Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Ribollita

  • Ribollita met gepocheerd ei

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten voor de ribollita
    200gr cavolo nero (palmkool), fijngesneden
    2 middelgrote wortels. geraspt
    1 kleine venkelknol, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    Blikje cannellinibonen (400gr)
    1 ui (in dunne ringetjes), fijngehakt
    3 teentjes knoflook (gekneust)
    1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn
    Blikje tomatenblokjes (400gr)
    1 tl tomatenpuree
    1,25 liter groentebouillon
    zout en peper
    chilipoeder of espelettepeper (naar smaak)
    olijfolie

    VOOR DE GEPOCHEERDE EIEREN:
    Sneetjes zuurdesembrood
    6 (verse!) biologische eieren
    azijn

    Aanwijzingen:
    1.Verhit wat olijfolie in een grote pan.
    2.Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortels, dun gesneden venkel, het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe. Fruit de ui langzaam tot deze zacht en gebruind is.
    3.Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
    4.Laat het op middelhoog vuur zo'n 25 minuten doorkoken (tot de groentes gaar zijn, maar niet te zacht).
    5.Voeg de fijngesneden cavolo nero-kool toe en kook een paar minuten door tot deze wat gekrompen is.
    6.De cannellinibonen afgieten en afspoelen. In de pan doen en alles weer aan de kook brengen.
    7.Laat het op een laag vuurtje sudderen. Kruiden met zout en peper, plus chili- of espelettepeper naar smaak.
    8.Als u de soep wilt gaan serveren maakt u de gepocheerde eieren pas.
    9.Verwarm wat water in een klein steelpannetje. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt, het vuur klein draaien tot het water zachtjes pruttelt.
    10.Breek het eerste ei in een kommetje.
    11.Roer het water tot er een draaikolkje ontstaat.
    12.Laat het ei voorzichtig in het pruttelende water glijden.
    13.Het pocheren duurt ongeveer 3 minuten.
    14.Ei vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
    15.Doe hetzelfde met de andere eieren.
    16.Giet de soep in een soepkom en leg er een sneetje brood op.
    17.Leg een gepocheerd ei op elk sneetje brood en kruid het.

    Recept van The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Beleef een officiele Toscane Tour met

2 days Learning to Cook Italian Dishes in Chianti

The 2 day intensive cooking course is for people who want to live a deeper and more detailed kitchen experience. Spend two days learning to prepare speciality dishes from Tuscany in Italy.

vanaf 460 Euro

Private 2-Hour Walking Tour of the Museo di San Marco in Florence

2-hour tour in the historic district of San Giovanni in Florence, basilica San Marco, a burial place of Beato Angelico, Agnolo Poliziano and Savonarola.

vanaf 40 Euro

Assisi and Cortona Day Trip from Siena

Visit Cortona and Assisi, two stunning hilltop towns, on a full-day trip from Siena! Explore the town of Cortona in the morning, sightseeing independently or discovering its delights on a guided walking tour (own expense). Then, spend your afternoon in the town of Assisi, following in the footsteps St Francis of Assisi (Italy’s patron saint) on a walking tour, learning about his life in the town.

vanaf 95 Euro

Uffizi Gallery Renaissance Florence Tour

Calling all art lovers! The Uffizi is your heaven! The Uffizi Gallery holds some of the world's most treasured pieces of art, from Leonardo Da VinciMichelangelo to Raphael and Caravaggio! We, like many other around the world, have fallen in love with this impressive collection and we feel that every visitor to Florence should be able to appreciate centuries worth of masterpieces with an expert guide who will unveil all the stories hidden behind them. With our tour, you will get to see all of the main highlights of the collection, learn about the lives of the masters, and get into the spirit of the Renaissance capital of Europe!

vanaf 58,9 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook