7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Foodie Blogger Competition 2013

 • Foodie Blogger Competition 2013

  Winnaar 2013
  Wij feliciteren Elisabetta van Zitizitoni! Zij heeft de Food Blogger Competitie 2013 van To Toscane gewonnen met haar heerlijke recept. Zij mag een week doorbrengen in een vakantiehuis in de heuvels van Toscane. Gefeliciteerd!

  De To Toscane Foodie Blogger wedstrijd 2013 - #TTFBW
  Doe mee met onze Foodie Blogger wedstrijd 2013 en win een week in een vakantiehuis in Toscane!

  Zo doet u mee aan de wedstrijd:
  1. Creëer uw eigen, Toscaans geïnspireerde recept waarbij minimaal deze drie ingrediënten gebruikt moeten worden: (olijfolie, tomaten & parmezaanse kaas)

  2. Zet een afbeelding/clip/paragraaf met het recept op uw blog, waarbij de volgende zin in het blog opgenomen moet worden:
  "Ik wil een week vakantie in een vakantiehuis in Toscane winnen! (Zorg er daarbij voor dat deze link http://www.to-toscane.nl/ als hyperlink met de woorden " vakantiehuis in Toscane" verbonden is, zoals in het voorbeeld hierboven. Wij gebruiken deze link om uw inzending te vinden!)

  3. E-mail competition@to-tuscany.com met een cc aan marketing@to-toscane.nl en vermeld daarbij:
  - een link naar uw blog met de inzending
  - een afbeelding van uw recept (niet groter dan 1MB) - (een afbeelding hoeft niet, maar helpt om te bekijken hoe heerlijk het eindresultaat eruit zal zien!)
  - een korte paragraaf over uw recept en de naam van de schotel
  - uw contactinformatie (voor- en achternaam, adres en telefoonnummer)

  Hoofdprijs:
  De winnaar van de wedstrijd zal het verblijf van een week in een vakantiehuis in Toscane winnen, voor maximaal 3 personen, plus 250 Euro aan reiskosten.

  Loterij:
  Elke inzending neemt ook automatisch deel aan onze loterij, waarbij willekeurig winnaars getrokken worden, zodat u ook nog kans maakt op een fles Toscaanse olijfolie en een Toscaans kookboek. Er zijn 10 prijzen te winnen en elke deelnemer maakt kans op een prijs!

  Beoordeling:
  De toegezonden inzendingen zullen worden toegevoegd aan deze pagina, zodat het men kan stemmen voor een favoriete inzending.
  Stemmen kan beginnen zodra er vijf inzendingen zijn ontvangen. Op 5 augustus worden alle stemmen nagetrokken en totaal aantal stemmen aangepast waar nodig. De drie inzendingen met de meeste stemmen, zullen in de finale beoordeeld worden door Nico Atrigna, de chef-kok van het beste restaurant van Siena: Osteria Le Logge in Siena in Toscane.

  In de finale worden de inzendingen op 4 onderdelen beoordeeld:

  - de presentatie
  - Toscaanse authenticiteit
  - creativiteit en innovatie
  - kookdeskundigheid

  De wedstrijd staat open voor iedereen die een blog heeft en sluit om middernacht op zondag 04 augustus 2013 (dit was zondag 28 juli 2013). Winnaars van de wedstrijd en de loterij worden op maandag 12 augustus 2013 (dit was maandag 5 augustus 2013) hierover geïnformeerd. Inzendingen die te laat, onvolledig of niet gelinkt zijn, worden niet geaccepteerd.

  De volledige wedstrijdvoorwaarden zijn hier te lezen. Voor andere vragen kunt u via e-mail contact opnemen marketing@to-toscane.nl

  Overzicht
  01-07-2013: Start internationale Foodie Blogger Competition 2013
  29-07-2013: Begin online stemmen
  04-08-2013: Uiterste inzenddatum (was 28-07-2013)
  04-08-2013: Sluitdatum stemronde
  06-08-2013: Loterij onder inzendingen voor 10 x een fles olijfolie en een kookboek
  06-08-2013: Top 3 van stemronde wordt bekend gemaakt
  09-08-2013: Beoordeling top 3 door chefkok Nico Atrigna
  12-08-2013: Bekendmaking winnaar Nederlandse Foodie Blogger Competition 2013

 • Vellutata di Pomodoro

  Vellutata di Pomodoro
   Sabine Deplae @ http://viamarconi15.blogspot.be/
   

   
  In dit gerecht is de kwaliteit van de basisingrediënten van groot belang: top kwaliteit olijfolie, echte (vers gemalen) Parmigiano Reggiano, en niet te vergeten rijpe zoete tomaten. Dit is een 'eerlijk' gerecht waarin de smaken perfect harmonieren. Heerlijk met wat brood en bvb. een glas licht gekoelde Chianti Colli Senesi.
  Click here for full details


