+31 (0)202253633

Login


Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Voor de pasta
    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    1. Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    2. De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    3. Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    4. Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    5. Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    6. Blus de het vlees af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    7. Plaats de deksel op de schaal en laat het vlees 3 uur in de oven braden. Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het vlees goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het draadjesvlees geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    Voor de pasta
    8. Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    9. Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    10. Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    11. De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u de pasta in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    12. Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Private Lucca - Afternoon Bike and Food Tour with Local Guide

Discover Lucca like a local: on two wheels! This private tour is a fabulously fun and flavoursome introduction to Tuscany’s most underrated city. Your knowledgeable local guide will lead you through the tree-lined boulevards and pretty church squares of Lucca, into popular local cafés and delis to discover the city’s spirited culinary culture. Mouthwatering food tastings galore will follow as you discover the city by bike and take in some cultural gems along the way. And what better way to end your whistle stop tour than with a typically refreshing Italian cocktail or a glass of wine from the vineyards surrounding your new favourite city? Salute!

vanaf 130 Euro

The Pitti Palace private tour: Splendours of the Royal Residence

Have an incredible experience visiting the Royal Palace of Florence with its luxurious rooms, paintings and admire masterpieces by Titian, Raphael, Caravaggio, part of the amazing collections of the Medici family, learning the stories and the secrets of their Court's life.

vanaf 34 Euro

Chianti-wijntour van een halve dag vanuit Florence

Combineer Chianti-wijn met het prachtige Toscaanse landschap op een wijntour van een halve dag vanuit Florence! U verlaat Florence onder begeleiding van een gids en brengt de middag door met een lokale wijnexpert in een betoverend wijnkasteel in de regio Chianti Fiorentino en in een oude wijnmakerij in Chianti Senese. Bezoek de wijnkelders van beide wijnmakerijen, ontdek de geheimen van de Toscaanse wijnbereiding en proef van de prestigieuze Toscaanse wijn en enkele traditionele Italiaanse hapjes.

vanaf 45 Euro

Pisa Day Trip from Florence with Tower, Winery Lunch and City Stroll in Lucca

Visit two treasures of central Italy in one day in the company of an expert local guide and a small group of no more than 14 people. In private, air-conditioned transport, travel to Pisa for a full tour, and then to the ancient walls of Lucca to view astonishing architecture from Medieval and Renaissance Italy. The tour also features a stopover at a local winery, including tastings and homemade seasonal food.

vanaf 199 Euro
Aanvraagformulier