7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Montepulciano voor een gemakkelijk Toscaans leven

 • Montepulciano voor een gemakkelijk Toscaans leven

  Het schitterende Montepulciano ligt op maar 45 minuten rijden en 48 km ten zuiden van Castelnuovo. Het is een plaats waar een bepaalde verhevenheid hangt die uitstekend past bij de fraaie paleizen en edele wijn. De inwoners voelen zich dan ook superieur. Maar daarnaast vind je in Montepulciano vooral de echte Toscaanse levensstijl. Begin de dag met een kop koffie in Caffè Poliziano, een mooi gerenoveerd art-nouveau café dat aanvoelt als een geweldig Midden-Europees café en zelfs niet zou misstaan in een stad als Wenen.

  Begin je ontdekkingstocht bij de historische grandeur van het Piazza Grande, hèt podium van Montepulciano. De toren van het Palazzo Comunale lijkt op de toren van het Palazzo Vecchio en kijkt uit over Val d’Orcia, Monte Amiata, Siena en over het Trasimeense meer in Umbrië. De hoofdstraat van Montepulciano is Il Corso, een statige en gereserveerde straat, net als Montepulciano zelf. Op de weg ernaartoe krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de omgeving: van plechtige renaissance huizen tot gerecyclede Etruskische artefacten en voorouderlijke kelders van lokale wijnfamilies.

  In deze regio ontsnap je simpelweg niet aan de wijn, het is dan ook de meest populaire aankoop in de stad. Helemaal als deze ook nog eens verbonden zijn met een ontspannen wijnproeverij in een uit rost gehouwen gewelfde kelder of in een modieuze wijnbar die ook direct als wijnwinkel dient. Ga naar een wijnproeverij van Vino Nobile di Montepulciano in Contucci Cantine. De kans is groot dat je hier een van de familieleden ontmoet die al sinds de renaissance wijn produceert. In Montepulciano gaat het zowel om wijn als erfgoed en deze wijndynastie combineert beide vanuit het hoofdplein.

  Verlaat Montepulciano niet zonder dat je de renaissance kerk hebt bewonderd. De Tempio di San Biagio staat onder de stadsmuren aan het einde van een lange rij cipressen. Het gekoepelde meesterwerk uit 1518 is ontworpen door Antonio Sangallo. Als je wel wat honger hebt gekregen na al dat wandelen, ga dan voor een hartige lunch naar L’Osteria del Conte, een vriendelijke herberg die bekend staat om zijn Toscaanse huiselijke kookkunst. Bekijk onze Montepulciano gids voor meer tips en aanbevelingen voor attracties en restaurants.

  Adres: L’Osteria del Conte,
  via di San Donato 19,
  53045
  Montepulciano

  Tel: 0578 756062
  Web: www.osteriadelconte.it

Aanvraagformulier