+31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Ribollita

  • Ribollita met gepocheerd ei

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten voor de ribollita
    200gr cavolo nero (palmkool), fijngesneden
    2 middelgrote wortels. geraspt
    1 kleine venkelknol, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    Blikje cannellinibonen (400gr)
    1 ui (in dunne ringetjes), fijngehakt
    3 teentjes knoflook (gekneust)
    1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn
    Blikje tomatenblokjes (400gr)
    1 tl tomatenpuree
    1,25 liter groentebouillon
    zout en peper
    chilipoeder of espelettepeper (naar smaak)
    olijfolie

    VOOR DE GEPOCHEERDE EIEREN:
    Sneetjes zuurdesembrood
    6 (verse!) biologische eieren
    azijn

    Aanwijzingen:
    1.Verhit wat olijfolie in een grote pan.
    2.Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortels, dun gesneden venkel, het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe. Fruit de ui langzaam tot deze zacht en gebruind is.
    3.Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
    4.Laat het op middelhoog vuur zo'n 25 minuten doorkoken (tot de groentes gaar zijn, maar niet te zacht).
    5.Voeg de fijngesneden cavolo nero-kool toe en kook een paar minuten door tot deze wat gekrompen is.
    6.De cannellinibonen afgieten en afspoelen. In de pan doen en alles weer aan de kook brengen.
    7.Laat het op een laag vuurtje sudderen. Kruiden met zout en peper, plus chili- of espelettepeper naar smaak.
    8.Als u de soep wilt gaan serveren maakt u de gepocheerde eieren pas.
    9.Verwarm wat water in een klein steelpannetje. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt, het vuur klein draaien tot het water zachtjes pruttelt.
    10.Breek het eerste ei in een kommetje.
    11.Roer het water tot er een draaikolkje ontstaat.
    12.Laat het ei voorzichtig in het pruttelende water glijden.
    13.Het pocheren duurt ongeveer 3 minuten.
    14.Ei vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
    15.Doe hetzelfde met de andere eieren.
    16.Giet de soep in een soepkom en leg er een sneetje brood op.
    17.Leg een gepocheerd ei op elk sneetje brood en kruid het.

    Recept van The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Beleef een officiele Toscane Tour met

Ancient Sienese delicatessen in Chianti Wine Region Siena and San Gimignano

9.30 am Departure from Florence.

10.30 am Visit Chianti Classico Wine Region and through the beautiful Tuscan countryside approaching Siena. Visit Siena on your own and stop at Antica Salumeria Senese for typical authentic lunch and wine/olive oil tasting (Vernaccia, Chianti Classico, Chianti Riserva, Extra Virgin Olive Oil, Vinsanto). 

02.30 pm Through the beautiful Tuscan countryside approaching San Gimignano. (the unique medieval city of towers - a UNESCO World Heritage Site) Visit the famous medieval watch towers (we recommend you to climb the Great Tower). Gelato time

4.00 pm We go back to Florence where the tour would be end by 5:00 pm but only after making a stop at Piazzale Michelangelo for a panoramic appreciate the exceptional view of Florence

According the availability we visit Siena in the morning or in the afternoon


vanaf 140 Euro

Florence Super Saver: fietstocht plus rondleiding zonder wachtrij door de Galleria dell'Accademia

Verken Florence per fiets en zie 'David' van Michelangelo tijdens een boeiende Super Saver-tocht die twee populaire tours in Florence combineert, tegen een gereduceerde prijs! Start de ervaring in de ochtend of de middag en geniet van een 2,5 uur durende fietstocht door Florence, inclusief een kopje koffie of een ijsje, plus een 1,5 uur durende tour met toegang zonder wachtrij in de Galleria dell'Accademia, waar enkele van 's werelds mooiste voorbeelden van renaissancekunst te vinden zijn.

vanaf 72 Euro

ACCADEMIA-GALLERY-TOUR-SKIP THE LINE

The Accademia Gallery is the home of Michelangelo’s masterpiece “David”, the most popular statue in the world. With your passionate guide you’ll come to understand in detail the philosophy behind this genius and his other sculptures inside the gallery including “Slaves” which Michelangelo sculpted for the tomb of the Pope Giulio II.

“Every block of stone has a statue inside it and it is the task of the sculptor to discover it”.

Michelangelo

vanaf 39 Euro

Florence Super Saver: Florence Walking Tour plus 2 Chianti Wine Tastings

This is a combo tour that allows to see, in one only day, the best of the city of Florence, with a complete guided walking tour and the amazing landscapes of the Chianti area, where you will have also the chance to enjoy two delicious wine tastings in two different region of Chianti (Chianti Fiorentino and Chianti Senese). You will be served a total of 8 glasses of wines and local products.

vanaf 72 Euro
Vakantiehuis zoeker