Login


Drinken op de Chianti-wijnroute

 • Drinken op de Chianti-wijnroute

  De wijnroute van de Chianti Classico loopt langs enkele van de meest legendarische wijnlandgoederen, een ervaring die het landschap, de kastelen, de Toscaanse keuken en wijnen naadloos combineert. Niet dat wij de charmante individuele landgoederen die kenmerkend zijn voor de Chianti vergeten, maar in Toscane zijn wijnroutes altijd veel meer dan alleen maar wijn. Denk niet dat wanneer je een aantal landgoederen hebt bezocht je gelijk ook alles weet over wijnproeven. De landgoederen en hun eigenaren zijn divers en bieden elk een nieuw perspectief op Toscane.

  De Chianti bestrijkt een enorme regio, verspreid over zeven verschillende ‘wijnzones’. In het hart, in de heuvels tussen Florence en Siena, vind je de Chianti Classico. De belangrijkste centra zijn GaioleGreve, Panzano, Castellina, Radda en Fonterutoli, waarvan de landgoederen nader worden toegelicht in onze individuele gidsen. Eenvoudig toegankelijk vanaf de pittoreske route SS222 vind je de grootste, kasteelachtige landgoederen welke vaak gerund worden door dezelfde families sinds de middeleeuwen. Dit geldt voor de aristocratische dynastieën Antinori, Frescobaldi, Mazzei en Ricasoli, allemaal wijnlandgoederen die we ook aanbevelen in onze individuele gidsen. Hun gewelfde kastelen, villa's met fresco's, glooiende wijngaarden en gastronomische restaurants nodigen je uit om te blijven hangen. De overige wijnzones van Chianti zijn de Colli Fiorentini, Colli Senesi, Colline Pisane, Colli Aretini, Rufina en Montalbano. Deze liggen, nogal verwarrend, verspreid over het centrum van Toscane.

  De meest aantrekkelijke wijndomeinen van de Chianti hebben proeflokalen en een enoteca (wijnwinkel) waar je de wijnen kunt kopen. De meeste zijn afgestemd op internationale zendingen. Grotere landgoederen hebben vaak gerenommeerde restaurants en bieden soms zelfs kookcursussen aan die vaak een ochtend duren. Een aantal landgoederen heeft wijnmusea of beeldentuinen in een internationale stijl gecreëerd. Boek een proeverij (degustazione) in combinatie met een rondleiding door de wijngaarden en kelders voor een onvergetelijke ervaring,. Nip, proef en geniet.

  Neem contact op met het Chianti Classico-consortium voor doorverwijzingen naar hun producenten, maar zie ook onze aanbevolen landgoederen in onze talrijke Chianti gidsen, allemaal toegankelijk per bestemming via ons Bestemmingsoverzicht.


  Adres: Consorzio Vino Chianti Classico (Chianti Classico Wine Consortium)
  Tel: +39 055 82285
  Web: www.chianticlassico.com

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag