Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord
E-mailadres
Wachtwoord

Biologisch dynamisch eten

 • Het paradijs van Frassina - de wijngaard van Mozart

  Gelegen op een prachtige locatie met uitzicht over het beroemde plaatsje Montalcino is dit echt een droombedrijf. De teeltmethode is verrassend en zeer uniek: in de oude wijngaarden werden luidsprekers geïnstalleerd waardoor dag en nacht Mozart te horen is. Onderzoek heeft een positief effect aangetoond waardoor de planten zich beter kunnen verdedigen tegen parasieten en ziektes. Hierdoor hoeven er minder chemicaliën gebruikt te worden.
  www.alparadisodifrassina.it

 • Bijen aan het strand

  Donatella Baldi is de eigenaar van een klein, biologisch landbouwbedrijfje met een hartstocht voor bijen. Haar passie heeft haar ertoe gebracht om ongerepte, gezonde omgevingen met veel bloemen en intense geuren te zoeken waar ze haar bijenkorven kan plaatsen. De honing van 'Honey Beach' wordt geproduceerd in de bijenschans in het natuurreservaat van Migliarino San Rossore aan de kust, waar kruiden zoals helichrysum en cistus groeien. Met name de essentiële oliën geven de honing een specifieke smaak en aroma, waarbij de bekende gezondheidsvoordelen van honing en de ontstekingsremmende werking van helichrysum gecombineerd worden. ToscaBio werkt samen met dit kleine Toscaanse bedrijfje en is de exclusieve distributeur in Europa.
  Deze honing is zeer uniek en past goed bij harde kazen, zoals Parmezaanse kaas en Pecorino. Het komt het best tot zijn recht met granola en donker brood.
  www.saporimediterranei.eu/en/

 • ToscaBio

  ToscaBio biedt hoogstaande biologische voedselproducten en producten die vanuit een biologisch-dynamische benadering geproduceerd worden. Biologisch-dynamische landbouw is een teeltmethode die op twee principes gebaseerd is: compost en de maanfasen.  www.biodynamics.com/biodynamics.html

  ToscaBio werd opgezet door Claudio Rubegni en Telsche Peters: Claudio is geboren en getogen in Toscane en weet ontzettend veel over de cultuur en voeding van de regio. Telsche groeide op in Kiel in Noord-Duitsland en is een journalist die geïnteresseerd is in en veel weet over de wijn- en voedingsindustrie.

  Alle producenten van ToscaBio zijn biologische boeren, meestal van kleine familiebedrijven. De zorg en de aandacht die deze familiebedrijfjes besteden aan hun werk vormen de basis van de oprechte kwaliteitsproducten die de ware aroma's van het land herintroduceren.

  De producten worden direct vanuit Toscane verzonden, zodat Europese klanten versheid en snelle levering gegarandeerd wordt.
  Het doel is om klanten Toscaanse voedingswaren van de beste kwaliteit te bieden, zoals olijfolie extra vergine, honing, jam, sausjes, pasta, kruidenzout, wijnen en nog veel meer..... ToscaBio is ook distributeur van de olijfolie extra vergine en de honing van het Toscaanse landgoed "Il Palagio“ van de artiest Sting. www.toscabio.com/Tenuta-il-Palagio

Beleef een officiele Toscane Tour met

Food Tour of Florence

This exclusive food tour will take you to discover the authentic flavors of the Florentine cuisine: from bruschetta, crostini, prosciutto and cheeses, to ribollita and pappa al pomodoro, until getting to a delicious Italian coffee and gelato. You will enjoy a perfect combination of a private sightseeing guided tour and authentic local food tasting.

vanaf 64 Euro

Ferrari-tour vanuit Florence: VIP-tour over het platteland van Toscane

Neem plaats achter het stuur van een Ferrari en rij door Toscane in Viator VIP-stijl. Rij met de opvallende cabriolet door de heuvels van Chianti, geniet van fotomomenten en bezoek onderweg een wijnmakerij. Geniet na de rit van een Toscaanse lunch en wijnproeverij, voor u terugkeert naar Florence. Bestuurders dienen ten minste 21 jaar oud zijn. Deze VIP-ervaring kan worden geboekt als solorit of met een passagier.

vanaf 699,5 Euro

Private Walking Tour: Siena and its Treasures

Discover Siena with a professional guide on this private tour to admire the beauty of this Tuscan town, like its Cathedral, the Baptistery and Opera Museum... Remember to take your camera  to take some pictures from the high Facciatone, one of the best panoramic site.

vanaf 34,67 Euro

A Family Cooking Class in the Heart of Florence: Learn How to Prepare Pizza and Gelato with your Kids

Learn how to cook both a classic Italian dish and dessert under the expert guidance of a professional chef. Fun for the entire family, this hands-on culinary workshop offers you the opportunity to make an authentic Italian pizza from beginning to end, including preparing the dough and cooking your creation in a wood-fired oven. You'll then have the chance to make three different kinds of gelato.

vanaf 50 Euro
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook