7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Eten & Drinken

 • Eten en drinken

  Natuurlijk is dit het thuisland van de Chianti Classico, ondanks dat ook de Super Tuscans een lokaal product is. De kleur van de Chianti varieert van robijnrood tot granaat en hoe donkerder de kleur, des te ouder de wijn. Het is een droge en gebalanceerde, maar ietwat tannine wijn met vlagen van viooltjes. De wijn past goed bij gegrild vlees en pizza. Chianti Classico Riserva is een vollere en complexe wijn die goed bij vlees en Pecorinokaas past.
  Het handelsmerk op de flessen van de Chianti Classico is de Zwarte Haan. Dit is ook wel het historische symbool van de Chianti Militaire Bond, welke door de beroemde artiest Giorgio Vasari afgebeeld is op het plafond van de Salone dei Cinquecento in het Palazzo Vecchio in Florence. De wijnlandgoederen die wij aanbevelen staan eveneens in onze individuele gidsen over Chianti. Zorg ervoor dat je een wijnproeverij van de Chianti Classico wijnen in het Casa Chianti Classico bezoekt. Dit is namelijk de officiële wijnproeverij van het aangrenzende Radda. Begin, bij een bezoek aan het versterkte fort van Volpaia ten noorden van Radda, met de Castello di Volpaia wijn.

  En dit is maar een voorproefje van de Chianti. Bekijk onze aanbevelingen voor restaurants hieronder en ook onze andere gidsen voor de beste steden en dorpen in Chianti, die allemaal op ons Bestemmingsoverzicht staan.

 • Il Celliere a Castagnoli

  Deze vriendelijke, gezellige herberg in Castagnoli is populair bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Voor de seizoensgebonden menu’s maken ze gebruik van lokale producten, zoals truffels en wilde zwijn, maar je kunt ook Sienese specialiteiten en vele vegetarische opties bestellen. Het menu met gemiddelde prijzen varieert van een Pecorino soufflé in een courgettesaus tot eendenborst, T-Bone steak en ravioli gevuld met Pecorino en bonen in een saus van de Chianti Classico. Gewoonlijk eindigt een maaltijd met cantucci-koekjes en Vin Santo.

  Adres: Via del Castello 2
  Localita Castagnoli
  Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 731921
  Web: www.ilcelliere.it

 • La Casa Porciatti

  Deze gezellige wijnbar ligt verscholen in een 14e-eeuws pand in het hart van Radda. Bovendien is het een voordelige herberg en wijnwinkel. Naast een ruime selectie Toscaanse wijnen bestel je hier taglieri, schalen vol zelf ingezouten vlees of kaas, en Porchetta (geroosterd speenvarken). Voor een meer vullende maaltijd heb je de keuze uit stompe pici pasta met een vlezige ragùsaus, ravioli met zwarte truffel of een hartige ribollita soep. Florentijnse pens, een stoofpot van wilde zwijn en Sienese ossobuco staan hier ook op het menu.

  Adres: Piazza IV Novembre, 53017 Radda in Chianti
  Tel: +39 0577 738055
  Web: www.casaporciatti.it

 • L’Osteria del Castello

  Deze aantrekkelijke herberg ligt op ongeveer 7 km ten zuiden van Castagnoli. Castello di Brolio is een voorouderlijk kasteeldomein van de wijndynastie Ricasoli. Combineer een interessante rondleiding door het kasteel met een lunch in de herberg. Een leuk alternatief is de rondleiding door het kasteel tijdens zonsondergang waarbij je luncht in het restaurant Ricasoli. Inbegrepen bij je kasteelticket is ook een gratis wijnproeverij in de proefkamers onder het kasteel. Geniet tijdens de lunch van een Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico 2006. De gerechten komen uit de traditionele Toscaanse keuken, maar met een creatieve draai. Je kunt hier meer visgerechten verwachten dan waar dan ook in Chianti, maar er zijn tevens klassieke Florentijnse vleesgerechten beschikbaar. Denk aan gerechten zoals een gnocchi met olijf in pecorinosaus of een konijnsalade met knapperige spelt die heerlijk samengaan met de Ricasoli-wijnen.

  Adres: Castello di Brolio, Localita Madonna a Brolio, 53013 Gaiole di Chianti
  Tel: +39 0577 7301
  Web: www.ricasoli.com

 • Il Ristorante Chianti

  Dit is een populaire plek gelegen aan schilderachtige wegen op de Chianti-route, 9 km ten oosten van Radda. Het rustieke restaurant ligt op het prachtige olijfolie- en wijnlandgoed van Badia a Coltibuono, waar ook een volledig 11e-eeuwse abdij staat. De herberg is gevestigd in de voormalige stallen en biedt ’s zomers een charmant terras. Dineer onder de met rozen bedekte pergola en geniet van de voornamelijk biologische producten die ook van het landgoed afkomstig zijn. Je hebt hier keuze uit moderne Toscaanse gerechten, waaronder gezouten vlees, biologische pasta met wilde eendensaus, venkelsoep, lamsvlees en konijn, zelfgemaakte vruchtentaarten en zoete deegwaren met kastanjevulling. Het indrukwekkende seizoensgebonden proeverij-menu kost minder dan €60 en is inclusief 4 verschillende wijnen. De wijn, olie en kastanjehoning van het landgoed kun je eveneens kopen.

  Adres: Badia a Coltibuono, Localita Badia a Coltibuono, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 749031
  Web: www.ristorante.coltibuono.com

Aanvraagformulier