Login


Combinatie van de Versilia-kust en de Apuaanse Alpen

 • De noordelijke hoek van Toscane is een van de wildste, mooiste, maar minst verkende gebieden van de Versilia Riviera tot een indrukwekkend landschap van met dennenbomen bedekte bergen, steile ravijnen, afgelegen dorpjes en marmeren pieken. Het is moeilijk om meer dan een glimp van deze wildernis op te vangen tijdens een dagtocht, maar het is nog steeds de moeite waard omdat het zo'n contrast vormt met de kust. En dit alles met de beroemde badplaatsen Forte dei Marmi en Viareggio erbij.

  Versilia staat bekend om zijn gezellige badplaatsen, die variëren van het verfijnde Forte dei Marmi tot het gezellige Viareggio. Terwijl Forte dei Marmi het resort is om te socialiseren en gezien te worden, is Viareggio voor iedereen. Deze kustregio ligt ten westen van Lucca, ingeklemd tussen de Apuaanse Alpen in het oosten en het Massaciuccolimeer in het zuiden.

  Verlaat de kust bij Marina di Massa, een populaire badplaats, met fijne brede zandstranden, pijnboombossen en een promenade van pastelschaduwrijke villa's. Boven de laagvlakte van de kust liggen besneeuwde bergen en terrasvormige hellingen, een ongetemd terrein dat door diepe kloven wordt doorkruist. Michelangelo bouwde een weg van de marmergroeven om het marmer te laden op wachtende schepen - en creëerde per ongeluk een zomerspeelplaats. De kust, ooit bedekt met pijnbomen, is grotendeels bebouwd, maar in plaats van rustieke charme biedt het fijne visgerechten, een gevoel van plezier, en strandvermaak, in Italiaanse stijl - dit alles tegen de achtergrond van de Apuaanse Alpen.

  Massa ligt slechts 12 km ten noorden van Forte dei Marmi, met Carrara slechts 3 km verder. Beide zijn werkende steden, geen monumenten voor marmer. Toch verscheept Marina di Carrara nog steeds marmer over de hele wereld. Hoewel voornamelijk modern, heeft Massa een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum, met een cluster van smalle kronkelende straatjes. In het hart ervan staat de middeleeuwse Duomo, die een prachtige barokke inrichting heeft en natuurlijk een moderne marmeren gevel. Carrara is meer openlijk uit marmer gehouwen, maar heeft weinig te bieden buiten het marmermuseum. Het Museo del Marmo vertelt het verhaal van het marmer van de Romeinse tijd tot nu. Er zijn verschillende soorten marmer en graniet te zien, en de grote sprong van de hamer- en beitelwinning naar een hightechindustrie wordt uitgelegd. Anders is het belangrijkste bewijs van de beroemde marmergroeven in Carrara de rivier van witte modder die door de stad stroomt, die een stoffige, onaangetaste lucht over zich heen heeft.

  Als u avontuurlijk bent, verken dan de marmergroeven in het Marmergebergte van Carrara (in de reisgids van Forte dei Marmi). Dit is Toscane op zijn wildst. Als u op zoek bent naar culturele stimulering, verlaat dan de kust voor de dichtstbijzijnde kunststeden. De belangrijkste zijn Pisa, Lucca, Pistoia of Florence.


  Adres: Museo del Marmo, Viale XX Settembre 85, Localita Stadio, Carrara
  Tel: 0585 845746

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag