+31 (0)202253633

Login


Dagje uit in Cortona

  • Dagje uit in Cortona

    Cortona is een charmant stadje in de Valdichiana, ongeveer 30 km ten zuiden van Arezzo. Cortona ligt hoog boven de vlakte van de Valdichiana en bestaat uit terrasvormige hellingen met olijfbomen en wijngaarden. Deze perfecte middeleeuwse stad is terecht populair, en is het zeker waard om de zomerdrukte te trotseren voor enkele van de mooiste uitzichten in Toscane. Cortona ligt op een rotsachtige uitloper op 600 meter boven de zeespiegel en klimt omhoog tot aan een Medici-fort met uitzicht over zowel het meer van Trasimeno als over Monte Amiata. De stad, omringd door stenen muren die dateren uit de Etruskische en Romeinse tijd, was de belangrijkste Etruskische stad in het noorden van Toscane.

    Start een wandeling vanaf het prachtig asymmetrische Piazza della Repubblica en Piazza Signorelli, ooit de thuisbasis van het oude Etruskisch-Romeinse forum. Het Etruskisch Museum is uiteraard dé plek om meer te weten te komen over de oorsprong van de stad. Toch is Cortona meer een plek voor overpeinzingen over de middeleeuwen dan voor speciale bezienswaardigheden. Het middeleeuwse hart van de stad bevindt zich in het Palazzo Comunale (stadhuis), dat dateert uit 1236, maar Cortona is bezaaid met middeleeuwse steegjes. Wil je naar een hoger niveau, dan kun je ook het monumentale complex van San Francesco bezoeken, waaronder de kerk en het klooster. Klim steeds verder omhoog naar de hogere gedeeltes van de stad met zijn smalle straatjes en middeleeuwse gebouwen. Menigten in Cortona zijn niets nieuws, vooral nadat een Amerikaanse auteur het een extra impuls gaf. De stad is namelijk beroemd als de locatie van het populaire boek Under the Tuscan Sun, van Frances Mayes. Net als San Gimignano en Pienza is ook Cortona een erg populair toeristische trekpleister. Gelukkig zijn er genoeg eigenzinnige herbergen en cafés om aan de drukte te ontsnappen.

    Web: www.visittuscany.com/en/ideas/cortona-one-day-trip-from-florence/

Beleef een officiele Toscane Tour met

Dagtocht naar Florence vanuit Rome per hogesnelheidstrein

Breng een dag door in Florence met deze dagtocht per hogesnelheidstrein vanuit Rome. De ervaring begint als u wordt opgehaald bij uw hotel, waarna u in ongeveer 1,5 uur vanaf station Termini in Rome naar het treinstation Santa Maria Novell in Florence reist. Verken de stad vervolgens met een wandeltocht en toegang zonder wachtrij tot de indrukwekkende Galleria degli Uffizi, met zijn rijkdom aan Renaissance-kunstwerken. Lunch in een traditioneel Florentijns restaurant is inbegrepen, evenals enige vrije tijd in de middag, voordat u terugreist naar Rome.

vanaf 180 Euro

PRIVATE GUIDED WALKING TOUR WITH A VISIT INSIDE THE CATHEDRAL

A walk in the center of Florence is like visiting an open-air museum!

vanaf 59 Euro

Private Full-Day Independent Tour to Pisa and Lucca from Florence

An exciting journey to discover the best Tuscan examples of Romanesque and Gothic architecture! Admire the city with the celebrated Leaning Tower and the splendor of the white marble monuments of the Piazza dei Miracoli, as well as the elegant and refined ancient town of Lucca.

vanaf 96 Euro

SEMI-PRIVATE: Florence by night and Palazzo Vecchio

A unique night out with your personal guide and Florence as guests. Enjoy a nice walk through ” Ponte Vecchio” bridge and the streets of the old centre, crossing close to the main highlights of the city, followed by an intimate visit to Palazzo Vecchio will enable you to see our deep and incredible history of Florence and how it is chained with the power of De Medici family.
 

vanaf 80 Euro
Aanvraagformulier