+31 (0)202253633

Login


Ribollita

  • Ribollita met gepocheerd ei

    Voor 6 personen
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Moeilijkheidsgraad: 1 uit 3

    Ingrediënten voor de ribollita
    200gr cavolo nero (palmkool), fijngesneden
    2 middelgrote wortels. geraspt
    1 kleine venkelknol, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    Blikje cannellinibonen (400gr)
    1 ui (in dunne ringetjes), fijngehakt
    3 teentjes knoflook (gekneust)
    1 laurierblaadje
    1 takje rozemarijn
    Blikje tomatenblokjes (400gr)
    1 tl tomatenpuree
    1,25 liter groentebouillon
    zout en peper
    chilipoeder of espelettepeper (naar smaak)
    olijfolie

    VOOR DE GEPOCHEERDE EIEREN:
    Sneetjes zuurdesembrood
    6 (verse!) biologische eieren
    azijn

    Aanwijzingen:
    1.Verhit wat olijfolie in een grote pan.
    2.Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, wortels, dun gesneden venkel, het laurierblaadje en het takje rozemarijn toe. Fruit de ui langzaam tot deze zacht en gebruind is.
    3.Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
    4.Laat het op middelhoog vuur zo'n 25 minuten doorkoken (tot de groentes gaar zijn, maar niet te zacht).
    5.Voeg de fijngesneden cavolo nero-kool toe en kook een paar minuten door tot deze wat gekrompen is.
    6.De cannellinibonen afgieten en afspoelen. In de pan doen en alles weer aan de kook brengen.
    7.Laat het op een laag vuurtje sudderen. Kruiden met zout en peper, plus chili- of espelettepeper naar smaak.
    8.Als u de soep wilt gaan serveren maakt u de gepocheerde eieren pas.
    9.Verwarm wat water in een klein steelpannetje. Voeg wat azijn toe aan het water. Als het water kookt, het vuur klein draaien tot het water zachtjes pruttelt.
    10.Breek het eerste ei in een kommetje.
    11.Roer het water tot er een draaikolkje ontstaat.
    12.Laat het ei voorzichtig in het pruttelende water glijden.
    13.Het pocheren duurt ongeveer 3 minuten.
    14.Ei vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
    15.Doe hetzelfde met de andere eieren.
    16.Giet de soep in een soepkom en leg er een sneetje brood op.
    17.Leg een gepocheerd ei op elk sneetje brood en kruid het.

    Recept van The Flexitarian
    https://theflexitarian.co.uk/recipe-items/ribollita-with-poached-eggs-vegetarian/

Beleef een officiele Toscane Tour met

Off Road in Tuscany on board of 4X4 Land Rover Defender

The ultimate experience for those who want to discover the beauty of Tuscany in off road. On board the 4X4 Land Rover Defender driven by a driver with off-road driving license  crossing the wildest nature. Adventurous route is studies for everyone, experienced explorer and all ages and designed for a first approach to off road driving.
The tour will last around one hour and half.

vanaf 79 Euro

Square of Miracles guided tour with Leaning Tower ticket (option)

Discover the Miracle Square with this amazing tour that will show you the best of Pisa. With your local guide you will learn about the Cathedral, the Baptistery and the famous Leaning Tower. With this tour you will have the opportunity to skip the line and climb the Leaning Tower!

vanaf 15 Euro

Private Half-Day Tour of Montalcino and Crete Senesi from Siena Winter Season

Travel along Crete, amongst castles and abbeys immersed in a unique landscape, towards the hills of Brunello vineyards dominated by the village of Montalcino.Your professional chauffeur will transport you the charming areas of Monteoliveto and Crete Senesi. There, you will learn of olive oils and the process of making wine.

vanaf 220 Euro

Local Market Tour and Dining experience at a Cesarina's home in Chianti

Visit the 
vibrant local market and immerse yourself in a 
private dining experience at a Cesarina's home, enjoy an 
exclusive show cooking and 
taste authentic regional recipes treasured in family cookbooks passed down by real Italian Mammas. Feel the warmth of Italian hospitality as you connect with local people. 
Enjoy a 
4-course menu including starter, pasta, main course with side dish, dessert with 
drinks included (water, selection of red and white wines from regional cellars and coffee). At the end of the experience, take your souvenir back home: the official Cesarine 
apron and shopping bag.

vanaf 145 Euro
Aanvraagformulier