7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Ontspannen op de elektrische fiets, voordat het diner in Gaiole in Chianti begint

 • Ontspannen op de elektrische fiets, voordat het diner in Gaiole in Chianti begint

  Castagnoli ligt 6 km ten zuiden van Gaiole in Chianti. Dit is een slapend marktdorpje, maar een uitstekende uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden in de buurt. Je kunt hier het beste op de fiets stappen om volop te genieten van het platteland, de kastelen en de wijnlandgoederen ten zuiden van Gaiole. Het is een schitterend fietsterrein, dus haal alles eruit wat er zit. Als je normaal niet vaak op het zadel zit, dan huur je gewoon een elektrische fiets voor een hele of halve dag. Deze elektrische fietsen zijn eenvoudig in gebruik, ook voor gezinnen of als het je eerste keer is.

  Wat Chianti zo mooi maakt zijn de heuvels. Als je geen stalen dijen hebt of de steile heuvels niet wilt beklimmen, overweeg dan om een e-bike te huren. Bij Tuscany E-bike Rental, in Gaiole, kun je een begeleide of zelfstandige tour door Chianti maken op een e-bike. Bij afdalingen werken ze als een normale fiets, maar tijdens lange, vlakke afstanden of bergopwaarts neemt de elektrische motor het over en bereik je zonder te zweten je bestemming. Je kunt een e-bike al vanaf een uur huren, maar ook voor een hele week. Bij een van de begeleide tours vanuit Gaiole bewonder je de glooiende heuvels van Chianti, het Castello di Brolio en de vergezichten op Siena. Bovendien krijg je een lichte lunch en mag je wijn proeven op een sfeervol landgoed. Deze specifieke tour duurt 3 uur, is 46 km lang en bereikt een hoogte van 518 meter. Maar er zijn ook genoeg makkelijkere of juist meer uitdagende routes beschikbaar.

  Nadat je de fiets weer hebt afgeleverd, kun je onder het genot van een maaltijd even bijkomen in de familievriendelijke herberg L’Osteria al Ponte in Gaiole. Bestel als een beloning voor al dat fietsen een crostini neri, tagliatelle met truffels, een stoofpot van wilde zwijn of pasta met porcini paddenstoelen. Neem plaats op het zomerse terras en geniet van een paar glaasjes van de ondergewaardeerde lokale Chianti Classico van de landgoederen Rocca di Castagnoli of Castello di San Sano.

  Als je liever over het platteland ten zuiden van Castagnoli fietst, meer in de buurt van Castelnuovo Beradenga, boek dan een begeleide fietstocht met Chianti Bicycles, zoals een tour tijdens de zonsondergang op hybride fietsen.

  Adres: Tuscany E-bike Rental
  Via Roma 82
  53013
  Gaiole in Chianti
  Tel: 0577 749355
  Web: www.tuscanyebikerental.com

Aanvraagformulier