+31 (0)202253633

Login


Ribollita

  • Ribollita met gepocheerd ei

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten voor de ribollita
    200gr cavolo nero (palmkool), fijngesneden
    2 middelgrote wortels. geraspt
    1 kleine venkelknol, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    Blikje cannellinibonen (400gr)
    1 ui (in dunne ringetjes), fijngehakt
    3 teentjes knoflook (gekneust)
    1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn
    Blikje tomatenblokjes (400gr)
    1 tl tomatenpuree
    1,25 liter groentebouillon
    zout en peper
    chilipoeder of espelettepeper (naar smaak)
    olijfolie

    VOOR DE GEPOCHEERDE EIEREN:
    Sneetjes zuurdesembrood
    6 (verse!) biologische eieren
    azijn

    Aanwijzingen:
    1.Verhit wat olijfolie in een grote pan.
    2.Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortels, dun gesneden venkel, het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe. Fruit de ui langzaam tot deze zacht en gebruind is.
    3.Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
    4.Laat het op middelhoog vuur zo'n 25 minuten doorkoken (tot de groentes gaar zijn, maar niet te zacht).
    5.Voeg de fijngesneden cavolo nero-kool toe en kook een paar minuten door tot deze wat gekrompen is.
    6.De cannellinibonen afgieten en afspoelen. In de pan doen en alles weer aan de kook brengen.
    7.Laat het op een laag vuurtje sudderen. Kruiden met zout en peper, plus chili- of espelettepeper naar smaak.
    8.Als u de soep wilt gaan serveren maakt u de gepocheerde eieren pas.
    9.Verwarm wat water in een klein steelpannetje. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt, het vuur klein draaien tot het water zachtjes pruttelt.
    10.Breek het eerste ei in een kommetje.
    11.Roer het water tot er een draaikolkje ontstaat.
    12.Laat het ei voorzichtig in het pruttelende water glijden.
    13.Het pocheren duurt ongeveer 3 minuten.
    14.Ei vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
    15.Doe hetzelfde met de andere eieren.
    16.Giet de soep in een soepkom en leg er een sneetje brood op.
    17.Leg een gepocheerd ei op elk sneetje brood en kruid het.

    Recept van The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Beleef een officiele Toscane Tour met

Uphill to Piazzale Michelangelo & San Miniato Basilica Panoramic Walking Tour

Enjoy a 2.5-hour walk starting from Ponte Vecchio up to Piazzale Michelangelo. You would need to wear comfortable shoes and bring some water with you. The way up to Piazzale Michelangelo is not a difficult  walk. Amid green gardens up on a stone centuries old staircase, it is definitely worth to hear the stories told by your private guide and enjoy the amazing views. You also visit the romanesque Church San Miniato al Monte, a unique treasure of frescoes, statues and architecture, from where you see Florence at your feet!

vanaf €50

Wine & EVO Oil Tasting with Light Dinner

Enjoy a private and exclusive wine - tasting paired with a light and fresh dinner.
Start your experience in our organic farm with a tour of our vineyard and olive grove accompanied by a member of our family, that will also follow you during your gastronomic experience.
Relax your-self in one of our private tasting rooms or in our big garden surrounded by the Tuscan countryside and an amazing view on the famous towers of San Gimignano.

vanaf €46

Dome Climbing Tour with Italian Breakfast in the oldest café in Florence

See the entire city from a single point by climbing to the top of Florence's Dome. Join a guided tour with local expert guides to discover the structure's full history and to make it unforgettable enjoy your breakfast in Italian way,  before your tour begins or after the tour at your convenience from the oldest café in Florence.

vanaf €57

Lunch or dinner and cooking demo at a local home in San Gimignano

Dive into the Italian way of life by living just like the locals do.
Immerse yourself in a private dining experience at a Cesarina's home, enjoy an exclusive cooking demo and taste authentic recipes treasured in family cookbooks passed down by real Italian Mammas. Feel the warmth of Italian hospitality as you connect with local people. Enjoy a 4-course menu including starter, pasta, main course with side dish, dessert with drinks included (water, selection of red and white wines from regional cellars and coffee). At the end of the experience, take this your souvenir back home: the official Cesarine apron and shopping bag.
Le Cesarine is Italy’s oldest network of 600+ home cooks all over the country in more than 120 cities. They are passionate and welcoming hosts that open the doors of their own homes to curious travellers for immersive culinary experiences.

vanaf €85
Aanvraagformulier