7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Winkelen in Castagnoli beperkt zich tot wijngoederen. Voor meer winkelopties, van boodschappen tot aan Toscaanse producten en handwerken, dien je daarom naar de nabijgelegen steden Gaiole, Radda en Castellina te gaan.

 • Rocca di Castagnoli

  Dit Castagnoli wijnlandgoed heeft ook een restaurant.


  Adres: Localita Molino di Castagnoli, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 731909
  Web: www.roccadicastagnoli.com

 • Castello di Meleto

  Meleto, gelegen bij een 13e-eeuws kasteel net ten westen van Castagnoli, is een wijnlandgoed in bedrijf, maar proeverijen en bezoeken aan het kasteel zijn hier ook mogelijk. Het kasteel werd ooit beheerd door de monniken van Badia a Coltibuono.


  Adres: Castello di Meleto, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 749129
  Web: www.castellomeleto.it

 • Castello di Brolio Shop

  Castello di Brolio is een bekend kasteel in Chantishire en ligt net ten zuiden van Castagnoli. Je vindt hier een leuke wijnproeverij en souvenirwinkel. Het landschap is typisch voor Chianti met verschillende wijngaarden, olijfgaarden en eiken- en kastanjebomen. De familie Ricasoli werkt al vanaf 1141 in de wijnproductie, dus houd er rekening mee dat je hier verleid kunt worden om vintage-producten en zelfs een aantal mooie wijnglazen te kopen. Het landgoed produceert naast Chianti Classico ook de Super Tuscans, zoals Casalferro. De marktleider van de Super Tuscan is evenwel Ornellaia en Masseto die geproduceerd wordt door de rivaliserende Frescobaldi wijnbaronnen. Boek in Brolio ook een rondleiding door de kelders van het kasteel, proef de wijnen en bekijk het familiemuseum.  Adres: Castello di Brolio, Localita Madonna a Brolio, 53013 Gaiole di Chianti
  Tel: +39 0577 7301
  Web: www.ricasoli.com

 • Azienda Agricola Casanuova di Ama

  Dit kleine wijnlandschap wordt gerund door een familie in Casanuova di Ama, in de buurt van Lecchi in Chianti. Hier kun je verschillende wijnen proeven en ook Chianti-wijnen, Super Tuscans, Vin Santo, grappa en olijfolie kopen. Eigenaar Daniela doet korte rondleidingen die afgesloten kunnen worden met een vegetarische lunch in de knusse herberg. Hierbij kun je kiezen uit zelfgemaakte Toscaanse gerechten, zoals een crostini met tomaten, zelfgemaakte gnocchi, versgebakken brood en cantuccini-koekjes met een Vin Santo dip.


  Adres: Localita Casanuova di Ama, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746119
  Web: www.agrariacasanuovadiama.it

 • Luxury designer outlets

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.


  Adres: The Mall, Via Europa 8, 50066 Leccio Reggello
  Tel: +39 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren

  Parkeren is over het algemeen eenvoudig dankzij de vele parkeerplekken die beschikbaar zijn aan de rand van het dorp. Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga.


  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Openbaar Vervoer

  Castagnoli ligt op ongeveer 30 km van Siena en op 60 km van Florence. Siena, San Gimignano en zelfs Florence zijn goed te bereiken voor een dagtocht, natuurlijk net als de Chianti.

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Rijd via de Chiantigiana vanaf Florence naar Greve om vervolgens verder naar het zuiden te rijden richting Radda en Gaiole. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of neem de rustiger en langzamere route vanaf Siena: Neem dan de SR2 die overgaat in de rustigere SR222 tot aan Castellina en ga dan door naar Radda en Gaiole.

  Privé tour: de Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Chianti Taxi. T: (+39) 389 8160050 & www.chiantitaxi.com

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

  Chianti met de bus: Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

  .

Aanvraagformulier