Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

  • Toscaanse runderwangen gesmoord in Chianti-wijn met pici-pasta

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 3 uur

    2 runderwangen, ±1,5 kg
    325 ml rode Chianti-wijn
    1 laurierblaadje
    enkele peperkorreltjes
    1 teentje knoflook (voor de marinade, platgeslagen)
    1 grote ui, gepeld en gesneden
    1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    2 wortels, geschild en gesneden
    2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    300 ml vleesbouillon  (Ik heb runderbouillon gebruikt)
    2 tl tomatenpuree
    zout en peper
    olie

    Leg een dag voordat u gaat koken de runderwangen in een schaal en voeg de wijn, de platgeslagen teentjes knoflook, de peperkorreltjes en het laurierblaadje toe.
    Afdekken met huishoudfolie en laat het een nachtje marineren in de koelkast.
    De volgende dag de fijngesneden ui fruiten tot deze lichtbruin is, voeg dan de wortel, selderij en de in plakjes gesneden knoflook toe (ik heb zelf de wortel geraspt).
    Uit de pan halen en in de ovenschaal plaatsen.
    Haal de runderwang uit de wijn, maar bewaar de wijn.
    Het vlees kruiden en in de pan leggen en aan beide kanten bruinen.
    Blus de pan af met de wijn en schenk de wijn vervolgens in de ovenschaal.
    Plaats de deksel op de schaal en 3 uur in de oven braden.
    Halverwege de kooktijd heb ik het vlees gekeerd, zodat het goed in de saus kon garen.
    Na 3 uur zal het vleesdraadjes geworden zijn. U kunt het nog 20 minuten tot 1 uur langer koken, mocht dat nodig zijn. 3 uur was genoeg voor mij.
    Trek het vlees in kleine stukjes, zodat het goed met de saus gemengd kan worden. Terwijl het vlees braadt, kunt u de pasta koken.

    3 kopjes pastameel tippo 00
    4 eieren
    1 tl olijfolie

    Plaats het meel in een hoopje op het aanrecht en maak een gat in het midden, waarin u de eieren breekt en de olie giet.
    Met een vork de eieren mengen, waarbij u vanaf de zijkant wat bloem erbij haalt. Dan met de handen mengen en tot een bal kneden.
    Met huishoudfolie afdekken en 20 minuten laten rusten.
    Er zijn twee manieren om de pici-pasta te maken. Rol het deeg uit en snij het in kleine reepjes. Rol deze reepjes op, zodat het op spaghetti lijkt.
    De tweede methode is om kleine stukjes af te breken en deze in uw handen en vervolgens over het aanrecht te rollen.
    Om de pasta te koken, legt u het in kokend water in een pan op het fornuis. 6 minuten koken, dan het water afgieten en de pasta aan de vleessaus toevoegen.
    Serveren met geraspte harde Italiaanse kaas en wat verse basilicum.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Adventure Wine Safari in Chianti 4 X 4

THIS IS THE IDEAL EXPERIENCE FOR PEOPLE WHO LOVE BEING IMMERSED IN NATURE AND WHO WISH TO DISCOVER THE TRUE CHIANTI

This is an authentic experience for the wild and courageous. Presenting the perfect combination of culture and nature, we will take you on an expert guided tour of the best wineries of the area via incredible photo-inspiring landscapes and stunning classic architecture.

Chianti produces millions of cases of wine every year and some of the most celebrated red wine in the world. Join us as we discover the secrets of the best of the best.

This tour provides much more than dining and discovering fine wines in Tuscany. It provides you with an ideal opportunity to get to the roots of Tuscany through its most famous ingredients and traditions

vanaf 240,05 Euro

Skip-the-Line Florence Accademia Gallery and Michelangelo's David Ticket

Located in the heart of Florence, the Accademia Gallery hosts examples of paintings and sculptures by the great 14th and 15th century masters who made Florence the capital of art. The most famous work exhibited is the marble statue of David made by Michelangelo.

Important note: The Museum will confirm the first available time between 8:15am and 4:45pm. Your exact visit time will be indicated on the voucher issued by the provider within one business day of your booking request. All sales are final regardless of the time confirmed.

vanaf 22,49 Euro

Small-Group Tuscany Wine Country Day Trip from Florence Including Wine Tasting and Lunch

Revel in Tuscany’s wine country and hilltop towns on this small-group day trip from Florence. Traveling by luxury minivan with an expert driver-guide, explore the idyllic town of Montepulciano and sample its vino di nobile wines at an old wine cellar. Next, stop at a winery near Montalcino for a 3-course lunch including starter, pasta dish, dessert, served with three local, Brunello di Montalcino wines. Finish with the visit of Monte Oliveto abbey, one of Tuscany’s hidden gems. Enjoy a personalized experience on this small-group tour, limited to eight people.

vanaf 197,1 Euro

DeepWine Chianti from Florence

DeepWine Chianti. Enjoy an unforgettable day trip in the Chianti Region.Three wineries with cellar tours, wine tasting, olive oil tasting, full yummy meal and....atmosfere. With its intimate setting, every guest feels like an extended family member at these small family-owned wineries. You will lear everything you need to know about their history of wine-making from their knowledgeable staff. Shared small group tour.

vanaf 160 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook