7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Winkelen in Castellina gaat vooral om hoogwaardige Toscaanse producten en wijnen, alsook eetbare souvenirs. Het ijs van ijssalon Gelateria di Castellina is het beste in de omgeving. Sommige lekkernijen zijn zelfs zo smaakvol dat ze waarschijnlijk nooit bij je thuis zullen belanden. Maak uiteraard ook plaats in je koffer voor de Chianti Classico wijnen, de ambachtelijke honing, de sauzen en de gedroogde pasta. Voor meer winkelmogelijkheden, variërend van keramiek tot kasjmier op een geitenboerderij, kun je het naastgelegen Radda bezoeken.

 • Emporio del Chianti

  Deze vriendelijke winkel is gek op Toscaanse producten, waaronder de Chianti. Wijnproeverijen worden hier aangeboden met kazen, koekjes, ingezouten vlees en zoete deegwaren. Het personeel adviseert ook over de lokale wijnen die hier te koop zijn, net als cadeaus zoals tafelkleden, Toscaanse schoonheidsproducten en sculpturen van olijfhout.

  Adres: Via Ferruccio 15
  53011
  Castellina in Chianti
  Tel: 0577 1652152
  Web: www.emporiochianti.it

 • Enoteca Le Volte

  Deze wijnwinkel verkoopt wijnen van de meest prestigieuze Toscaanse landgoederen, van Antinori en Castello di Ama tot Banfi, Barone Ricasoli en Mazzei. Naast uitstekende wijnen staat de winkel ook bekend om het heerlijke ijs, misschien wel het lekkerste in de stad.

  Adres: Via Ferruccio 12
  53011
  Castellina in Chianti

  Tel: 0577 740308
  Web: www.enotecalevolte.com

 • Levensmiddelenwinkel: Coop supermercato

  Dit is een kleine supermarkt waar je de meeste benodigdheden wel zult vinden. Het is geopend van maandag t/m zaterdag en in de zomermaanden ook op sommige zondagen. Controleer dit van tevoren wel even online.

  Adres: Via Trento e Trieste 25
  53011
  Castellina in Chianti
  Web: www.e-coop.it/StoreLocator/dettaglio

 • Enoteca Rocca delle Macìe

  Dit ligt op het grondgebied van het Chianti-wijnlandschap van Rocca delle Macie en is een goede uitvalsbasis voor kelders bezoeken en wijnen proeven (Chianti Classico of Super Tuscan).

  Adres: Localita Le Macìe
  53011
  Castellina in Chianti
  Tel: 0577 732236
  Web: www.roccadellemacie.com

 • Enoteca Castellina in Chianti

  Deze wijnwinkel behoort tot de Rocca delle Macie, een wijnlandschap dat de meeste Chianti in de buurt verkoopt. Hun wijnen zijn in deze winkel te koop, maar ook op het nabijgelegen wijnlandgoed Tenuta Le Macie en natuurlijk op hun eigen landgoed Enoteca.

  Adres: Via IV Novembre 37
  53011
  Castellina in Chianti
  Tel: 0577 740631
  Web: www.roccadellemacie.com

 • Luxury designer outlets:

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.


  Adres: The Mall
  Via Europa 8
  50066
  Leccio Reggello
  Tel: 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren

  Er is een parkeerplaats aan de zuidkant van Castellina in de buurt van de Via IV Novembre. Aan de noordzijde van het dorp is ook een parkeerterrein. Vanaf hier is het eenvoudig om het centro storico, het historisch centrum, te bereiken en onderweg langs de heuvelrand geniet je van uitzichten over Castellina. Het vinden van een parkeerplek is wat moeilijker op zaterdagochtend vanwege de wekelijkse markt.

  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Vervoer

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Rijd via de Chiantigiana vanaf Florence naar Greve en vervolgens verder naar Panzano en Castellina. Het ligt op ongeveer 20 km van Greve. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of verlaat Siena en neem dan de SR2 die overgaat in de SR222 tot aan Castellina in Chianti.

 • Privé tour:

  De Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Tel: (+39) 389.8160050
  Web: www.chiantitaxi.com

 • Chianti met de trein:

  Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

 • Chianti met de bus:

  Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).


  Tel: 0577 204111
  Web: www.tiemmespa.it

 • Op je fiets:

  Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Aanvraagformulier