  51 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Ricottataart met Geroosterde Tomaten

  Ricottataart met Geroosterde Tomaten
  von Saskia Balmaekers @ http://ciaotutti.nl/


  Na het succes van de zoete ricottataart met aardbeien die we tijdens ons vorige bezoek aan Toscane maakten, besloten we nu een hartige variant te bakken, met geroosterde tomaten in plaats van de blozende zomerkoninkjes. Ideaal voor een zomerse picknick, als lunch, als hartig tussendoortje, bij de borrel of als antipasto.
  Click here for full details
  123 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Bruschettas Basis 4 Variaties

  Bruschettas Basis 4 Variaties
  vonPauline Weuring @ http://www.uitpaulineskeuken.nl/


  Voor het maken van bruschetta's heb je niet veel nodig. Oud brood, een lekkere olijfolie, lekkere prosciutto di Parma zoals ze in Italië op zijn lekkerst zijn en een fijne buffelmozzarella. Ik at deze bruschettas voor het eerst in Lucca, mijn favoriete plaatsje in Toscane. Nu ik ze zelf thuis gemaakt heb, denk ik nog vaak weer aan die fijne vakantie terug.
  Click here for full details
   
  45 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Uovo alla Toscana

  Uovo alla Toscana
  vonPaul Oosten @ http://http://www.family-oosten.com/


  Wat lees ik verder over de Toscaanse keuken? Bekend om zijn gebruik van verse ingrediënten is dat niet zo voor elk Italiaanse regio? Een keuken ontstaan in armoede; Cucina Povera: Tuscan Peasant Cooking 'cucina povera'. Als voorbeeld wordt vernoemd de panzanella: een koude gemengde salade met broodkruimels, uien, basilicum, tomaten en olijfolie. Het recept vraagt om gebruik van het zoutloze brood, wat minstens een dag oud moet zijn. Dezelfde salade die ik tegenkwam bij de kraam van ‘Too good to waste' tijdens het tweede ‘Red een kaas’-evenement. Nog iets typisch Toscaans? Ja, Toscanen zijn mangiafagioli, bonenvreters. Oh, dat betekend dat ik in het recept dat in m’n hoofd vormt ook bonen moeten zitten. Moeilijk. Maar ik kan ze gebruiken om m’n saus wat in te dikken. Want dit is wat ik verzon …
  Click here for full details
   

  20 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Pappa al pomodoro

  Pappa al pomodoro
  byAnouk de Rooij @ http://foodiesign.blogspot.nl/


  Mijn inzending wordt een tomatenbroodsoep, ook wel bekend als Pappa al pomodoro. Deze soep is gemakkelijk te maken, bevat weinig ingrediënten en het is een handig recept als je oud brood over hebt. Maar we gaan er natuurlijk wel een variatie op maken door een kleine verrassing aan het recept toevoegen. Het blijft in ieder geval een klassieker en er is zelfs ooit een liedje over gemaakt!
  Click here for full details
   

  11 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Pappardelle con ragù di salsiccia

  Pappardelle con ragù di salsiccia
  vonStephanie Verwimp @ http://www.beetgraag.be


  Pappardelle is de typisch Toscaanse pasta en ik hou wel van de Italiaanse ragù-saus. Pappardelle met ragù zou het dus worden. In Toscane hebben ze van die heerlijke worsten, met venkel in verwerkt! Ja, dat zou ik gebruiken als basis voor mijn ragù! Et voilà, het idee was geboren. En dus, ging ik vol Toscaanse vibes aan de slag!
  Click here for full details
   

  68 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Panzanella recept volgens Es

  Panzanella recept volgens Es
  vonEsmée Scholte @ http://es-factory.nl


  Ik heb een recept voor Panzanella gemaakt. Hierbij heb ik zoveel mogelijk rekening gehouden met de achtergrond van de keuken van Toscane. Daarom bakte ik eerst een brood dat geen zout bevat. De heb ik in blokjes gesneden en om het zoutloze iets op te heffen heb ik ze bestrooid met Parmezaanse kaas. Verder heb ik witte bonen er aan toe gevoegd omdat dat ook bij de Cucina Povera hoort. Voedzaam en goedkoop maar erg lekker.
  Click here for full details
   

