Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Ribollita

  • Ribollita met gepocheerd ei

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten voor de ribollita
    200gr cavolo nero (palmkool), fijngesneden
    2 middelgrote wortels. geraspt
    1 kleine venkelknol, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    Blikje cannellinibonen (400gr)
    1 ui (in dunne ringetjes), fijngehakt
    3 teentjes knoflook (gekneust)
    1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn
    Blikje tomatenblokjes (400gr)
    1 tl tomatenpuree
    1,25 liter groentebouillon
    zout en peper
    chilipoeder of espelettepeper (naar smaak)
    olijfolie

    VOOR DE GEPOCHEERDE EIEREN:
    Sneetjes zuurdesembrood
    6 (verse!) biologische eieren
    azijn

    Aanwijzingen:
    1.Verhit wat olijfolie in een grote pan.
    2.Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortels, dun gesneden venkel, het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe. Fruit de ui langzaam tot deze zacht en gebruind is.
    3.Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
    4.Laat het op middelhoog vuur zo'n 25 minuten doorkoken (tot de groentes gaar zijn, maar niet te zacht).
    5.Voeg de fijngesneden cavolo nero-kool toe en kook een paar minuten door tot deze wat gekrompen is.
    6.De cannellinibonen afgieten en afspoelen. In de pan doen en alles weer aan de kook brengen.
    7.Laat het op een laag vuurtje sudderen. Kruiden met zout en peper, plus chili- of espelettepeper naar smaak.
    8.Als u de soep wilt gaan serveren maakt u de gepocheerde eieren pas.
    9.Verwarm wat water in een klein steelpannetje. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt, het vuur klein draaien tot het water zachtjes pruttelt.
    10.Breek het eerste ei in een kommetje.
    11.Roer het water tot er een draaikolkje ontstaat.
    12.Laat het ei voorzichtig in het pruttelende water glijden.
    13.Het pocheren duurt ongeveer 3 minuten.
    14.Ei vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
    15.Doe hetzelfde met de andere eieren.
    16.Giet de soep in een soepkom en leg er een sneetje brood op.
    17.Leg een gepocheerd ei op elk sneetje brood en kruid het.

    Recept van The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Beleef een officiele Toscane Tour met

Small-Group Florence Duomo Baptistery and Grande Museo del Duomo Tour

Small group tour for an exhaustive visit to the most important religious center of Tuscany, Florence's Duomo Complex with Baptistery, Cathedral and Cathedral's Museum including reservation for climbing Brunelleschi's dome one hour after tour ends (access time to Brunelleschi's dome cannot be changed).

vanaf 49 Euro

Private Tour: Florentine Medieval Tower Visit

The medieval of Florence is represented nowadays by still standing Towers-Houses located around the city. Inside these towers medieval families lived and also protected themselves from enemies. During the tour your guide will speak about the struggle and rivalry between the Guelph and Ghibelline, two very important political parties during the Medieval period.

vanaf 47 Euro

Shore Excursion: Private Half-Day Bolgheri Tour from Livorno Port

Relax and enjoy the beauty of Tuscany on this 6-hour tour from Piombino to the countryside of Bolgheri. Your English-speaking driver/guide will take you from the seaside inland passing by the Etruscan Coast to discover the renowned town of Bolgheri and the history of the Italian literature in Castagneto Carducci. See 'Cypress Avenue' leading into Bolgheri with 2500 cypress trees, and the house of Josuè Carducci - the famous Italian writer. Enjoy approximately 45 minutes free time to explore the narrow streets of Bolgheri town. Transport by air-conditioned minivan and port pickup and drop-off is included.

vanaf 525 Euro

LATE AFTERNOON HIGHLIGHTS ACCADEMIA GALLERY WINE TASTING WITH TUSCANY SALUMI OPERA or CLASSIC CONCERT

Enjoy your late afternoon with a taste of both great art, music, Tuscan typical products and wines!  
First you'll discover Florentine music traditions with the visit of the musical instruments and  treasures of the Accademia Gallery.  You'll admire and know the story of the David, Michelangelo's masterpiece, skipping the line with our expert guide.
At the end of the visit, with an easy walking tour with our guide, you'll enjoy a light dinner with wine tasting and the explication of the opera you'll see after it.
TUESDAY: LA TRAVIATA; WENSDAY: VIVALDI AND THE BEST OPERAS; THURSDAY:  I TRE TENORI.  

Includes: ticket with reservation of the museum, priority entrance, professional English speaking guide, light dinner with wine and tuscany salumis; ticket of the opera/classic concert you prefer

vanaf 234 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook