+31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Voor de pasta
    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    1. Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    2. De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    3. Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    4. Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    5. Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    6. Blus de het vlees af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    7. Plaats de deksel op de schaal en laat het vlees 3 uur in de oven braden. Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het vlees goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het draadjesvlees geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    Voor de pasta
    8. Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    9. Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    10. Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    11. De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u de pasta in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    12. Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Ciao Italy Tours

The tour duration is about 9 hours, the vehicle are Mercedes Benz minivans. The guest will see all the relevant sights of the city that they wish to see.

vanaf 500 Euro

Half Day Cooking Class in Tuscany among the Chianti Vineyards

Half Day Cooking Class in the charming old kitchen of a Villa of the Renaissance, class includes one intensive, morning 10 AM or afternoon 4 PM, cooking session with instruction and practice with our chef, lunch or dinner following the lesson including selected wines, all food ingredients, taxes.

vanaf 125 Euro

Kookles en bezoek aan lokale markt in Florence

Tijdens deze halfdaagse kookworkshop in het hartje van Florence leren zowel kookfanaten als beginners een Toscaans feestmaal van vier gangen te bereiden. Haal de ingrediënten op een lokale markt en geniet daarna van uw eigen creaties. Het beste van alles is dat u alle recepten mag houden, zodat u vrienden en familie uw Toscaanse talenten kunt laten zien, zelfs wanneer u uit Italië terug bent. Houd er rekening mee dat de groep wordt verdeeld over twee groepen, met een maximum van 12 personen per chef-kok voor een meer persoonlijke ervaring.

vanaf 75 Euro

Livorno Arrival Private Transfer: Cruise Port to Central Florence and Viceversa

  • Meet your Driver directly at your ship in Livorno
  • Welcome sign with your name plus UNDER THE TUSCAN SUN TOUR since 1990
  • Private Round Trip between Livorno and Florence
  • Mercedes/Audi sedan or Minivan Mercedes/W/GM/Opel/Ford
  • English speaking driver
  • Drop off directly in the city center of Florence
  • Return directly at your ship
Enjoy a hassle-free arrival to central Florence from the Livorno Pier with this private transfer service. Meet your driver at Livorno Pier, and relax on the 1.5-hour journey to Florence. These private vehicles can accommodate up to eight passengers.

vanaf 110 Euro
Vakantiehuis zoeker