Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Schiacciata met druiven

  • Schiacciata met druiven

    Voor: 6 personen
    Bereidingstijd: 1,5 uur
    Calorieën: 300 per portie
    Moeilijkheidsgraad: 2 van 3

    Ingrediënten:
    500 gr sterk wit broodmeel (zo mogelijk Italiaans type 00 pizzabloem)
    350 ml lauw water
    14 gr gedroogde gist
    800 gr blauwe druiven (de zoetste, sappigste druiven die u kunt vinden)
    50 gr suiker
    4 eetlepels olijfolie extra vierge
    4 takjes rozemarijn

    1. Maak eerst wat rozemarijnolie: schenk de olijfolie met 3 takjes rozemarijn in een pan en zet het op een laag vuur.
    2. Als het begint te borrelen, haalt u de pan van het vuur en giet u de olie in een schaaltje om het te laten afkoelen.
    3. Verwijder de steeltjes van de druiven. Was de druiven en dep ze droog met wat keukenrol. Leg ze dan uit de weg zodat ze volledig kunnen drogen. Druiven niet doorsnijden om de pitjes te verwijderen, want dan loopt het sap weg en dit maakt het brood klef.
    4. Meng water en gist in een grote schaal. Suiker toevoegen en roeren tot deze opgelost is.
    5. Voeg het meel toe en roer tot u een plakkerig deeg heeft. Afdekken en 20 minuten laten rusten.
    6. Na 20 minuten giet u de afgekoelde rozemarijnolie over het deeg en kneedt u het (gedurende een minuut ongeveer) tot het deeg soepel en elastisch is. Dek de schaal af en zet deze op een warme plek tot het deeg twee keer zo groot geworden is.
    7. Terwijl het deeg rijst, de oven voorverwarmen (240°C / gasstand 9) en bakpapier op een grote bakplaat leggen.
    8. Als het deeg twee keer zo groot is, verdeelt u het in tweeën.
    Leg de ene helft op de bakplaat en met uw vingers duwt u het langzaam uiteen, tot het de bakplaat beslaat. (Schiacciata betekent “plat gemaakt”.) Verspreid de helft van de druiven gelijkmatig over deze platte basis, zoals bij een pizza. Op een licht bebloemde snijplank spreidt u de andere helft van het deeg uit. Leg dit vervolgens boven op uw “pizza”. Leg de rest van de druiven en dan de naalden van het laatste takje rozemarijn er verspreid boven op.
    9. In de oven op 240°C/gasstand 9 bakken gedurende 20 minuten, vervolgens op lagere stand (220°C/gasstand 7) 30-40 minuten doorbakken, of tot het brood mooi gekleurd is en de druiven hun sap verliezen.
    10. Laat het afkoelen en serveer het met honing erover.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Italian Vegan Cooking Class in Florence

Private Hands-on cooking class featuring personal chef
Theme: Italian recipes in a vegan version
Specially designed and programmed according to your preferences.
This Course will let you enjoy this unique culinary experience exclusively for you, without other partecipants.
If you like to completely customize your experience this is the class for you.
Join this cooking class dedicated entirely to creating the best vegan alternatives to Italian food.
some tasty example?
Lasagne from scratch!
Bread, Focaccia
Tiramisu 
Gnocchi
Ravioli
....

vanaf 127 Euro

PISA & CHIANTI SHARED WINE TOUR - Half day Tuscany Wine Tour from Florence

PISA & CHIANTI SHARED WINE TOUR - Half day Tuscany Wine Tour included lunch (or dinner), tasting and wine tour

This is the Program

Your excursion will commence with a drive through the breathtaking Tuscan countryside as you delve into the heart of the Chianti Classico region. Over the course of the tour, you will visit two first-class wineries that will give you a comprehensive look at the wine making process. Our experienced guides will be with you every step of the way, teaching you about the wines and the best ways to taste them. In addition to Chianti Classico the DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) wines, you will be able to enjoy the IGT (Indicazione Geografica Tipica) or “Super Tuscans.”
Time to see also Pisa and enjoy the famous Leaning Tower

vanaf 160 Euro

Impruneta Terracotta & Chianti Wine Tour

Meet The Makers Joinable Florence Market Walk

  • Fun Florence market walk
  • The perfect addition before one of our cooking classes!
  • Local, fun English speaking guide
  • Farm-to-table Italian ingredients
  • Delicious Tuscan prosciutto and pecorino cheese and much more explained

WINE TOUR IN THE FAMOUS CHIANTI WINE REGION

  • Visit a Boutique winery in Chianti Wine Region
  • Tasting the famous Chianti Wines
  • Visit the underground wine cellars

vanaf 120 Euro

Florence and Pisa Tour! - Private Shore Excursion from Livorno Port

Florence is the capital city of Tuscany region and the province of Florence in Italy. Florence is regarded as one of the most beautiful cities in the world. The historic centre of this city attracts millions of tourists each year. Pisa is best known over the world for its Leaning Tower and also contains more than 20 other historic churches, several palaces and various bridges across the River Arno.

vanaf 104,58 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook