7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Bezoek Volpaia, een schilderachtig heuveldorp

 • Bezoek Volpaia, een schilderachtig heuveldorp

  Volpaia, een betoverend middeleeuws gehucht ten noordwesten van Gaiole is bereikbaar via een mooie kronkelende weg. Omlijst door muren en torens heeft dit versterkte gehucht zijn middeleeuwse indeling en verdedigingskarakter weten te behouden. Boek een wijnproeverij en keldertour in het Castello di Volpaia landgoed in het hart van het dorp. De kelders beginnen vanuit een sacristie en monden uit in nog meer kelders verborgen onder de kerken. In Volpaia worden de eens heilige plaatsen vandaag de dag gebruikt voor de wijnbereiding. Het is een mysterieus proces. De wijn wordt verplaatst door middel van een doolhof van onderling verbonden roestvrij stalen buizen. Zelfs om de proefruimte te bereiken, moet je door smalle gangen en oude trappen lopen. De crypte van de kerk Commenda di Sant'Eufrosino uit de renaissance wordt tegenwoordig gebruikt voor het opslaan van vaten met rijpende wijn van het landgoed.
  Reserveer een bezoek aan de olijfpers en wijnkelders, met een proeverij van de verrukkelijke biologische wijnen van Volpaia, tezamen met een proeverij van olijfolie en een selectie lokale producten. De honing van Castello di Volpaia, alsook speciale azijn en Extra Virgin olijfolie zijn uitstekende cadeaus. Houd er rekening mee dat deze wijnkelderbezoeken meestal plaatsvinden om 11.30, 15.00 en 17.00 uur, maar het is het beste om rechtstreeks contact op te nemen met het landgoed.

  Ga voor de lunch of diner naar Piazza della Torre, het centrale plein in Volpaia. Reserveer vooraf een tafel op het terras van La Bottega, waar speciale maar authentieke Toscaanse gerechten worden geserveerd. Na een salade uit de moestuinen kun je kiezen voor de everzwijnstoofpot of Florentijnse T-Bone steak. Of boek een lekker diner in de gastronomische herberg L'Osteria Volpaia, die bekend staat om zijn creatieve keuken en biologische wijnen. In een meer informele sfeer kun je ontspannen tijdens een lichte lunch in de Bar Ucci, een kruising tussen een wijnbar en een huiselijke herberg. Deze gastvrije plek is gevestigd in de voormalige stallen en serveert schotels met gezouten vlees en kaas of pasta met wild zwijn. Proef voor een snack de fruittaarten of gebakjes gemaakt door de oma patissier van het huis. Voor meer informatie over deze fascinerende versterkte nederzetting, inclusief eetgelegenheden, bekijk je onze Volpaia gids.

  Adres: Castello di Volpaia
  Piazza della Cisterna
  Volpaia
  53017
  Radda in Chianti

  Tel: 0577 738066
  Web: www.volpaia.com

Aanvraagformulier