7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen & parkeren

 • Winkelen

  Winkelen in Castel Berardenga beperkt zich voornamelijk tot een bezoek aan de wijngaarden. Voor meer uitgebreidere winkelmogelijkheden ga je naar Gaiole, Radda, Castellina  en, het beste van allemaal, Siena. Wil je liever winkelen in luxe modewinkels? Overweeg dan zeker om naar Siena te rijden en daar de ´shopping´ pendelbus naar het Valdarno-gebied te pakken.

 • Felsina

  Als je op zoek bent naar wijn en olie, maar nog geen afspraak hebt gemaakt bij een gerenommeerd wijnlandgoed, bezoek dan Felsina. Dit is een vriendelijk, oud en mooi wijnlandgoed waar je zonder afspraak terecht kunt. Vaak kun je hier ook een rondleiding en wijnproeverij doen. Als je van tevoren boekt, dan is er een lichte maaltijd beschikbaar met producten van de boerderij, zoals ingezouten vlees, olijfolie en wijnen. Dit landgoed ligt net ten noorden van Castelnuovo.

  Adres: Via del Chianti 101
  53019
  Castelnuovo Berardenga
  Tel: 0577 1523789
  Web: www.felsina.it

 • La Fornace

  Deze galerij ligt in Pievesciata, naast het beeldenpark van Chianti. De oprichters en eigenaars van het park zijn Piero en Rosalba Giadrossi. In deze galerij, die gevestigd is in een terracotta-fabriek, vind je hedendaagse beeldhouwwerken en schilderijen van Italiaanse en internationale (opkomende) artiesten.

  Adres: Localita La Fornace 48/49
  Pievasciata
  53010
  Castelnuovo Berardenga
  Tel: 0577 357151
  Web: www.solartgallery.it

 • Il Castello di Brolio

  Castello di Brolio is een bekend kasteel in Chiantishire dat tussen Castelnuovo Berardenga en Gaiole ligt. Naast de Brolio wijnproeverij en een souvenirwinkel geniet je hier van de geweldige natuur van Chianti. Het heeft de klassieke mix van wijn- en olijfgaarden en eiken- en kastanjebossen. De familie Ricasoli produceert al sinds 1141 wijn dus je mag ervan uitgaan dat je hier waarschijnlijk wel een aantal vintage wijnen mee naar huis neemt. Naast de Chianti Classico produceert het landgoed ook Super Tuscans, zoals de Casalferro. De marktleider is echter Ornellaia en Masseto, die hun rivaal Fresobaldi produceert. Bezoek hier de kelders van het kasteel, volg een rondleiding over het landgoed, proef de wijnen en bewonder het museum van de familie.

  Adres: Il Castello di Brolio
  Localita Madonna a Brolio
  53013
  Gaiole di Chianti
  Tel: 0577 7301
  Web: www.ricasoli.com

 • Luksusowe sklepy designerskie

  Zupełnie zmieniając temat, miłośnicy zakupów oryginalnych produktów mogą wybrać się do luksusowych sklepów w okolicy Valdarno. The Mall Firenze znajduje się trzydzieści minut jazdy na wschód od Florencji, przy drodze Pontassieve.  Kursuje tam również bezpośredni autobus z Sieny. Po przejrzeniu marek różnych projektantów zakończ zakupy w kawiarni i restauracji Mall's Gucci.
  Adres: The Mall, Via Europa 8
  50066
  Leccio Reggello
  Tel: 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren

  Castelnuovo ligt op 13 km (25 tot 35 minuten) rijafstand van Siena, welke je bereikt via een pittoreske route. Volg met de auto vanaf Siena de SS73 en neem de afslag Castelnuovo Berardenga om vervolgens de SP7 te volgen. Als je vanaf Florence komt, dan volg je de Superstrada/Raccordo Autostradale (de RA3 snelweg) naar Siena (geen tolwegen) en vol hierna de bovenstaande aanwijzingen.

  Openbare parkeerplekken liggen in de Via della Vigna in Castelnuovo Berardenga. Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda en Gaiole.
   
  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Vervoer

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Neem vanaf Florence de Chiantigiana naar Greve om vervolgens verder naar het zuiden te rijden richting Radda en Gaiole. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA snelweg) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of neem de rustiger en langzamere route vanaf Siena: Neem dan de SR2 die overgaat in de rustigere SR222 tot aan Castellina en ga dan door naar Radda en Gaiole.

  Privé tour: de Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Chianti Taxi. T: (+39) 389 8160050 & www.chiantitaxi.com

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

  Chianti met de bus: Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) verbindt Siena en Castelnuovo Berardenga. Hiernaast rijdt lijn 134 zowel naar Castelnuovo Berardenga als San Gusmè.

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen. Bekijk onze fietstochten in Chianti vanaf Castelnuovo voor gemakkelijkere fietstochten

Aanvraagformulier