Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  (Ik heb runderbouillon gebruikt)
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    Blus de pan af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    Plaats de deksel op de schaal en 3 uur in de oven braden.
    Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het vleesdraadjes geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn. 3 uur was genoeg voor mij.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u het in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

THE PEARLS IN THE GULF OF POETS-CINQUE TERRE PRIVATE TOUR

An authentic earthly paradise just around the corner. A place suspended in time, 5 villages hanging between sea and land, one of the most amazing and enchanting landscapes in the world, celebrated by such Romantic poets as Lord Byron and Shelley!

vanaf 600 Euro

Lucca Aperitivo Tour with Wine Tasting and Food Sampling

The flavors, the aromas, the colors, and the smiles are all part of life in Lucca. Learn more about the city as you sip your way through narrow streets and Medieval squares. Artisan beer, local wines, and even a top-secret liqueur will have you thirsty for more of Lucca.

vanaf 69 Euro

3-Day Tuscany and Cinque Terre Experience with Limoncino Tasting

Immerse yourself in the landscapes and historic cities of Tuscany and Liguria with a 3-day guided tour of the Northern part of Italy. Marvel at the Renaissance monuments of Pisa and Florence. Visit the medieval towns of Siena, San Gimignano and the beautiful region of Chianti. On your third day, explore the spectacular Cinque Terre and Porto Venere in Liguria and enjoy a testing of the typical Limoncino Ligure.

vanaf 199 Euro

Skip the Line Michelangelo's David Tour

Michelangelo's 'David,' housed in the Galleria dell'Accademia di Firenze, is one of the most sought-after works of art in Florence. Skip the long lines upon entry to the museum and learn all about the Renaissance artist and his prized sculpture during a 1-hour tour with an art historian guide. (Entrance ticket not included.)

vanaf 45 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook