+31 (0)202253633

Login


Stekelvarkens

  • Stekelvarkens

    Van alle dieren in Toscane kan het stekelvarken het agressiefst zijn. Vanwege zijn slechte zicht is het stekelvarken altijd eerder geneigd om aan te vallen dan om af te wachten. Stekelvarkens zijn meestal 's nachts actief, maar als u er overdag een tegen komt, dan moet u het met rust laten. Het agressieve gedrag van het stekelvarken bestaat uit onder andere grommen, op de grond stampen en de stekels op de staart laten rammelen.

    Voor een gebied dat zoveel beroemde aspecten omvat, is het onwaarschijnlijk dat iemand Toscane gaat bezoeken om stekelvarkens te bekijken. Maar in de praktijk zou dat zeker kunnen. Voor alerte bezoekers die nieuwsgierig zijn naar het wild dat in dit gebied leeft, zullen deze zelfverzekerde lokale dieren een onverwacht hoogtepunt zijn. De grotendeels vredelievende 'istrici' houden zich graag op de achtergrond - voorzover dat mogelijk is voor een dier met wit-getipte stekels op zijn rug. Omdat ze van de meeste roofdieren niet veel te vrezen hebben, doen zij lekker waar ze zin in hebben: zwerven door naaldbossen en over landbouwgronden met de typische vindingrijkheid die knaagdieren eigen is.

    Deze stille beesten zijn het meest actief tussen zonsondergang en de vroege ochtenduren. Op dat tijdstip komen hun scherpe gehoor, gevoelige poten en goed ontwikkelde reuk beter van pas dan hun zicht, met name in de holen en het kreupelhout waar zij zoveel van houden. Ze zijn van nature rustig en nonchalant en kuieren dan ook meer dan dat ze rennen; maar als ze indruk willen maken, gebruiken zij hun stekels ter verdediging en dan bent u beter af in de auto...

    De Toscaanse kuifstekelvarkens zijn de nakomelingen van de eerste paren die door de oude Romeinen uit Afrika werden ingevoerd: zij wilden hen als voedselbron gebruiken. Tegenwoordig doet het stekelvarken het eten: soms dwalen ze wel meer dan 10 kilometer van hun hol, op zoek naar vruchten die van de bomen gevallen zijn, maar ook zaden en insecten. Hun voorkeur voor wortels en knollen, en het feit dat  ze onder omheiningen door tunnels kunnen graven, drijft de tuiniers in de regio tot wanhoop. En hoewel stekelvarkens minder schade aanrichten dan everzwijnen, hebben zij ook graag wat Chianti – d.w.z. de druiven ervan.


Beleef een officiele Toscane Tour met

Transfer in private vehicle from Florence Amerigo Vespucci Airport to City

Book a private transfer from the Airport to your hotel or destination, service guaranteed once you make the booking. We will provide all information necessary to meet your driver at arrival.
• Meet and greet
• Private transfer
• 60 minutes waiting time
• 24 hours service (all day)
• All costs included (taxes, fees, tolls, tips, etc…)

vanaf 18,54 Euro

Wine & Evo oil Tasting with Vegetarian Meal

Enjoy and exclusive and private wine-tasting, with the tour of our vineyard and olive grove in a special and warm atmosphere. Get to know our Family and our passion for wine and olive oil.
The Package includes:
Vegetarian Meal:
- Tuscan Bruschettas with different vegetables sauces
- Pasta with vegetables sauce
- Selection of different pecorino cheeses, vegetables omelette and grilled/ fresh vegetables
- Dessert: Cantucci and Vinsanto
Tasting of 3/5 wines and 3/5 evo oils on our range:
Wines:
- Piuma della Marronaia, Sparkling wine
- Visila della Marronaia, Vernaccia di San Gimignano DOCG bio
- Nottolo della Marronaia, Chianti Colli Senesi DOCG bio
- Millenium Dino della Marronaia, Chianti Classico DOCG
- Intenso della Marronaia, IGT Sangiovese Rosso Toscano bio
- Santuccio della Marronaia, Vinsanto dessert wine
Evo Oils:
- Limited Edition Extra Virgin Olive Oil
- Rosmary olive oil
- Garlic olive oil
- Hot Chilly olive oil
- Truffle olive oil
- Porcini Mushrooms olive oil

vanaf 46 Euro

Brunello Bike Tour

Half day bike tour in the land of Brunello starting from Montalcino, riding on paved and unpaved roads, through vineyards and woods. The tour includes the visit to a Brunello winery where wine making process is explained (harvest, fermentation, bottling, storage). Tour and wine tasting last approximately 1h 30 min and the tasting includes 3 wines.
A few minutes away from the winery you can also visit the beautiful Romanesque abbey of Sant’Antimo

vanaf 110 Euro

Florence Statue of David Renaissance Art tour

If you plan a trip to Florence, a visit inside of one of the most important museums of Italy, the Accademia Gallery, it is a must.
Don't miss the opportunity to hear the story of Michelangelo's David, told by an expert art historian.
You can also admire other renomated unfinished sculptures by the renaissance genius, like the Slaves, originally intended for the tomb of Pope Julius II, and a statue of Saint Matthew.
The Gallery also exhibits important paintings of Botticelli, Ghirlandaio and Paolo Uccello.
The music lovers can admire a large array of musical instruments, including an original Stradivarius violin.
In this one hour tour you will breathe the renaissance atmosphere and discover how the political intrigues in that time were mixed with art.
We wish you a pleasant stay in Florence!

vanaf 35 Euro
Aanvraagformulier