+31 (0)202253633

Login


Schiacciata met druiven

  • Schiacciata met druiven

    Voor: 6 personen
    Bereidingstijd: 1,5 uur
    Calorieën: 300 per portie
    Moeilijkheidsgraad: 2 van 3

    Ingrediënten:
    500 gr sterk wit broodmeel (zo mogelijk Italiaans type 00 pizzabloem)
    350 ml lauw water
    14 gr gedroogde gist
    800 gr blauwe druiven (de zoetste, sappigste druiven die u kunt vinden)
    50 gr suiker
    4 eetlepels olijfolie extra vierge
    4 takjes rozemarijn

    1. Maak eerst wat rozemarijnolie: schenk de olijfolie met 3 takjes rozemarijn in een pan en zet het op een laag vuur.
    2. Als het begint te borrelen, haalt u de pan van het vuur en giet u de olie in een schaaltje om het te laten afkoelen.
    3. Verwijder de steeltjes van de druiven. Was de druiven en dep ze droog met wat keukenrol. Leg ze dan uit de weg zodat ze volledig kunnen drogen. Druiven niet doorsnijden om de pitjes te verwijderen, want dan loopt het sap weg en dit maakt het brood klef.
    4. Meng water en gist in een grote schaal. Suiker toevoegen en roeren tot deze opgelost is.
    5. Voeg het meel toe en roer tot u een plakkerig deeg heeft. Afdekken en 20 minuten laten rusten.
    6. Na 20 minuten giet u de afgekoelde rozemarijnolie over het deeg en kneedt u het (gedurende een minuut ongeveer) tot het deeg soepel en elastisch is. Dek de schaal af en zet deze op een warme plek tot het deeg twee keer zo groot geworden is.
    7. Terwijl het deeg rijst, de oven voorverwarmen (240°C / gasstand 9) en bakpapier op een grote bakplaat leggen.
    8. Als het deeg twee keer zo groot is, verdeelt u het in tweeën.
    Leg de ene helft op de bakplaat en met uw vingers duwt u het langzaam uiteen, tot het de bakplaat beslaat. (Schiacciata betekent “plat gemaakt”.) Verspreid de helft van de druiven gelijkmatig over deze platte basis, zoals bij een pizza. Op een licht bebloemde snijplank spreidt u de andere helft van het deeg uit. Leg dit vervolgens boven op uw “pizza”. Leg de rest van de druiven en dan de naalden van het laatste takje rozemarijn er verspreid boven op.
    9. In de oven op 240°C/gasstand 9 bakken gedurende 20 minuten, vervolgens op lagere stand (220°C/gasstand 7) 30-40 minuten doorbakken, of tot het brood mooi gekleurd is en de druiven hun sap verliezen.
    10. Laat het afkoelen en serveer het met honing erover.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Siena, Monteriggioni, San Gimignano Tour from Florence

  • 9 hour Full Day Tour
  • Pick up at your accommodation
  • Private tour just for yourself
  • Private a/c small vehicle up to 8 passengers
  • English speaking driver-guide
  • Visit of Monteriggioni Fortress / free time
  • Visit of Siena / free time
  • Wine Tasting and lunch (optional)
  • Visit of San Gimignano / free time
  • Free wifi on board our vehicle
  • Free water on board our vehicle 
  • Back to your accommodation

vanaf 668 Euro

Florence Day Trip to Siena and San Gimignano

A customized day trip of Siena and San Gimignano for the discerning traveller seeking an authentic Italian experience on a small group tour with only the very best of English speaking driver-guides.  Travel from the centre of Florence to discover the one-time capital of Tuscany, Siena and the enchanting hilltop towered town of San Gimignano.  Visit Italy close up in a Mercedes minivan of up to 7 - 8 people that takes you into the very heart of each of these beautiful Tuscan cities.

vanaf 660 Euro

Siena Photo Tour - Photo shoot in the center of Siena

We will explore the city, taking pictures of the view of Siena, in a special place slightly upwards.
We will enter the small alleys of the city, where Giada the photographer will take you, in the most hidden and suggestive places, to make your photos unique.
We will pass by the Duomo and Piazza del Campo, the two most famous monuments of the city.
You will have photos that will accompany you throughout your life.
We will end our tour with a little surprise!

Esploreremo la città, facendo delle foto della veduta di Siena, in un posto speciale leggermente in alto.
Ci inoltreremo nei piccoli vicoli della città, dove Giada la fotografa vi porterà, nei posti più nascosti e suggestivi, per rendere le vostre foto uniche.
Passeremo dal Duomo e da Piazza del Campo, i due più famosi monumenti della città.
Avrete delle foto che vi accompagneranno per tutta la vita.
Finiremo il nostro tour con una piccola sorpresa!

vanaf 167 Euro

Buongiorno Tuscany Wine Tour in Chianti Wine Region and visit San Gimignano

9.30 am Departure from Florence.

10.15 am Visit Chianti Classico Wine Region and stop at boutique Chianti winery for typical wine tasting (Vernaccia, Chianti Classico, Chianti Riserva, Extra Virgin Olive Oil). Wine tour inside the underground cellars.

12.00 am Drive to the second Boutique Winery where we stop for an authentic Tuscany Lunch included second wine and olive oil tasting.

02.30 pm Through the beautiful Tuscan countryside approaching San Gimignano. (the unique medieval city of towers - a UNESCO World Heritage Site). We recommend you to climb the Great Tower). Gelato World Champion tasting

4.00 pm We go back to Florence where the tour would be end by 5:00 pm but only after making a stop at Piazzale Michelangelo for a panoramic appreciate the exceptional view of Florence


vanaf 110 Euro
Vakantiehuis zoeker