vuur zo'n 25 minuten doorkoken (tot de groentes gaar zijn, maar niet te zacht).
    5.Voeg de fijngesneden cavolo nero-kool toe en kook een paar minuten door tot deze wat gekrompen is.
    6.De cannellinibonen afgieten en afspoelen. In de pan doen en alles weer aan de kook brengen.
    7.Laat het op een laag vuurtje sudderen. Kruiden met zout en peper, plus chili- of espelettepeper naar smaak.
    8.Als u de soep wilt gaan serveren maakt u de gepocheerde eieren pas.
    9.Verwarm wat water in een klein steelpannetje. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt, het vuur klein draaien tot het water zachtjes pruttelt.
    10.Breek het eerste ei in een kommetje.
    11.Roer het water tot er een draaikolkje ontstaat.
    12.Laat het ei voorzichtig in het pruttelende water glijden.
    13.Het pocheren duurt ongeveer 3 minuten.
    14.Ei vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
    15.Doe hetzelfde met de andere eieren.
    16.Giet de soep in een soepkom en leg er een sneetje brood op.
    17.Leg een gepocheerd ei op elk sneetje brood en kruid het.

    Recept van The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Beleef een officiele Toscane Tour met

Wine tour at Medival Setting

This tour takes you to visit one of the oldest wine regions of Chianti where you can enjoy the beauty of ancient castles and villa. This wine region today produces excellent wines and olive oil.
Tour stops at two wineries where guest will receive an introduction to the winemaking process and will be lead in a wine tasting approach by an expert Sommelier.

vanaf 190 Euro

SAN GIMIGNANO with LUNCH AND WINES TASTING 6 hours TOURS

A wonderful day visiting the medioeval village of San Gimignano one of the main villages of Tuscany called the medioeval Manhatten because for all his towers and after 2 hours free to walk around on this village full of traditions and local small leather shops where you can find a piece of tradition of our land, you will enjoy a lunch and wines tasting of a typical local vinery all included on the price of the Tours.

vanaf 370 Euro

The Beauty of Naples: Tour Bus from Rome panoramic and walking tour with lunch

this excursion will give you the great opportunity to deeply visit the city of Naples
we will start our tour from the Posillipo hill, where the suggestive bay of Naples extends,
in Naples, our local guide will take you to the fascinating streets of: San Gregorio Armeno where there are several typical nativity scenes, the monastery of Santa Chiara, Castel dell'Ovo, the Duomo, the Teatro dell'Opera di San Carlo, the Maschio Angioino, and after lunch (included) the walking tour will continue with our guide through the monumental center: Galleria Umberto I, piazza del Plebiscito, Palazzo Reale, you will have free time for a coffee break .

vanaf 120 Euro

Pisa, Siena and San Gimignano Day Trip from Florence Including Lunch

There’s more to Tuscany than Florence. Leave the city behind and discover three other enchanting Tuscan destinations on this day trip to Siena, San Gimignano and Pisa. Take a guided tour of beautiful Siena, famous for its bareback horse race and the Gothic Siena Cathedral, and taste typical Tuscan food and wine during a 3-course lunch in a local winery or restaurant. Then, enjoy free time to explore San Gimignano, a picturesque medieval village, and Pisa, home to the UNESCO-listed Leaning Tower of Pisa.

vanaf 65 Euro
Aanvraagformulier