7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Rapolano Terme voor een dagje spa in de heuvels

 • Rapolano Terme voor een dagje spa in de heuvels

  Toscaanse kuuroorden zijn misschien wel de meest betoverende van Italië. Wil je een dagje geen bezienswaardigheden bekijken maar juist lekker ontspannen, bezoek dan het kuuroord Rapolano Terme. Het ligt op maar 14 km (15 minuten) rijafstand. Zelfs het landschap is hier verleidelijk en ook de geschiedenis speelt een belangrijke rol. Ga binnen bij een luxueuze spa waarvan de originele thermale baden hier al sinds de Etruskische en Romeinse tijden staan. In de eerste eeuw v.Chr. schreef de geneesheer van Keizer Augustus aan de dichter Horace voor dat hij het Toscaanse kuuroord moest bezoeken. Het is een van de eerste geschreven doktersadviezen. Ondertussen is Rapolano Terme gemoderniseerd en het archeologisch park Campo Muri ligt ten westen van het kuuroord.
   
  Het stijlvolle Terme di San Giovanni van Rapolano Terme vormt een enorm contrast met de ouderwetse thermaal baden, zonder franjes, van zijn bescheiden rivaal Antica Querciolaia. Terme di San Giovanni vraagt redelijke prijzen voor een onvergetelijke dag in zijn baden die in de mooie tuinen liggen. Het natuurlijke thermale water van 39˚C bubbelt omhoog uit de warmwaterbronnen, maar de temperaturen in de baden zelf verschillen. Of je nu veel stress hebt of vermoeide spieren, dit zwavelrijke water is ideaal om in te ontspannen. Kies voor een van de dagopties waarbij je toegang hebt tot de hete thermaal baden en misschien zelfs een massage.

  Je kunt hier behandelingen boeken zoals verschillende massages en therapeutische modderbehandelingen, waaronder gezichtsbehandelingen, maar ook kiezen uit verschillende baden. Je kunt zelfs een massage voor koppels boeken waarbij lokale honing wordt gebruikt. De spa verkoopt zijn eigen schoonheidsproducten die uit natuurlijke oliën, kruiden, honing en fruit bestaan, maar ook behandelingen op basis van mineralen. Voor een avondmaaltijd kies je tussen het gourmet-restaurant L’Olivo of de lichtere opties van Coffee Relax dat een romantisch uitzicht biedt op de heuvels. In de zomermaanden kun je op vrijdag- en zaterdagavond de populaire ‘spa onder de sterren’ boeken waarbij je ’s avonds in een thermaal bad stapt. Deze heerlijke avonden in de spa staan bekend onder de naam Notti delle Terme en zijn vaak inclusief diner. Nog een populaire optie is de brunch op zondag. De prijzen voor al deze opties zijn bovendien erg redelijk.

  Adres: Le Terme San Giovanni,
  Centro Benessere e Piscine,
  via Terme San Giovanni 52,
  53040 Rapolano

  Tel: 0577 724039
  Web: www.termesangiovanni.it

Aanvraagformulier