+31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Voor de pasta
    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    1. Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    2. De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    3. Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    4. Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    5. Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    6. Blus de het vlees af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    7. Plaats de deksel op de schaal en laat het vlees 3 uur in de oven braden. Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het vlees goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het draadjesvlees geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    Voor de pasta
    8. Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    9. Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    10. Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    11. De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u de pasta in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    12. Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Ceramic Experience Visit

Visit the workshop in Siena. The 20-minute guided visit will introduce you the Italian majolica, cooking matters and paintings items. The artists will paint in front of you.


vanaf 5 Euro

Florence American Cemetery & Memorial plus Wine Tour in Chianti & San Gimignano

9.30 am Departure from Florence.
10.15 am Stop to visit the Florence American Cemetery and Memorial - American Battle Monuments Commission. 
11.15 Visit Chianti Classico Wine Region and stop at boutique Chianti winery for typical wine tasting (Vernaccia, Chianti Classico, Chianti Riserva, Extra Virgin Olive Oil). Wine tour
12.30 am Drive to the second Boutique Winery where we stop for an authentic Tuscany Lunch included second wine and olive oil tasting.
03.00 pm Through the beautiful Tuscan countryside approaching San Gimignano. (the unique medieval city of towers - a UNESCO World Heritage Site). 
5.30 pm We go back to Florence where the tour would be end by 5:30 pm but only after making a stop at Piazzale Michelangelo


vanaf 140 Euro

2-Hours Walking Tour in Florence

On this 2-hours walking tour of Florence, you can choose to either see the “must-see” highlights, such as the Duomo and Ponte Vecchio, or to choose to discover the most popular florentine area called "Oltrarno"

vanaf 75 Euro

Essence of Chianti Small Group Tour with Lunch and Tastings from Florence

Discover the real essence of the Tuscan countryside, driving through amazing postcard views; departing from Florence, in a small group of max 15 participants, that means top comfort and quality, you will see Greve in Chianti, you will have a guided visit to 3 of the best wine estate, you will enjoy a genuine Tuscan lunch, and you will taste and compare different wines, olive oil and other typical products. This unique experience will finish with your trip back to Florence in the afternoon.

vanaf 179 Euro
Vakantiehuis zoeker