7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Experimenteel ijs eten – Gelateria Castellina

  • Experimenteel ijs eten – Gelateria Castellina

    Gelateria Castellina, de beste ijssalons van de regio, heeft door haar experimenten met verschillende smaken ijs de weg gevonden naar de harten van de echte fijnproevers. De eigenaar is Simone, een man met een creative geest en een passie voor lekker eten. Simone pasteuriseert, karnt en vriest al meer dan twintig jaar ijs. Als je interesse hebt om het proces te aanschouwen, dan kun je in zijn showkeuken meekijken hoe hij het ijs bereidt. De manier waarop Simone en Chiara je welkom heten is de meest vriendelijke die je ooit hebt meegemaakt. Het stel maakt ook heerlijke semifreddi koude nagerechten of halfbevroren slagroomtaarten. De ijssmaken variëren van ricotta en vijg tot chili en chocolade, framboos en rozemarijn, citroen en kiwi of koffie en donkere chocolade. Houd je meer van waterijsjes, dan kan je kiezen uit een sorbet van citroen en salie of citroen en basilicum. De vreemdste combinatie was waarschijnlijk een sorbet van ansjovis en lente-ui. En de favoriete creatie van Simone zelf? “Dat is een cantuccini met Vin Santo: amandelkoeken met een zoete Toscaanse wijn’’. Aan wijn ontsnap je niet snel in het Chianti-gebied, dus je kunt er maar beter gewoon aan toe geven.

    De calorieën loop je er vervolgens weer af door de wirwar van straten in Castellina te verkennen. Struin door de via delle Volte, een 800 meter lange, stenen doorgang die in de zijkant van een heuvel is gebouwd. Deze donkere steeg was gemaakt om toegang te geven aan ruiters die te paard rond het fort wilden rijden. Tegenwoordig staan in de steeg kleine boetiekjes en cafés. Door de smalle ramen zie je de steile afgrond en het platteland van Chianti op de achtergrond.

    Adres: Via IV Novembre 47
    53011
    Castellina in Chianti
    Tel: 0577 741337
    Web: www.anticadelizia.it

Aanvraagformulier