Login


Fietsen in de Chianti

 • Fietsen in de Chianti

  Er wordt soms sprookjesachtig gesproken over de fietsmogelijkheden in Chianti: je fietst hier heerlijk doelloos rond, rolt van het ene prachtige wijnlandgoed naar het andere, totdat je te bedwelmd raakt om verder te gaan en in een zachte olijfgaard heerlijk in slaap valt. Helaas, maar dit is verre van de echte Chianti. De realiteit is minder rooskleurig en bevat veel minder wijn, en ook geen dommelen onder olijfbomen. Waarom zou je ook niet gewoon in je mooie villa slapen? Het andere slechte nieuws is dat het eten in lokale herbergen zo goed is dat je ondanks al je inspanningen waarschijnlijk niet zult afvallen. Maar aan de positieve kant, fietsen in Chianti is een van de hoogtepunten van de regio, mits je redelijk fit bent. We hebben het hier over fietsen door een glooiend landschap, olijfgaarden en middeleeuwse dorpjes. Het gaat over genieten van de eenzaamheid, maar als je de lokale bevolking ontmoet, zijn ze veelal ongelofelijk vriendelijk.
  De Chianti-wegen zien er misschien eenvoudig uit, als je deze vergelijkt met fietsen in de hoge Dolomieten of de Alpen, maar het is zeker geen eenvoudige opgave. Hoewel het ontbreken van die steile, lange beklimmingen in de Chianti fietsers kan teleurstellen, onderschat echter nooit de zwaarheid van de Chianti-wegen, als dat zware trappen echt de uitdaging is waar je naar op zoek bent. Niet alleen de wegen draaien en veranderen, dat geldt evengoed voor het wisselvallige weer. Dit is vooral zo als je op onverharde wegen rijdt, de beroemde ruige grindpaden die bekend staan als 'strade bianche'. Dit is de echte Chianti, wanneer je je geluk beproeft, oog in oog met elke slopende draai en bocht.

  De Chianti heeft taaie wielerlegendes geproduceerd, zoals Gino Bartoli, Mario Cipollini en Fiorenzo Magni. Maar als je liever ontspant en geen legende wordt, boek dan een fietstocht via een lokale tourorganisatie. Voor moeilijkere fietspaden is het voorjaar of de vroege herfst de beste tijd. Bekijk meer fiets-suggesties in onze andere Chianti-gidsen, die u kunt vinden in ons Bestemmingsoverzicht.
  Van makkelijk tot meer uitdagende dagtochten vanuit Greve, Radda, Panzano en Gaiole.

  Discovery Chianti fietstochten:
  Tel: : (+39) 328 6124658
  Web: www. discoverychianti.com

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag