7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Fietstochten in Chianti vanaf Castelnuovo

 • Fietstochten in Chianti vanaf Castelnuovo

  Chianti Bicycles is gevestigd in Castelnuovo Berardenga en hier kun je gewoon zelf fietsen huren of een goed geplande fietstocht boeken. Het bedrijf verhuurt hybride en elektrische fietsen en op verzoek biedt het ook goed georganiseerde rondleidingen op de fiets. Een leuk alternatief is dat je een GPS-systeem huurt en er zelf op uit gaat. De begeleide fietstocht van Castelnuovo begint in het noorden van de stad waarna je over het platteland rondom San Gusmè, Villa a Sesta en San Felice fietst. De route is de bekende Toscaanse strade bianche van 25 km lang. Je rijdt hier 6 uur afwisselend over geasfalteerde wegen en grindpaden.

  Je kunt vanuit Castelnuovo ook een zogenoemde zonsondergangstour doen. Dit is een gemakkelijke route van 15 km die je vroeg op de avond fietst. De fietstocht eindigt met een diner in het restaurant La Taverna della Berardenga in Castelnuovo. Onderweg zie je de zon verdwijnen achter de glooiende heuvels van Chianti. Na het diner rijdt het bedrijf je terug naar je villa. Ook kan je vanaf Castelnuovo Berardenga naar Siena fietsen. Het is een lange, maar gemakkelijke begeleide rit van 50 km die ongeveer 6 uur duurt. Op je gemak rijd je langs de rustige straten naar Siena voor een lunch op het Piazza del Campo. De panoramische route terug volgt de oude Chianti weg.

  Fitte fietsers kunnen overwegen om de route Vagliagli, Radda, Gaiole en Castello do Brolio te volgen. Dit is een rondreis van 67 km die bij Castelnuovo Berardenga begint. Je rijdt hier ook een stuk over de legendarische L’Eroica. Onderweg maak je stops om verschillende wijnen te proeven en bezoek je voor een lichte lunch het Casa Porciatti. Avonturiers die buiten de gebaande paden willen rijden, kunnen het bedrijf vragen om een mountainbike en leuke routes om te volgen. Ontdek je de omgeving liever op een Vespa, bekijk dan Wijngaarden op een Vespa.

  Adres: Chianti Bicycles,
  via Chianti 40,
  53019
  Castelnuovo Berardenga

  Tel: (+39) 3473184044
  Web: www.chiantibicycles.it

Aanvraagformulier