+31 (0)202253633

Login


Hert

 • Wilde dieren in Toscane: majestueuze herten

  In Toscane vindt u zowel de kleine ree als het grotere damhert. Kudden reeën zijn schuw en blijven meestal in het bos, hoewel de landbouwgewassen hen soms kunnen verleiden om een hapje ervan te komen eten. De kudden damherten daarentegen kunnen op akkerland gezien worden. Schemering is de beste tijd om herten te zien en te fotograferen.

  De twee meest voorkomende hertensoorten die in Toscane gezien kunnen worden, zijn de ree en het damhert. Beiden zijn majestueuze beesten. Het is zeker de moeite waard om de drukkere toeristengebieden een tijdje achter u te laten voor een wandeling in de natuurgebieden van Toscane: als u een kudde herten in het Toscaanse landschap ziet rondlopen, maakt het een fantastische ervaring. Het biedt u niet alleen de kans om deze mooie dieren te zien: met een wandeling in de bossen en parken van Toscane zult u adembenemende natuurlandschappen te zien.

  Een ree is "capriolo“ in het Italiaans en het is de kleinere van de twee soorten. Een ree weegt ongeveer 35 kg en kan door zijn kleine staart van slechts 2-3 cm geïdentificeerd worden. Als de seizoenen veranderen in Toscane, verandert ook de vacht van de ree: van roodbruin naar een warme, dikke grijze kleur in de wintermaanden. Het gewei wordt in november afgeworpen en groeit dan in mei weer aan naar de volledige lengte. Het is een ongelooflijk mooie ervaring om een ree te zien springen, zwemmen en rennen.

  De Italiaanse naam van het damhert is "daino” en het is veel groter, met een gewicht van ongeveer 85 kg. De lange nek en het slanke hoofd maken het tot een indrukwekkend gestalte en damherten hebben een uniek gewei. Als u het van dichtbij bekijkt, ziet u duidelijk de kleine spades aan het eind die helpen om voorwerpen van de grond op te pakken. Ze hebben ook een prachtige variatie aan vachtkleuren, wat voor de liefhebbers van herten erg interessant is.

  Hoewel beide hertensoorten het liefst in de schemering erop uit trekken, kunt u overdag goed een gelegenheid hebben om de vrouwtjes te zien. Instinctief beschermen zij 's nachts hun jongen: daarom zijn zij overdag wel te zien. De beste lokatie om deze dieren te zien, is waar veel bosbessen en paddestoelen te vinden zijn - dat is het ideale voedsel voor herten.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Private Walking Tour in Florence

Join an amazing journey through the most famous squares and streets of Florence with and informative, friendly and engaging guide. A guided walking tour is the first step to get the most out of your stay here.

You will walk to the stunning SANTA MARIA DEL FIORE CATHEDRAL (Duomo), the Old Bridge, the Signoria Square with its replica of Michelangelo’s David, Republic square and more. Our professional guide will show you hidden places that most people don’t notice while walking in the city.

With a perfect mix of information, covering history, curiosities about the Medici and the Renaissance, you will understand the essence of this beautiful city.

vanaf 125 Euro

Quad Bike Tuscany Adventure

A Four-hour Quad Bike Tour Through the Stunning Tuscan countryside
• Experience a 4 hours adventure by Quad bike on the Tuscan’s hills
• Be a free spirit in nature and explore the biggest biodiversity in the world, Tuscan landscapes near of Siena
• Enjoy the delicious Tuscany food and wine from the local winery
• Departures-Guarantee with a minimum of 2 guests
• Available every time of the year

vanaf 366,88 Euro

Perugia and Assisi Private Umbria Day Trip from Siena

A day tour to Perugia, the regional capital of Umbria and tourist center for the richness of its artistic heritage, and to Assisi, an important religious center, a favorite destination for many pilgrims.

vanaf 252 Euro

Learn to Cook Italian Favorites

Host Patrizia loves life. From belly dancing, to traveling to maniacally take care her sourdough, Pattrizia know how to enjoy all things in life. 
Join her for an evening of creating Italian favorites.

vanaf 84 Euro
Aanvraagformulier