Login


Het strandleven in Forte dei Marmi

 • Forte dei Marmi gaat over zonnebaden. Dit chique resort, omringd door de Apuaanse Alpen, is ideaal om te zwemmen en te wandelen, en er zijn zelfs een paar duinen. Een deel van de stranden is vrij toegankelijk, terwijl de rest bestaat uit elegante strandhutten en tropische bars op fijn, lichtgrijs zand. De zacht glooiende kustlijn zorgt ervoor dat het hier veilig is om te zwemmen. Zoals typisch is voor Italiaanse badplaatsen, is het water vaak pas toegankelijk na het betalen van een toegangsprijs. Alles is hier geregeld, zodat u kunt verwachten dat u op een van de vele ligstoelen ligt, omgeven door geharkt zand.

  Voor de welvarende mensen is de zomer in Forte dei Marmi een vast ritueel, er is overeenstemming over welk strand, welke strandbar en welke cocktailbar het meest populair zijn. Maar je kunt natuurlijk je eigen weg gaan. Een van de meest modieuze nachtclubs in heel Versilia is de Twiga Beach Club van Flavio Briatore, tussen Forte dei Marmi en Marina di Pietrasanta. Hier drinken beroemdheden hun cocktails voordat ze de hele nacht door dansen in de chique club. De welgestelden kunnen massages boeken, genieten van een maritiem diner of champagne. Deze bekende trendy club met hippe dj's is meer internationaal dan Italiaans, maar biedt wat verwacht wordt. Beach Club del Principe Forte dei Marmi is een andere dure, afgezonderde beachclub met de al even exorbitante Ristorante Dalmazia, die delicatessen als gebakken garnalen, gebakken zeebaars, gegrilde rotsoctopus of aardperen met zwarte truffels serveert - allemaal op het privé-strand van het Principe, natuurlijk. Bagno Angelo (op de Via Arenile, tel: 0584 82050) is een goedkopere strandtent. Als je geen Forte dei Marmis-prijzen wilt betalen, ga dan gewoon naar Viareggio, iets verderop aan de kust. Daar kunt u genieten van verkwikkende drankjes aan het meer bij het historische Gran Caffe Margherita.

  Zie onze volledige Forte dei Marmi-gids voor meer informatie. Als u op zoek bent naar culturele activiteiten, ga dan weg van de kust naar de dichtstbijzijnde kunststeden. De belangrijkste zijn Pisa, Lucca, Pistoia of Florence.


  Adres: Twiga Beach Club, via Roma 2, Lungomare, 55042 Forte dei Marmi
  T: 0584 21518 & https://www.twigafortedeimarmi.com/en/

  Beach Club del Principe Forte dei Marmi, Hotel Principe, Viale Morin 67, 55042 Forte dei Marmi
  T: 0584 784145 & www.principefortedeimarmi.com

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag