+31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Zoals in de toeristische hotspots San Gimignano en Pienzo, zijn er ook hier stijlloze souvenirshops, maar er is daarnaast nog genoeg ruimte voor authentieke winkeltjes, vol van kunst tot sieraden, ambachten en Toscaanse lekkernijen.

 • Galleria Nazionale

  Deze uiterst verleidelijke galerie met vooral Toscaanse kunst, wordt geleid door de kunstzinnige Cosignani-familie. Hier kun je een prachtig gemoedelijk schilderij van Antonio Sbrana aanschaffen, een Toscaanse post-impressionistische kunstenaar uit de Toscaanse traditie van Macchiaioli. De galerij beschikt tevens over werken van hedendaagse, opkomende en minimalistische Italiaanse kunstenaars, evenals van internationale kunstenaars.


  Adres: Via Nazionale 4, Cortona
  Web: www.gallerianazionale.com

 • Delbrenna Jewellery

  Het sieradenbedrijf van de familie Delbrenna bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw en maakt gebruik van oude goudsmidtechnieken. Kom hier voor speciale, handgemaakte cadeautjes, van ringen tot hangers en halskettingen, of zelfs met juwelen belegde schoenen. Je kunt een tour doen in hun werkplaats, olijfmolen en wijnkelders.
  Adres: Piazza della Repubblica 12, Cortona
  Web: www.delbrennajewellery.com

 • Falegnameria Rossi

  Giancarlo Rossi is een meubelmaker en timmerman van de derde generatie en maakt unieke voorwerpen variërend van fruitschalen tot sculpturen van paarden en gezichten, stuk voor stuk met een groot vakmanschap. De familie is al sinds de jaren 1920 werkzaam in de houtsnijkunst.
  Adres: Via Guelfa 28, Cortona

 • Parkeren/vervoer

  Parkeren

  Parkeren buiten de stadsmuren is doorgaans geen probleem, behalve in het hoogseizoen. Cortona hanteert, net als de meeste Toscaanse steden, een strikt ZTL-systeem, een gelimiteerde verkeerszone. Dit betekent dat het Centro Storico (historisch centrum) hoofdzakelijk afgesloten is voor verkeer, met name voor non-residenten. Auto’s zullen dus in de parkeergelegenheden buiten de stadsmuren moeten worden achtergelaten. De gratis parkeergarage van Parcheggio dello Spirito Santo is een handige parkeergelegenheid, met name omdat een roltrap (scala mobile) het parkeerterrein met het historisch centrum verbindt.

  Advies over de ZTL’s: Je zult wellicht andere auto’s de ZTL-grens zien passeren en veronderstellen dat ook jij kunt doorrijden. De bestuurders die de ZTL inrijden zijn waarschijnlijk residenten en hebben een vergunning. Bezoekers die dat niet hebben kunnen rekenen op een boete. De zones worden bewaakt door camera’s dus boetes worden direct en automatisch uitgeschreven, zodra (en iedere keer dat) er een auto de ZTL-grenst overschrijdt.

  Zie de website van Cortona voor een downloadbare kaart met parkeeropties in de stad:
  Web: http://www.comunedicortona.it/il-comune/polizia-municipale/ztl-presentazione1/ztl/

 • (Openbaar) Vervoer

  Cortona, gelegen op een heuveltop, kan nogal afgelegen aanvoelen en dat is onderdeel van zijn charme. Het is echter goed te bereiken met de auto, omdat de stad op de noordzuid-SS71-route richting Arezzo ligt.

  Cortona is niet de gemakkelijkste plek om per trein te bereiken. Het handigste station is Camucia, 6 km ten zuidwesten van de stad, van daaruit rijden er bussen naar Cortona’s Piazza del Mercato (en vanuit daar rijden er ook bussen naar Arezzo en Castiglion Fiorentino (www.etruriamobilita.it). Het treinstation van Camucia heeft geen kaartjesloket, alleen een ticketmachine. Als dit je tegenhoudt, ga dan naar het treinstation van Terentola, 7 km ten zuiden van Cortona, met elk uur treinen naar Arezzo (een reis van 25 minuten) en Florence (een reis van 1 uur en 45 minuten).

Aanvraagformulier