Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord
E-mailadres
Wachtwoord

Fiori di Zucca Fritti (gebakken courgettebloemen)

  • Fiori di Zucca Fritti (gebakken courgettebloemen)

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd: 30 minuten
    260 caloriën per portie

    Ingrediënten:
    Courgettebloemen
    275 ml koolzuurhoudend water
    185 gr bloem
    zout
    zaadolie


    Maak eerst het beslag.
    Zeef de bloem in een grote kom en voeg al roerend langzaam het water toe om klontjes te voorkomen.
    Als u een glad beslag zonder klontjes heeft, voegt u wat zout toe.
    Zet het beslag minstens een half uur in de koelkast.
    Was de bloemen voorzichtig en dompel ze dan rustig in het koude water.
    Goed laten uitlekken en zachtjes droogdeppen met een droge theedoek.
    Verwijder met uw handen de steeltjes van de courgettebloemen en de stampers van binnen en de delen aan de stam van de bloem.
    Leg de schone courgettebloemen in een schaal. 
    Verhit wat zaadolie in een grote braadpan.
    Rol vervolgens één voor één voorzichtig de bloemen door het beslag. Zorg ervoor dat de bloemen niet kapot gaan.
    Voeg dan direct iedere bloem aan de kokende olie toe en draai ze tijdens het koken om.
    Zo gauw de bloemen klaar zijn, laten uitlekken en in een schaal met keukenpapier plaatsen om de olie te laten uitlekken.
    Heet serveren.

    Download
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook