+31 (0)202253633

Login


Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Voor de pasta
    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    1. Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    2. De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    3. Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    4. Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    5. Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    6. Blus de het vlees af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    7. Plaats de deksel op de schaal en laat het vlees 3 uur in de oven braden. Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het vlees goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het draadjesvlees geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    Voor de pasta
    8. Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    9. Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    10. Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    11. De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u de pasta in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    12. Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Traditional Home Cooking Experience in Arezzo

Enter a typical Tuscan farmhouse in the countryside of Arezzo and experience an authentic hands on cooking class with a passionate local chef. Enjoy the dinner with a fine selection of wine with your friends and family.

vanaf 69 Euro

Small Group Discovery Tour of Florence

The tour is meant to show you the highlights of the city; you will see frescoes and wonderful statues and you'll get to understand why Florence has become one of the most beautiful and important art cities in the world.

vanaf 57 Euro

Montalcino and Montepulciano Full-day Tour (from Siena)

Travelling in Val d'Orcia is an unforgettable experience. Your eyes become dazzled by the beauty of the colours of this land, unsurprisingly a UNESCO World Heritage Site. This tour has been created for you to discover the most painted corner of Tuscany, made of enchanted landscapes, tree-lined avenues. Sunrises and sunsets of extraordinary, unique colours in the world are one great addition when wandering the road from Montepulciano to Montalcino through Pienza, considered one of the most amazing routes of Italy.

vanaf 315 Euro

Private Truffle Cooking Class with Dinner

Private Hands-on cooking class featuring personal chef

Theme: TRUFFLE!
Specially designed and programmed according to your preferences. 
This Course will let you enjoy this unique culinary experience exclusively for you, without other participants.
If you like to completely customize your experience this is the class for you.

If you are a truffle gourmet and connoisseurs this is the exclusive class followed by a luxury truffle lunch or dinner for you!
After the truffle cooking class, taste the dishes that you have prepared from scratch, sitting comfortably at your table and enjoy!
The dinner or lunch will be accompanied by tasting of wines chosen specifically for your dishes.

vanaf 160 Euro
Vakantiehuis zoeker