7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Top Tips van onze vakantiehuis specialisten

We hebben tientallen jaren ervaring om ervoor te zorgen dat alle gasten in onze villa's goed worden verzorgd, en we zijn goed gewend aan de bezorgdheid over het plannen van uw trip. Daarom willen we graag enkele aanbevelingen delen om uw reis gemakkelijk te beheren en vooral onvergetelijk te maken.

“Snelle reactie op alle vragen
Bij de voorbereiding van onze reis naar Toscane hadden we een paar vragen over de details en kregen we altijd een snel een beleefd antwoord. Dit overtreft onze verwachtingen. Geweldige ervaring.”


We hebben deze pagina’s voor u gemaakt en hopen dat u deze ideeën nuttig, duidelijk en relevant vindt. Onze informatie wordt voortdurend bijgewerkt om aan uw wensen en vragen te voldoen. Laat het ons weten als u vragen of suggesties heeft, zodat we die aan onze gidsen kunnen toevoegen.

Hartelijk dank
Uw To Toscane specialisten
Klik hier om contact met ons op te nemen

Top Tips van onze vakantiehuis specialisten

Houd uw vakantiehuis veilig

Wij adviseren u om uw villa net zo veilig te houden als uw eigen huis. Waakzaamheid hoeft niet in de weg te staan van een geweldige tijd, dus we hebben een aantal eenvoudige ideeën verzameld om uw vakantiehuis veilig te houden.
Voorzorgsmaatregelen
●    Zorg ervoor dat alle ramen, luiken en deuren vergrendeld zijn. Dit geldt 's nachts, als u overdag buiten bent en zelfs als u bij het zwembad bent.
●    Als uw vakantiehuis een alarm heeft, maak er dan gebruik van. U kunt meestal een alarm instellen voor wanneer u niet in de villa bent, en tijdens de slaapuren.
●    Wij raden u aan geen dure sieraden mee te nemen op reis. Wel moeten waardevolle voorwerpen die u meeneemt uit het zicht worden gehouden om opportunisten te ontmoedigen. Anders moeten ze in de kluis van het vakantiehuis worden bewaard.
●    Als u niet tevreden bent met de huidige beveiliging van uw vakantiehuis, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
Verzekering
Controleer of u voldoende dekking hebt voor uw waardevolle spullen en contant geld dat u bij u hebt. Wij raden u aan om dubbele kopieën van uw persoonlijke documenten te maken, inclusief uw paspoort en rijbewijs. Dit is zeer nuttig als de originele documenten verloren gaan of worden gestolen.
Neem contact op
In het onwaarschijnlijke geval van een overval op uw vakantiehuis, neem dan onmiddellijk contact met ons op en wij zullen ons best doen om u te helpen met de nodige procedures. Deze veiligheidsgids is bedoeld om u in staat te stellen uzelf en uw eigendommen te beschermen in het geval van onwaarschijnlijke incidenten. Met andere woorden, het doel is niet om u zorgen te maken, maar om u te helpen genieten van uw vakantie zonder angst. Wees veilig, wees niet bang - en het belangrijkst, geniet van uw vakantie in Toscane!

Lees verder

Gasten etiquette

Hoe kunt u een voorbeeldige gast zijn in uw Toscaans Vakantiehuis?

Of u nu een doorgewinterde Italiëliefhebber bent of als het uw eerste bezoek is, u kunt een verschil vinden in cultuur gewoontes in uw vakantiehuis. Uw To Toscane vakantiehuis eigenaar hoopt dat u zich tijdens uw verblijf thuis voelt en een geweldige tijd heeft. Samen met de To Toscane vakantiehuis eigenaren hebben we enkele tips samengesteld over de gebruikelijke beleefdheden die u tijdens uw verblijf kunt toepassen.
Communicatie
Hoeveel communicatie u zult hebben met uw vakantiehuis eigenaar is voornamelijk afgestemd op u en uw behoeftes. Uiteraard zullen enkele eigenaren meer willen communiceren dan anderen. Sommige eigenaren vertellen ons dat ze de gasten niet willen lastigvallen, dus proberen ze het kort te houden. Als u echter vragen wilt stellen en meer wilt weten over de omgeving, helpen de eigenaren u graag tijdens uw verblijf in hun vakantiehuis met welk soort contact u het liefst gebruikt. Als u via sms met uw vakantiehuis eigenaar communiceert, probeer dan tijdig te reageren.
Grootte van de groep
De eigenaren verwachten het aantal gasten in uw groep waarmee u heeft geboekt. Kom niet aan met een grotere groep. Controleer of uw eigenaar in overeenstemming is met uw plannen voor eventuele tijdelijke bezoekers overdag. Als het verzoek redelijk is, zal de eigenaar verzoeken accommoderen en mogelijk de extra gasten willen laten registreren. Eigenaren moeten voorzichtig zijn met de toelating van ongeregistreerde gasten in hun vakantiehuis vanwege hun aansprakelijkheid. De verzekering van de eigenaar dekt mogelijk geen ongeregistreerde gasten en als er iets zou gebeuren zou de eigenaar verantwoordelijk zijn.
Punctualiteit
Wees op tijd voor de vaste afspraken met uw vakantiehuis eigenaar, zoals inchecken en uitchecken. We geven uw verwachte aankomsttijd door aan uw vakantiehuis eigenaar. Soms wilt u vakantiehuis eigenaar de verwachte aankomsttijd op de aankomstdag met u bevestigen via SMS. Zorg ervoor dat u tijdig reageert. Als uw verwachte aankomsttijd verandert als gevolg van vlucht vertragingen, files of een wijziging van de plannen, laat het dan aan de eigenaar weten, zodat ze niet onnodig hoeven te wachten.
Huisregels
De meeste eigenaren zullen enkele regels opstellen met de verwachting dat u zich tijdens uw verblijf aan deze regels houdt. De meeste regels zijn opgesteld voor uw eigen veiligheid of zullen gaan over het gebruik van de voorzieningen. Mochten de regels onduidelijk zijn, of als u het doel van een regel beter wilt begrijpen, dan kunt u ze bespreken met de eigenaar. Ze geven u graag duidelijkheid vanaf het begin.
Schade
Als er schade ontstaat tijdens uw verblijf in het vakantiehuis, moet u het meteen aan de eigenaar laten weten. Wees altijd eerlijk en open over eventuele schade. Eigenaren vertellen ons dat hun normale reactie op kleine beschadigingen is op af te zien van de kosten van vergoeding uit welwillendheid. Ook in serieuzere gevallen is het snelle informeren van de eigenaar van belang, omdat reparaties dan onmiddellijk kunnen worden uitgevoerd, wat leidt tot lagere reparatiekosten.

Lees verder

Uw Gezondheid en Veiligheid

Uw gezondheid en uw veiligheid zijn onze grootste prioriteit. Samen met de To Toscane vakantiehuis eigenaren hebben we een aantal tips opgesteld om u te helpen veilig en gezond te blijven tijdens uw verblijf.
Zwembad Veiligheid en Hygiëne Tips
De zwembaden van onze Toscaanse vakantiehuizen hebben geen badmeesters, dus het is belangrijk om het ontwerp en de indeling van het zwembad te leren kennen voordat u er gebruik van wil maken. Houd rekening met eventuele diepteveranderingen of andere ongewone eigenschappen van het zwembad. Ongelukken bij het zwembad kunnen gebeuren als kinderen direct na aankomst op verkenningstocht gaan zonder begeleiding. Zorg ervoor dat u te allen tijde weet waar uw kinderen zich bevinden.

