Login


Monte Argentario rijden, zwemmen en een lagunefeest

 • Verderop aan de kust ligt Monte Argentario, In feite bestond Argentario van 1556 tot 1815 als een aparte staat ten opzichte van het Groothertogdom Toscane, onder Spaanse heerschappij. Het steile schiereiland van de Monte Argentario is om de beurt stijlvol en wild romantisch. In tegenstelling tot Forte dei Marmi verder naar het noorden kun je hier de ene dag 'zien en gezien worden', de andere dag verdwijnen.

  Ooit een eiland, werd Monte Argentario geleidelijk aan verbonden met het vasteland door twee lange zandbanken, Tòmbolo della Giannella en Tòmbolo di Feniglia. Als twee uitgestrekte armen omhelzen de zandbanken een vreemde lagune, een overwinteringsplek voor trekvogels. Beide zandbanken hebben mooie stranden, maar Feniglia is het beste, gesteund door een beschermd dennenbos. Het is een 7 km lange wandeling of fietstocht naar het vasteland.

  Op de Monte Argentario gaat het bij de strandscène meer om verborgen baaien dan om brede stranden - het terrein is te rotsachtig voor echte stranden. De jachthavens van Porto Santo Stefano en Porto Ercole, met name de geheime baaien die ertussen liggen. De stranden met de blauwe vlag zijn onder andere die rond de stranden van Porto Santo Stefano: Il Pozzarello, La Soda, Cala Piccola, La Caletta en Il Moletto.

  Orbetello, een vissersplaats op de landengte, was ooit een Spaanse garnizoensstad. Nu is het een achtergebleven stad, met de zee die de bastionmuren omzoomt. Liefhebbers van lagunevis en gerookte paling moeten I Pescatori, met uitzicht op de lagune, en gerund door een korzelige visserscoöperatie, nog steeds proberen.
  Porto Ercole, aan de oostelijke oever van de Monte Argentario, was ooit een slaperig vissersdorpje maar is veranderd in een bruisende zeilbasis en duikcentrum. Forte Stelle is het meest fascinerende fort van de verdedigingswerken die de haven omringen en is het enige fort uit de zestiende eeuw dat openstaat voor bezoekers.
  De zusterhaven, Porto Santo Stefano, is een opstapje naar het eiland Giglio maar markeert ook het begin van `La Panoramica', de panoramische rit langs de kust van Monte Argentario. Vanuit de schaduw van het Spaanse kasteel in de haven slingert de schilderachtige kustweg zich langs de kliftoppen, met een spectaculair uitzicht op de Toscaanse archipel bij elke bocht. Op zijn best biedt de Monte Argentario de enige benadering van het Toscaanse vasteland van een maritiem paradijs in Sardijnse stijl.


  Adres: Tuttomaremma.com: 0564 813635 & www.tuttomaremma.com
  Porto Santo Stefano 35, Grosseto 58019

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wij houden u op de hoogte van schitterende vakantiehuizen, lokale reisgidsen en unieke ervaringen.

Meer informatie

© 1998-2022 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraagformulier