7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Dagtocht: Radda in Chianti – Wandel rond, proef wijn en bezoek een geitenboerderij

 • Dagtocht: Radda in Chianti – Wandel rond, proef wijn en bezoek een geitenboerderij

  Radda in Chianti is gelegen op 13 km ten noordwesten van Castagnoli en is voor zowel koppels als families ideaal voor een leuke dagtrip. Begin in deze charmante marktstad met een bezoek aan het belangrijkste wijnhuis van de regio, Casa Chianti Classico. Na een interactieve introductie over wijn, waaronder een wijnquiz in het Wijnmuseum, kun je wijnproeven en rustiek lunchen in het centrum. Ga hierna naar de Chianti Cashmere geitenboerderij ten noordoosten van Radda en ontmoet en aai de meest zijdezachte en geliefde kasjmiergeiten. Leer hoe duurzame landbouw de beste kasjmier produceert en misschien koop je zelfs een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. Rijd hierna terug naar huis of nog een aantal kilometer verder naar het noorden om Volpaia te verkennen. Dit is een van de mysterieuze dorpjes in Chianti die leuke restaurants heeft om te dineren.

  Begin in Radda bij het Casa Chianti Classico, welke gevestigd is in een 18e-eeuws Franciscaans klooster in het bovenste gedeelte van de stad. Boek hier in het Wijnmuseum een echte 90 minuten durende les over wijnen en volg een vermakelijke multimedia wijnquiz. Je leert hier hoe Radda al sinds de 16e-eeuw stilletjes welvarend was dankzij de export van zijn wijnen naar Engeland. In 1716 bakende de groothertog van Toscane, Cosimo III, het productiegebied van de Chianti wijn af. Samen met Radda blijven Greve, Panzano, Castellina, Gaiole en Fonterutoli de belangrijke gebieden voor de Chianti Classico. Hoewel de beperkingen en strikte regels nog steeds gelden, ligt nu de verantwoordelijkheid voor het toepassen hiervan bij het Chianti Wijn Consortium. Een aantal families die al sinds de middeleeuwen wijn produceren zijn lid van deze organisatie waaronder de aristocratische dynastieën Antinori, Frescobaldi, Mazzei en Ricasoli. Na het proeven van een aantal smaakvolle wijnen en het noteren van je bevindingen, ben je wel toe aan een lunch in de Enoteca. Hier heb je vanaf een charmant terras een mooi uitzicht over de wijngaarden van Chianti. Bekijk voor meer informatie hierover onze Wijnles, proeverij en lunch in Casa Chianti Classico. 

  Als je jonge kinderen bij je hebt of de wijnlandgoederen gewoon even zat bent, bezoek dan de bijzondere Chianti Cashmere Geitenboerderij. Deze ligt ten noordoosten van Radda en hier leer je over duurzame landbouw. Bij deze stenen boerderij met leuk uitzicht mogen kinderen de kleine geitjes vasthouden, aaien en flesvoeding geven. De witte pluizige berghonden van de Abruzzen bewaken de geiten om wolven op afstand te houden. De Amerikaanse eigenaar kent alle herders, boeren en wevers en zorgt voor haar geiten alsof het haar familie is. Bekijk nadat je bent overladen met liefde van de leuke geitjes en puppy’s ook het kasjmier zelf. Kasjmier is een fijne, luchtige en donzige onderlaag die de kasjmiergeit produceert. Het is tien keer lichter en warmer dan wol. Op de geitenboerderij kun je huishoudtextiel, dat handgemaakt is in Toscane, alsook handgeweven kasjmier sjaals, omslagdoeken, kleedjes, hoeden, sokken en babydekens kopen. Meer hierover vind je in de Chianti Cashmere Geitenboerderij. Daarna is het tijd om terug te keren naar Castagnoli, maar je kunt ook nog het sfeervolle Volpaia bezoeken ten noorden van Radda. Maak hier een onvergetelijke wandeling in het middeleeuwse gehucht of dineer in een huiselijk of exclusief restaurant die je vindt in onze gids Volpaia.

  Adres: Museo del Vino (Wine Museum)
  Monastero Santa Maria al Prato
  Circonvallazione Santa Maria al Prato 18
  53017
  Radda in Chianti
  Tel: 0577 738187
  Web: www.chianticlassico.com

Aanvraagformulier