+31 (0)202253633

Login


Schiacciata met druiven

  • Schiacciata met druiven

    Voor: 6 personen
    Bereidingstijd: 1,5 uur
    Calorieën: 300 per portie
    Moeilijkheidsgraad: 2 van 3

    Ingrediënten:
    500 gr sterk wit broodmeel (zo mogelijk Italiaans type 00 pizzabloem)
    350 ml lauw water
    14 gr gedroogde gist
    800 gr blauwe druiven (de zoetste, sappigste druiven die u kunt vinden)
    50 gr suiker
    4 eetlepels olijfolie extra vierge
    4 takjes rozemarijn

    1. Maak eerst wat rozemarijnolie: schenk de olijfolie met 3 takjes rozemarijn in een pan en zet het op een laag vuur.
    2. Als het begint te borrelen, haalt u de pan van het vuur en giet u de olie in een schaaltje om het te laten afkoelen.
    3. Verwijder de steeltjes van de druiven. Was de druiven en dep ze droog met wat keukenrol. Leg ze dan uit de weg zodat ze volledig kunnen drogen. Druiven niet doorsnijden om de pitjes te verwijderen, want dan loopt het sap weg en dit maakt het brood klef.
    4. Meng water en gist in een grote schaal. Suiker toevoegen en roeren tot deze opgelost is.
    5. Voeg het meel toe en roer tot u een plakkerig deeg heeft. Afdekken en 20 minuten laten rusten.
    6. Na 20 minuten giet u de afgekoelde rozemarijnolie over het deeg en kneedt u het (gedurende een minuut ongeveer) tot het deeg soepel en elastisch is. Dek de schaal af en zet deze op een warme plek tot het deeg twee keer zo groot geworden is.
    7. Terwijl het deeg rijst, de oven voorverwarmen (240°C / gasstand 9) en bakpapier op een grote bakplaat leggen.
    8. Als het deeg twee keer zo groot is, verdeelt u het in tweeën.
    Leg de ene helft op de bakplaat en met uw vingers duwt u het langzaam uiteen, tot het de bakplaat beslaat. (Schiacciata betekent “plat gemaakt”.) Verspreid de helft van de druiven gelijkmatig over deze platte basis, zoals bij een pizza. Op een licht bebloemde snijplank spreidt u de andere helft van het deeg uit. Leg dit vervolgens boven op uw “pizza”. Leg de rest van de druiven en dan de naalden van het laatste takje rozemarijn er verspreid boven op.
    9. In de oven op 240°C/gasstand 9 bakken gedurende 20 minuten, vervolgens op lagere stand (220°C/gasstand 7) 30-40 minuten doorbakken, of tot het brood mooi gekleurd is en de druiven hun sap verliezen.
    10. Laat het afkoelen en serveer het met honing erover.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Private Full-Day Independent Tour to Pisa and Lucca from Florence

An exciting journey to discover the best Tuscan examples of Romanesque and Gothic architecture! Admire the city with the celebrated Leaning Tower and the splendor of the white marble monuments of the Piazza dei Miracoli, as well as the elegant and refined ancient town of Lucca.

vanaf 96 Euro

Off Road Wine Tour in Tuscany - The Ultimate Experience off road adventure!

Off Road Wine Tour in Tuscany is the ultimate experience for those who want to discover the beauty of Tuscany off road. We’ll be on board of a Land Rover Defender 4x4 driven by a licensed off road driver, who’ll bring us, through wilderness and untouched nature, to visit castles, ancient villages, remote abbeys and abandoned churches. The paths we have designed are suitable for everyone, from the most experienced explorers to kids. On the way, we’ll visit our friends at their farms and try their fresh produce, cheese, extra virgin olive oil, and of course Chianti wine.

vanaf 130 Euro

Uffizi Gallery Tour

When masterpieces by Raphael, Botticelli and Michelangelo are only a small part of what the Uffizi's world-famous collection has to offer, there is no time for waiting in line.
Your guide takes you right in so you can get started!

vanaf 49 Euro

SIENA and CHIANTI SHARED WINE TOUR - Full day Tuscany Wine Tour from Florence

Siena & Chianti Shared Wine Tour - Full day Tuscany Wine Tour included lunch (or dinner), tasting and wine tour
This is the Program
Your excursion will commence with a drive through the breathtaking Tuscan countryside as you delve into the heart of the Chianti Classico region. Over the course of the tour, you will visit two first-class wineries that will give you a comprehensive look at the wine making process. Our experienced guides will be with you every step of the way, teaching you about the wines and the best ways to taste them. In addition to Chianti Classico the DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) wines, you will be able to enjoy the IGT (Indicazione Geografica Tipica) or “Super Tuscans.”
Time to see also Siena and San Gimignano and taste the Gelato World Champion

vanaf 100 Euro
Aanvraagformulier