Login


Maremma - te voet, te paard of in een kano

 • De ongerepte Maremmaanse kustlijn wordt overspoeld door geheime baaien, pijnboombossen en piratenkastelen. Van Castiglione della Pescaia wordt het landschap ruiger op de SP 158 in het oosten tot Alberese, de poort naar het Parco dell'Uccellina. Als laatste onaangetaste kust van het Italiaanse schiereiland is het meest betoverende park van Toscane zeer kostbaar. Het landschap loopt van kwelders, zandduinen en open vlaktes tot walvisachtige heuvels, steile kliffen, dennenbossen en mediterrane maquis, geparfumeerd struikgewas.

  De langharige Maremmaanse runderen komen misschien in beeld, maar de stoere cowboys en hun gedrongen paarden houden zich gedeisd. De bewegwijzerde paden slingeren zich langs parasoldennen en kustduinen naar steile kliffen en een kustlijn die bezaaid is met Spaanse wachttorens. Paden, ontworpen voor alle niveaus, slingeren zich door de pijnboombossen en het naar rozemarijn geurende struikgewas. In plaats daarvan kunt u vanaf Talamone, aan het einde van het park, de kust per kano verkennen.

  De activiteiten in het natuurpark omvatten kanoën op de rivier de Ombrone, zeilen langs de kust, paardrijden over de bergen, vogels kijken bij de kwelders en een bezoek aan de edele ruïnes van San Rabano en andere torens die langs de bergtoppen zijn opgesteld, met uitzicht op de zee. Elke toren heeft zijn verhaal van plunderende piraten en verborgen schatten, die teruggaan tot de tijd van de Saracenen en de Spaanse galjoenen.

  Parco dell’Uccellina (Parco Naturale della Maremma), Alberese or Talamone visitor centres, 58100 Alberese.
  www.parco-maremma.it & T: 0564 407098 (general) & T: 0564 393238 (voor boeken van begeleide wandelingen).
  Tuttomaremma.com: 0564 813635 & www.tuttomaremma.com

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag