Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

Kookschool

Is er een betere locatie om nieuwe kookkunsten te leren dan in Toscane?

Toscane staat bekend om de spectaculaire verse ingrediënten en de eenvoudige, hartige gerechten die met de lokale producten bereid worden.
Wat we thuis als echt Italiaans eten zien, lijkt op niets wat koks in Toscane maken; hier wordt alles anders bereid. Tijdens uw vakantie in Toscane kunt u bij een kookschool in Toscane echt Toscaans leren koken zoals de inwoners het doen.
Het is een zeer origineel souvenir: nieuwe kookkunsten die u mee terug neemt voor in uw eigen keuken. Breng de smaak van Toscane thuis door enkele van de meest populaire lokale gerechten te leren koken. Ontdek welke ingrediënten gebruikt worden en hoe u een vleugje Toscaans aroma toevoegt.
Er zijn genoeg Toscaanse kookscholen die uitstekende cursussen bieden. We hebben voor u een paar verschillende kookscholen op rij gezet.

Let op, To Toscane verhuurt vakantiehuizen. Wij bieden geen activiteiten en services die op deze webpagina worden aan, we geven alleen informatie. U kunt natuurlijk alle aanbevolen service gebruiken, en zelf contact opnemen met de bedrijven. Hartelijk dank.

Kookschool

Kookschool in Malborghetto

De lessen worden gegeven in de professionele keuken van restaurant Malborghetto, gevestigd in Lecchi in Chianti. De lessen worden gegeven door de chef-kok en zijn bedoeld voor maximaal 6 personen zodat u kunt rekenen op individuele aandacht.

De lessen worden in de ochtend gegeven en duren drie uur; de studenten bereiden een viergangenmenu bestaande uit een voorgerecht, zelfgemaakte pastaschotel, hoofdgerecht en nagerecht, die ze aan het einde van de les zelf mogen opeten.

Het menu is flexibel en kan rekening houden met verzoeken van cursisten of wordt gebaseerd op de beschikbare ingrediënten naargelang het seizoen. Aan het einde van elke kookles bespreekt een sommelier welke lokale wijnen het best bij elk gerecht gedronken kunnen worden.
De prijs bedraagt € 90 per persoon waarin begrepen zijn het cursusgeld en alle kosten van ingrediënten, het gebruik van keukenapparatuur en kleding evenals van het advies van een sommelier en van de wijn die elke cursus vergezelt.
Ga voor meer informatie naar www.malborghetto.net

Zie onze blog http://blog.to-toscane.nl/2015/04/veel-koks-bederven-de-brij-niet-in-deze.html
Deze video laat zien hoe onze Canadese agent Susan & haar familie genieten van een kookles bij restaurant/ kookschool Malborghetto: www.youtube.com/watch?v=Wwfotd3Mh2o&feature=youtu.be

Lees verder

Kookschool in internationale keukens

De internationale kookschool is voor degenen onder u die in de buurt van Arezzo verblijven en graag een korte cursus willen volgen zodat u thuis de heerlijke maaltijden kunt bereiden die u hier in Italië leert kennen.

Er worden dagcursussen in verschillende steden in de buurt van Arezzo aangeboden.
Klik voor meer informatie over deze kookschool hier

Lees verder

Kookschool Toscana Mia - Chianti

Cursus Italiaans koken
Als u er een   halve dag voor over hebt om echt Toscaans te leren koken bij een Italiaans gezin
schrijf u dan in voor onze praktische kookcursussen bij TOSCANA MIA
U kunt ons vrijblijvend bellen voor meer informatie.
Slechts 4 km vanaf Montebuoni/Montefiorile

Deze praktijkcursus behandelt traditionele populaire Toscaanse en Italiaanse recepten die u laten genieten van heerlijke intense smaken en de frisheid van traditionele Italiaanse schotels, gekookt in een sfeervolle uit natuursteen opgetrokken boerderij in de heuvels van Chianti, omringd door wijngaarden en oeroude olijfboomgaarden. Een karakteristiek Italiaans huis waarin de familie Mari woont. De cursussen worden gehouden in een vriendelijke sfeer. Bovendien kunt u hier nieuwe vrienden maken en leert u een paar geheimpjes van Simonette en Paola. De deelnemers koken en eten zelf de gerechten die bereid worden met verse, natuurlijke ingrediënten. Een complete maaltijd (vijf recepten) zoals hapjes vooraf, een pasta of soepgerecht, een vlees- en groente  schotel en ten slotte een dessert wordt elke dag bereid en gaat vergezeld van de wijn die er het best bij past.

Lees verder

Koken in Umbrië

Leer authentieke Italiaanse gerechten bereiden in een informele en vriendelijke omgeving waar u de passie van de Italiaanse keuken leert en met plezier in praktijk brengt. Een uitgebreide praktische kookles gegeven door een docent die u leert verrukkelijke Italiaanse driegangenlunches te maken waarbij alle basisaspecten van de Italiaanse kooktechnieken aan de orde komen. We kunnen ons menu bij een vegetarisch diëet aanpassen en aan voedselallergieën of andere beperkingen tegemoetkomen.

Ga voor meer informatie naar Let's Cook in Umbriawww.cookinumbria.it/

Lees verder

Kookles van Juls

Volg een kookcursus in Juls' keuken!
Mijn naam is Giulia, ik ben een 34 jaar oude foodblogger, ik schrijf over eten en fotografeer gerechten. Ik werk samen met mijn partner Tommaso om u een authentieke ervaring te kunnen bieden in Toscane. Eerst gaan we boodschappen doen op een lokale markt, we spreken marktlieden, en plannen het menu samen al naar gelang het seizoen.
Onze kooklessen bestaan vooral uit doen en koken het is nu eenmaal erg leuk om zelf deeg te kneden voor zelfgemaakte pasta!
Om Toscane beter te leren kennen bezoeken we boerderijen waar we de kans hebben om de beste lokale typische producten te leren kennen zoals Pecorino kaas, Cinta Senese varkensvlees, producten van de Chianina koeien, heerlijke wijn en natuurlijk smaakvolle olijfolie.

Ik heb altijd op het platteland van Toscane gewoond, in hetzelfde huis waar mijn vader en grootmoeder geboren zijn. Mijn leven bestaat uit Toscane! Als ik in het buitenland ben vraagt men vaak naar de bijzondere Toscaanse gerechten, de mooie natuur en de prachtige dorpjes op de toppen van de Toscaanse heuvels. Ik begon Toscane door de ogen van toeristen te zien en ontdekte nieuwe kleuren, nieuwe emoties en echte smaken en verleidelijke geuren. Ik omarmde het beeld dat buitenlanders hebben van Toscane.
Hoe werkt een kookcursus?
De cursus wordt gehouden in Juls' keuken in een landhuis in het hart van het Toscaanse platteland, tussen Siena en Florence. Op verzoek kan de cursus ook worden gehouden in uw vakantiehuis. De kookles is voor maximaal 10 personen, meer gasten kunnen aanschuiven voor het diner. De cursus wordt in het Engels gegeven. Er kan zelfs een auto met chauffeur geregeld worden wanneer gewenst - voor een extra bedrag, of een fotograaf die foto's maakt van uw gezelschap tijdens de cursus om een prachtige herinnering vast te leggen. Vegetarische, glutenvrije- en veganistische suggesties zijn beschikbaar op aanvraag.

Op de website vindt u meer informatie over Juls' Keuken:
http://en.julskitchen.com/tuscan-cooking-classes

Lees verder

Cooking in Florence

Bent u op zoek naar kooklessen in Toscane of een privé kok, Koken in Florence heeft het allemaal. Dit bedrijf wordt gerund door Elena en Laura, twee vriendinnen die gepassioneerd zijn over het doorgeven van de culinaire tips en trucs van hun grootmoeders.
Ze zijn gevestigd in Florence maar kunnen hun kooklessen geven waar u wilt, ook in uw eigen vakantiehuis.

U kunt leren koken met een thema, zoals rijst of groenten, of met een van hun eigen menu's. Lessen voor kinderen zijn ook mogelijk, of misschien heeft u zin in een diner aan huis, alles kan. Laura of Elena zijn ook beschikbaar als privé chefkok. In hun eigen woorden; Koken in Florence...maak kennis met de smaken, geuren en de eenvoudige trucs van thuis koken!
Contact
Koken in Florence
www.cookinginflorence.com
info@cookinginflorence.it
mob 1: +39 (0)335 6469 869     
mob 2: +39 (0)335 7799 771

Lees verder

Cuoche in Vacanza - Toscaanse kooklessen

Wilt u dat Toscaanse gevoel ook thuis vasthouden? De allerbeste manier om dit te bereiken is om uw favoriete Toscaanse gerechten te leren koken. Dit is precies wat Erika en Emanuela van Cuoche in Vacanza aanbieden. Hun Toscaanse kooklessen komen ze bij u in uw vakantiehuis in het Frans of Engels geven. Zij gebruiken alleen maar lokale, seizoensgebonden producten.
U leert zelfs een aantal culinaire geheimen die zij van hun grootmoeders hebben geleerd.

Waarom zou u niet gewoon uw favoriete Toscaanse gerecht voor u laten bereiden? Probeer een heel menu met Toscaanse gerechten of geniet een aantal avonden van een privé kok die in uw vakantiehuis voor u kookt; Coche in Vacanza doet dit allemaal. Zij doen de boodschappen, serveren en koken en ruimen ook nog alles op. Heerlijk!
Contact
Cuoche in Vacanza - Erika Elia
www.cookingclassesintuscany.net
info@cuocheinvacanza.it
+39 3406779798

Lees verder

Sweet Occasions

Er is geen betere manier om de Italiaanse keuken beter te leren kennen dan door het volgen van een kookcursus gegeven door een Siciliaanse in haar eigen keuken in Florence. De eigenaresse van Sweet Occasions heet Antonella en zij neemt u mee op een culinair avontuur. Vanaf kleins af aan houdt zij van koken.
Na jaren heerlijk koken biedt zij nu kookcursussen aan volwassenen en kinderen in het Italiaans, Engels of Frans.

Behalve kooklessen kan Antonella ook feesten organiseren en zelfs bruiloften. Zo houdt zoveel van koken dat zij er zelfs een blog over schrijft. Een echte liefhebber van heerlijk eten!
Contact
Sweet Occasions – Antonella
Web: www.sweet-occasions.it
Email: info@sweet-occasions.it

Lees verder

Scuola di Cucina di Lella

Waarschijnlijk de meest bekende kookschool in Siena en ongetwijfeld de eerste die een internationale keuken presenteert. Lella heeft veel ervaring met het begeleiden van toeristen en lokale bevolking, en biedt haar diensten aan in Porta Fontebranda, in het centrum van Siena. Ze probeert vaak middeleeuwse recepten uit, en de lessen van Lella kunnen privé zijn of in groepsverband. Een cursus kan een halve dag duren of meerdere dagen. Ze geeft ook kooklessen in vakantiehuizen en is beschikbaar als chef kok.
Website:www.scuoladicucinadilella.net/en/
Adres: Via Fontebranda 69 - 53100 Siena
Tel: + 39 0577 46609

Lees verder

The Florence School of Olive Oil

Dit is de eerste kookschool in Italië die cursussen geeft over alleen olijfolie, gecombineerd met koken. Dit is een nieuw concept en de enige kookschool in Italië die dit aanbiedt. Het is niet zo simpel als wat olijfolie op een stukje brood gieten, dit zijn technische lessen die uitleggen hoe de officiële criteria werken die bepalen of een olijfolie 'extra virgin' is en die over de gehele wereld gebruikt worden.

OLIO wordt gerund door professionals met kennis van de authentieke Italiaanse keuken. Silvia en Barbara zijn de oprichters van Olio en weten alles over lekker eten, goede wijn en ook over de omgeving van Florence. Tijdens de lessen leert u niet alleen heerlijke recepten bereiden maar ook interessante weetjes over ingrediënten met een snufje geschiedenis en cultuur. De lessen worden gegeven in een relaxte omgeving en zijn perfect voor de toegewijde thuiskok en voor professionals die hun kennis en kunde willen uitbreiden. Silvia geeft de cursus en spreekt Engels, Duits, Spaans en Grieks.
Kijk voor meer informatie ophttp://www.florenceoliveoilschool.com/en/
Via Fra’ Paolo Sarpi 5d, Florence
Tel. +39 055 5386283 / +39 348 2793443

Lees verder

Beleef een officiele Toscane Tour met

Chianti Hiking Tour with Wine Tasting

This 7.5 hour tour is a nice stroll through the vineyards and olive groves of Chianti Classico.
The 4.3 mile (7km) walk is of moderate difficulty. The tour ends at a private villa where lunch will be served alongside Chianti wine tastings.
Guest will also be given a tour of both the modern and the medieval wine cellars of the villa.

vanaf 95 Euro

Florence Fashion and Food Experience in an Exclusive Atelier Opened Just for You

Live an exclusive experience, in the refined atmosphere of an Atelier, where to find unique clothing and accessories, designed with the unmistakable Italian style!

vanaf 64 Euro

One Way Private Transfer: Florence to Rome with Visit to San Gimignano and Siena

Private transfer with English speaking driver by deluxe Mercedes minivan from Florence to Rome or to Fiumicino airport with one hour stop in San Gimignano and Siena on the way.

vanaf 963 Euro

Private Minivan Tour to Siena and San Gimignano from Florence

During this private open-air tour in a comfortable minivan, you will explore the breathtaking towns of Siena, Monteriggioni, and San Gimignano. All are symbols of Medieval and Gothic architecture, characteristic elements are the historic towers, pointed arches, and narrow streets. Moreover this Tuscan area is full of superb food specialties you will surely have the chance to taste, such as Panforte and Pici. The tour lasts 8 hours with 2 hours spent in Siena, a short visit in Monteriggioni for a photo stop, and approximately 1 hour in San Gimignano.You will also get a detailed description from our expert local guide in Siena.

vanaf 165 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook