Login


De route van de Maremma naar Massa Marittima

  • Follonica is een aangenaam en gezellig zomerverblijf, dat vaak de Miami van Toscane wordt genoemd. Dat gezegd hebbende, is het een handige uitvalsbasis voor een bezoek aan het heuvelachtige achterland, waaronder Massa Marittima, de mooiste stad in de omgeving. Een half uurtje rijden in noordoostelijke richting brengt u naar het spectaculaire Piazza Garibaldi van Massa, een van de mooiste pleinen van Toscane.  Middeleeuws Massa bloeide op uit de koper- en zilvermijnen die sinds de Etruskische tijd werden geëxploiteerd. Ondanks het verval na het mislukken van de mijnen heeft de stad haar prachtige middeleeuwse kern, gracieuze paleizen en authentieke regionale restaurants weten te behouden.

    Vanaf hier is het een vijftig minuten durende rit terug naar de kust bij Castiglione della Pescaia. Met zijn middeleeuwse citadel en geplaveide straten is dit charmante resort geen verborgen geheim, maar vormt het toch een aantrekkelijke uitvalsbasis. De wijnwinkels herinneren u eraan dat enkele van de beste wijnen van Toscane in de buurt worden gemaakt. De tijd kan stilstaan als de lunch zich ontvouwt boven een stoofpot van wilde zwijnen en een fles Bolgheri rode wijn.

    Vanaf hier is het vijfentwintig minuten rijden naar het westen naar Punta Ala. Het resort ligt op één van de meest prestigieuze kaapjes van Toscane, die alleen wordt geëvenaard door de Monte Argentario verder naar het zuiden. Met zijn strakke jachten in de jachthaven is Punta Ala net zo afgelegen en gezellig als overal aan de kust. De aantrekkingskracht ligt in het gevoel van privacy en luxe. Het voelt als een leven gebonden aan schitterende pijnbomen, wedstrijdjachten en privé-tennisclubs. Chique restaurants zitten in de schaduw van oude wachttorens. In de schaduw van palmen en parasoldennen heeft u weinig anders te doen dan nadenken over de volgende zeevruchtenlunch of kijken naar de spinnakers van de jachten in de zeestraat tussen het voorgebergte en Elba. Vanaf hier is het twintig minuten rijden langs de kust, terug naar Follonica.


    Adres: Massa Marittima tourist office, via Todini 5, 58024 Massa Marittima
    https://www.turismomassamarittima.it/ & T: 0566 906554

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag