+31 (0)202253633

Login


Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Voor de pasta
    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    1. Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    2. De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    3. Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    4. Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    5. Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    6. Blus de het vlees af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    7. Plaats de deksel op de schaal en laat het vlees 3 uur in de oven braden. Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het vlees goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het draadjesvlees geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    Voor de pasta
    8. Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    9. Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    10. Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    11. De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u de pasta in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    12. Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Transfers Pisa Airport to Florence Hotel CAR HIRE WITH DRIVER

A confortable transfers from the airport of Pisa where the driver will wait you at the arrivals holding your name, the transfer will be with Mercedes E class with free water bottles, free wi-fi on board.
The drop off will be in front of the Hotel in Florence city.

vanaf 230 Euro

Super Tasty Full-day Guided Tour of Florence Food Wine Art Top Sites & Eateries

Enjoy this 5.5-hours full day tour experience in Florence. A one of a kind tour that combines breathtaking views, amazing monuments and a gourmet promenade at the best foodie stops in the city! Learn about traditional dishes and specialties from your knowledgeable local guide while you stroll along the historical streets and live piazzas of Florence such as the Baptistery, Ponte Vecchio, the colorful San Lorenzo Market and much more. Tickle your tastebuds while you sample the unmistakable taste of schiacciata, balsamic vinager, traditional fresh pasta and more. Do not miss the chance to eat like locals and discover the treasures of this charmy and splendid city which the past has remained unimpaired.
 

vanaf 135 Euro

Florence Day Trip to Siena and San Gimignano

A customized day trip of Siena and San Gimignano for the discerning traveller seeking an authentic Italian experience on a small group tour with only the very best of English speaking driver-guides.  Travel from the centre of Florence to discover the one-time capital of Tuscany, Siena and the enchanting hilltop towered town of San Gimignano.  Visit Italy close up in a Mercedes minivan of up to 7 - 8 people that takes you into the very heart of each of these beautiful Tuscan cities.

vanaf 700 Euro

Small-Group Tuscany Grand Tour: Siena, San Gimignano, Chianti and Pisa

From medieval hill towns to walled cities, from the vineyards of Chianti to the Leaning Tower of Pisa, see the very best of Tuscany in just one day on this small-group 12-hour guided tour. You'll visit Siena, San Gimignano, Pisa and Chianti, and enjoy a Tuscan lunch, a gelato tasting and a wine tasting.

vanaf 199 Euro
Aanvraagformulier