7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Wijngaarden op de Vespa

 • Wijngaarden op de Vespa

  Heb je even geen zin in musea en Madonna’s? Stap dan op een Vespa en begeef je richting de wijn producerende heuvels. Deze glooiende heuvels staan vol met donkergroene olijfgaarden die een zilveren glans krijgen onder de zon. Chiantishire ligt tussen de heuvels van Florence en Siena en is het ideale gebied om op een Vespa of op een vintage scooter te ontdekken: je rijdt hier langs olijfgaarden, cipressen, wijngaarden en villatuinen. Voor een typische Vespa tour volg je de Chianti-route waarbij je onderweg geniet van een rustieke lunch op een wijnlandgoed. Laat hier een volle rode wijn een heerlijke Toscaanse antipasti complimenteren. En als je iets te veel van de Chianti wijntjes geniet, dan kun je zelfs bij een gids achterop. Iconisch en volkomen Italiaans, de Vespa scooter is een leuke en authentieke manier om Toscane te ontdekken.

  De scooters zijn vrolijk, kleurrijk en gemakkelijk te berijden. Bij Tuscany Scooter Rental in Radda in Chianti heb je keuze uit Piaggio-scooters, rode Vespa’s en zelfs vintage scooters met een zijspan. Dit is de enige plek waar je een Vespa kunt huren in het wijngebied van Chianti en het ligt slechts 13 km ten noordwesten van Castagnoli. Zolang je binnen een redelijke afstand van het verhuurbedrijf bent, kun je zelfs een deur-tot-deur ophaalservice boeken. Het behulpzame personeel spreekt Italiaans, Engels en Frans en helpt graag met het maken van een routebeschrijving.

  Verdeel de route die je wilt volgen over een aantal dagen. Heerlijk verscheurd tussen traditie en creativiteit, een beetje net als de Toscanen zelf, is er bij wijnproductie plaats voor zowel origine als persoonlijkheid. Als je geïnteresseerd bent in de voorname landgoederen van kastelen, abdijen en villa’s, dan heb je hier keuze genoeg. Probeer in het noorden de abdij van Badia a Coltibuono, of het grote landgoed van Castello di Brolio in het zuiden (beiden hieronder nader beschreven).

  Bezoek ook een aantal van de kleinere wijngaarden waar vaak een meer praktijkgerichte sfeer hangt dan bij de grotere Toscaanse landgoederen. In de buurt van Lecchi in Chianti ligt het knusse familiebedrijf Azienda Agricola Casanuova di Ama, waar ze naast wijn ook olie maken. De rondleiding wordt wellicht gegeven door de eigenaar Daniela en is inclusief een lichte lunch. De Wijngaard Castello di Ama bevindt zich ook in de buurt van Lecchi en hier krijg je bovendien een rondleiding langs hedendaagse kunst en beeldhouwwerken. Iets zuidelijker, net wat dichter bij Vagliagli, liggen de wijngaarden Dievole en Castello di Selvole waarvan de restaurants aanbevolen worden.

  Adres: Tuscany Scooter Rental
  Via Trento Trieste 12
  Radda in Chianti
  Tel: 0577 1515459
  Web: www.vesparental.eu

Aanvraagformulier