  79 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Pappa al Pomodoro

  Pappa al Pomodoro
  von Francesca van Berk @ www.francescakookt.nl


  Ik heb gekozen voor de pappa, omdat ik er zoveel goede herinneringen aan heb: "Pappa al pomodoro is een authentieke Toscaanse broodsoep. Mijn eerste ervaring met deze overheerlijke pappa was in een kleine trattoria op Elba. Ik was daar met Italiaanse vrienden en zij namen me in een wirwar van kleine straatjes mee naar een heel steil steegje. In dat steegje was een soort minitribune gebouwd wat als terras diende voor de trattoria. Het was een mooie zonnige middag en de terrastribune zat vol met Italianen voor de lunch. Ik mocht niet naar de kaart kijken, want er was maar 1 gerecht waarvoor ze daar kwamen. Je raadt het al, voor de pappa al pomodoro gemaakt door ‘di mamma’."
  Click here for full details
   

  76 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Toscaans gehaktbrood met pancetta & parmezaanse kaas, met een tartaar van tomaat & basilicum, en een lauwwarme cannellinibonen & venkelsalade

  Toscaans gehaktbrood met pancetta & parmezaanse kaas, met een tartaar van tomaat & basilicum, en een lauwwarme cannellinibonen & venkelsalade
  von Christien van Koeveringe @ http://oesters-en-uien.blogspot.it


  De Toscaanse keuken betekent voor mij gebruik van pure, verse producten. De gerechten zijn vaak eenvoudig op smaak gemaakt. Een goede kwaliteit olijfolie en verse kruiden, meer is er soms niet nodig. Ik heb dit als uitgangspunt voor mijn recept gebruikt. Door de Parmezaanse kaas en gerookt spek is het gehaktbrood van rundvlees lekker sappig gebleven. In plaats van een saus heb ik gekozen voor een tartaar van tomaten en basilicum. Een cannellinibonen salade met venkel, olijfolie en een scheutje wijnazijn vond ik er goed bij passen. Door de ingrediënten van deze salade een beetje te verwarmen, lijken ze veel intenser te gaan smaken. En natuurlijk zijn bonen ook heel Toscaans.
  Click here for full details
   

  7 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Lumaconi al Ragù

  Lumaconi al Ragù
   Betina Oostveen @ http://bettyskitchen.nl/
   

   
  Een ragù is een dikke pastasaus met vlees. Voor dit recept bak ik gehakt, uien, tomaten in olijfolie, en voeg groenten als courgette en spinazie toe. Een dikke pasta saus wordt traditioneel ook geserveerd in grote grove pasta, dus de lumaconi is hier uitermate geschikt hiervoor. Top het enkel nog af met wat geraspte parmezaanse kaas, en je bent een stukje dichter bij Italië. Buon apetito!
  Click here for full details


  18 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Tortelli gevuld met aardappel, zongedroogde tomaten en kruiden

  Tortelli gevuld met aardappel, zongedroogde tomaten en kruiden
   Elisabetta Cascino @ http://www.zitizitoni.nl/
   

   
  Tortelli di patate is een typisch Toscaans pastagerecht: verse pasta met een vulling van gepureerde aardappel, geraspte kaas en nootmuskaat, geserveerd in een tomatenvleessaus (ragù). Ik heb er voor gekozen om de saus vegetarisch te houden en de vulling iets extra’s mee te geven. Heerlijke stukjes zongedroogde tomaat om mee te beginnen. Verder voeg ik nog de in de Toscaanse keuken zo geliefde verse kruiden toe. Hierbij heb ik gekozen voor basilicum, peterselie (beiden ook gebruikt voor de saus) en heel fijngehakte rozemarijntakjes. Om de tomatensaus te maken kies ik liever voor tomaten uit blik, simpelweg omdat het erg moeilijk is in Nederland goede smaakvolle verse exemplaren te krijgen die geschikt zijn om saus mee te maken. Serveer de tortelli met de tomatensaus en maak af met een straaltje van je beste extra vergine olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas. Buon appetito!
  Click here for full details


  122 Mensen hebben gestemd op dit recept

 • Toscaanse Stufato di Pollo

  Toscaanse Stufato di Pollo (Gestoofde Kip)
  von Wendy de Laat @ http://www.blijzondersuiker.nl/blog/


   
  Ik ben groot fan van de Italiaanse keuken en dus kook ik thuis vaak Italiaans. De Toscaanse keuken is er een van eenvoud en verse, authentieke ingrediënten. Denk dan aan een goede kwaliteit olijfolie, tomaten en Parmezaanse kaas, maar ook bonen mogen zeker niet ontbreken. Deze Stufato heeft niet heel veel tijd nodig: binnen een half uur staat ie op tafel. De kip is lekker mals: hij valt zo van het bot. Veel extra's heeft deze Stufato di Polo dan ook niet nodig: serveer met vers gebakken brood en een Italiaanse salade. Genieten!
  Click here for full details


  10 Mensen hebben gestemd op dit recept

Aanvraagformulier