Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Voor de pasta
    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    1. Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    2. De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    3. Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    4. Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    5. Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    6. Blus de het vlees af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    7. Plaats de deksel op de schaal en laat het vlees 3 uur in de oven braden. Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het vlees goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het draadjesvlees geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    Voor de pasta
    8. Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    9. Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    10. Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    11. De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u de pasta in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    12. Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Discover the life of Saint Catherine of Siena

Discover the places in Siena linked to Santa Caterina, patron Saint of Italy and Europe that was born and raised in this magnificent city. Together with an expert local guide, you will visit the Saint's birthplace, where today the beautiful sanctuary is located, and the basilica where the young woman joined the Dominican Tertiaries and in which the relics of the Saint are still preserved. The tour will allow you to discover St. Catherine's commitment to the Church, and to the people – at Santa Maria della Scala, the antique hospital where Saint Catherin dedicated her work to charity and assistance to those in need.

vanaf 12 Euro

Private Tour of Duomo di Siena

Discover, in a 1.5-hour private tour, one of the Siena’s most iconic historic buildings, and World Heritage Site, the Duomo Cathedral.
An expert local guide will illuminate the most important historical and artistic events that led to the creation and decoration of this architectural gem. You’ll be able to skip the ticket office queue, so you can get straight into discovering the Duomo’s interior. If you happen to visit the Duomo during periods in which the floor is uncovered, the guide will stop to describe the more important masterpieces of the marble mosaic, paying particular to the work Domenico Beccafumi.

vanaf 23 Euro

Florence Cheese and Wine Tasting

Fine-tune your appreciation of Tuscan wines and cuisine on this convivial 1-hour wine and cheese tasting in Florence. Head to a traditional, family-run 'enoteca' (wine bar) and enjoy the authentic setting as your expert, distinguished sommelier introduces you to four delicious Tuscan wines and platters of Tuscan produce. Taste three classic wines as you hear about their production, flavors and textures, and savor tantalizing cheeses, olive oils and other delicacies as your sommelier explains each flavor combination.
The group size is limited to 12 participants for a personalized experience.

vanaf 40 Euro

Florence Walking Tour & Uffizi Gallery with Priority Entrance

Grasp the essence of Florence with our Uffizi Gallery and Florence Walking Tour. In little over four hours, you will be able to acquaint yourself with the city’s streets, landmarks, history as well as one of the most visited museums, the Uffizi.

On your journey, you will see and learn about the famous Ponte Vecchio, the stunning Brunelleschi’s Duomo, Baptistery’s golden Gates of Paradise and much more. Afterwards, you will be granted a lucrative priority entrance to the ever-busy Uffizi Gallery. Inside, our expert guide will share with you all there is to know about important artworks as well as the techniques and tools the artists used to create them. After the tour is over, you can stay inside until the closing and explore the museum at our own pace.

vanaf 60 Euro
Vakantiehuis zoeker