+31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Schiacciata met druiven

  • Schiacciata met druiven

    Voor: 6 personen
    Bereidingstijd: 1,5 uur
    Calorieën: 300 per portie
    Moeilijkheidsgraad: 2 van 3

    Ingrediënten:
    500 gr sterk wit broodmeel (zo mogelijk Italiaans type 00 pizzabloem)
    350 ml lauw water
    14 gr gedroogde gist
    800 gr blauwe druiven (de zoetste, sappigste druiven die u kunt vinden)
    50 gr suiker
    4 eetlepels olijfolie extra vierge
    4 takjes rozemarijn

    1. Maak eerst wat rozemarijnolie: schenk de olijfolie met 3 takjes rozemarijn in een pan en zet het op een laag vuur.
    2. Als het begint te borrelen, haalt u de pan van het vuur en giet u de olie in een schaaltje om het te laten afkoelen.
    3. Verwijder de steeltjes van de druiven. Was de druiven en dep ze droog met wat keukenrol. Leg ze dan uit de weg zodat ze volledig kunnen drogen. Druiven niet doorsnijden om de pitjes te verwijderen, want dan loopt het sap weg en dit maakt het brood klef.
    4. Meng water en gist in een grote schaal. Suiker toevoegen en roeren tot deze opgelost is.
    5. Voeg het meel toe en roer tot u een plakkerig deeg heeft. Afdekken en 20 minuten laten rusten.
    6. Na 20 minuten giet u de afgekoelde rozemarijnolie over het deeg en kneedt u het (gedurende een minuut ongeveer) tot het deeg soepel en elastisch is. Dek de schaal af en zet deze op een warme plek tot het deeg twee keer zo groot geworden is.
    7. Terwijl het deeg rijst, de oven voorverwarmen (240°C / gasstand 9) en bakpapier op een grote bakplaat leggen.
    8. Als het deeg twee keer zo groot is, verdeelt u het in tweeën.
    Leg de ene helft op de bakplaat en met uw vingers duwt u het langzaam uiteen, tot het de bakplaat beslaat. (Schiacciata betekent “plat gemaakt”.) Verspreid de helft van de druiven gelijkmatig over deze platte basis, zoals bij een pizza. Op een licht bebloemde snijplank spreidt u de andere helft van het deeg uit. Leg dit vervolgens boven op uw “pizza”. Leg de rest van de druiven en dan de naalden van het laatste takje rozemarijn er verspreid boven op.
    9. In de oven op 240°C/gasstand 9 bakken gedurende 20 minuten, vervolgens op lagere stand (220°C/gasstand 7) 30-40 minuten doorbakken, of tot het brood mooi gekleurd is en de druiven hun sap verliezen.
    10. Laat het afkoelen en serveer het met honing erover.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Wind Mill Visit and Olive Oil Tasting

You will have the opportunity to visit the unique working windmill of Italy, with a guide speking italian, english, french or japanase. The tour lasts around one hour an includes a course on olive oil tasting where you will learn the characteristics of good extra virgin olive oil.

vanaf 14 Euro

Tour in Florence - Golf Cart

We’re also on Piazza San Firenze, will find our staff overthere

Visit Florence in a unique way and explore the city in the most relaxing way on our quiet electric vehicles. Discover the beauty of this city in the shortest possible time and get to know the main attractions of Florence with your free multilingual audio guide.

Pickup Time: We're open at 9.00 AM until 8.00 PM, please booking the pick-up time.

vanaf 27 Euro

Bologna Food Walking Tour

Explore one of Bologna's oldest food markets with an insider and visit the most traditional food shops. Learn about the history, culture, architecture, that make Bologna medieval market so unique. During this tour you will enjoy a variety of food specialties that has secured Bologna's reputation as being the foodie capital of Italy. Discover the secrets to having the ultimate food and cultural experience off the beaten path!

vanaf 79 Euro

Brunello Biondi Santi Vip Exclusive Wine Tour in Montalcino - Meet the Pioneer

Brunello di Montalcino is one of the best wines in the world, destined for long ageing, making it better and more complete over time. .

Brunello di Montalcino is made with only Sangiovese grapes cultivated exclusively in Montalcino, a small Tuscan town that is forever linked to its wine, to that certain clone of Sangiovese Grosso that. Here and only here within the municipality of Montalcino, it takes on the name Brunello di Montalcino. Transportation service with english speaking driver departing from Florence or Siena or Chianti Wine Region.

vanaf 400 Euro
Vakantiehuis zoeker