●    Bekijk de zwembadregels die worden aangekondigd rondom het zwembad.
●    De zwembaden bij uw vakantiehuis zijn niet geschikt om te duiken, tenzij anders vermeld staat.
●    Houd u aan de openingstijden van het zwembad en gebruik het zwembad niet in het donker.
●    Zwem niet direct na het eten van een maaltijd.
●    Zwem niet na het drinken van alcohol.
●    Gebruik het zwembad niet als u last heeft van uw maag of als u zich niet lekker voelt.
●    Neem een douche voordat u het zwembad ingaat.
●    Zorg dat kinderen het toilet gebruiken voordat ze het zwembad ingaan.
●    Jonge kinderen en baby’s moeten gepaste zwemkleding dragen (bijvoorbeeld luiers in het zwembad).
●    Voordat u het zwembad gebruikt, zorg ervoor dat u weet hoe u hulp kunt krijgen in een noodgeval.
Rook en Koolstofmonoxidemelders
Rook en koolstofmonoxidemelders zijn niet gebruikelijk in Toscane. We raden u aan een aan te schaffen om mee te nemen wanneer u op reis gaat, voor het geval dat uw vakantiehuis dit niet heeft. Klik hier om een voorbeeld van een draagbare koolmonoxidemelder te bekijken.
Bekijk de Veiligheidsvoorzieningen
Nadat u de eigenaar van uw vakantiehuis heeft ontmoet, wordt u uitgenodigd om de veiligheidsvoorzieningen in uw vakantiehuis te bekijken, zodat u weet waar u de voor u relevante nooduitrusting en veiligheidsinformatie kunt vinden. Als u niet zeker weet hoe u de EHBO-doos of brandblusser kunt vinden, vraag het dan aan de eigenaar van het vakantiehuis. Ze zullen ervoor zorgen dat u alle veiligheidsmaatregelen begrijpt.
Gezondheidsadvies voor Europese Burgers
Een wederzijdse gezondheidsovereenkomst met de rest van de EU – plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen – maakt het mogelijk de kosten van tandheelkundige en medische (inclusief ziekenhuis) behandelingen te verlagen op vertoon van uw Europese ziekteverzekeringskaart. Een vergoeding moet worden betaald, plus een deel van de kosten van de eventuele voorgeschreven medicijnen.
Gezondsheidsadvies voor Andere Nationaliteiten
Om het nieuwste Gezondheidsadvies over Toscane te bekijken, klikt u hier (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen). Dit geeft actuele informatie over hoe u gezond kunt blijven tijdens een reis naar het buitenland, inclusief advies over voorzorgsmaatregelen en aanbevolen vaccinaties. 
Telefoonnummers voor Noodgevallen
112 is het algemene noodgeval telefoonnummer in Italië voor ambulance, politie & brandweer.
Directe verbinding nummers:
112 – Carabinieri (federale politie)
113 – Lokale politie (plus ambulance en brandweer)
115 – Brandweer
116 – wegenwachtdiensten A.C.I.
117 – Financiële politie
118 – Medische noodgevallen
1515 – bosbranden

Lees verder

Informatie over airconditioning en verwarming kosten

We hebben alles wat u moet weten over uw verwarming en airconditioning gebruik in één document verzameld. Er zijn drie manieren waarop het gebruik in rekening kan worden gebracht:

1. Inclusief
Dit betekent dat alle kosten voor verwarming en airconditioning zijn inbegrepen in de wekelijkse huurprijs. Er zijn geen extra kosten voor deze diensten. Soms zijn brandstof, elektriciteit en/of airconditioning in de prijs inbegrepen tot aan een vooraf aangegeven maximum. In geval van overschrijding van dit maximum wordt het gebruik in rekening gebracht op basis van verbruik.

2. Vaste prijs
Ook bekend als forfait, dit betekent dat er een vaste prijs is die niet varieert afhankelijk van gebruik.

3. Naar verbruik
Dit betekent dat de kosten worden berekend naar verbruik. Dit wordt bepaald door meterstanden en berekend tegen een tarief dat wordt gespecificeerd door de eigenaren of beheerders van het vakantiehuis.
Tips om koel te blijven:
•    Sluit buitendeuren, ramen en luiken aan de zuidkant van het huis of waar de zon binnenkomt. Dit voorkomt dat warme lucht en direct zonlicht het huis binnendringen.
•    Open de deuren en ramen ‘s nachts en ‘s morgens vroeg om koele lucht binnen te laten.
•    Schakel de plafondventilators in zodat ze tegen de klok in draaien om de warme lucht naar boven te trekken.
•    Als uw lakens tijdens uw verblijf worden vervangen blijven de bedden frisser en koeler. [Houd er rekening mee dat er voor een wisseling van het beddengoed mogelijk extra kosten kunnen zijn.]

Lees verder
Aanvraagformulier