7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Chianti Cashmere Geitenboerderij

 • Chianti Cashmere Geitenboerderij

  Als je jonge kinderen op sleeptouw hebt of gewoon even genoeg hebt van wijnlandgoederen, bezoek dan deze eigenzinnige Chianti Cashmere Geitenboerderij, ten noordwesten van Gaiole. Gerund door de in Amerika geboren Nora Kravis, boekt deze al lang bestaande kasjmier boerderij succes op succes. Het is plezierig en vertegenwoordigt bovendien duurzame landbouw op zijn best. Oprichter Nora Kravis verliet lang geleden Long Island in New York en keek nooit meer achterom. Ze kent alle herders, telers en wevers en zorgt voor haar geiten alsof ze familie zijn. Bij deze stenenboerderij met uitzicht kunnen de kinderen geitjes vasthouden, aaien en flesvoeding geven. De geiten worden bewaakt door donzige witte Abruzzo herdershonden die fungeren als waakhonden om elke roedel wolven op afstand te houden.

  Als je even genoeg hebt gekregen van schattige geitjes en puppy's, richt dan je aandacht op het kasjmier zelf. De superieure kasjmiergeiten hebben crème, hazelnoot, bruin, grijs en houtskool tinten, zodat het garen ongeverfd kan worden gebruikt in de oorspronkelijke kleur. Kasjmier is de fijne, donzige vacht geproduceerd door een kasjmiergeit en naar men zegt tien keer lichter en warmer dan wol. Liefhebbers van breien kunnen kiezen voor een aantal mooie vezels en duurzame kasjmier garen. Er is ook Toscaans handgemaakt huistextiel verkrijgbaar zoals handgeweven sjaals, dassen, spreien, hoeden, sokken en babydekens.

  Als je enthousiast bent geworden organiseert de boerderij ook workshops voor spinnen, weven, breien of borduren, onder begeleiding van lokale Italiaanse ambachtslieden met wie ze reeds samenwerken. Bovendien is er ook de nieuwe beleving 'wees een herder voor een dag'. Dit is leuk voor het hele gezin, met volledige onderdompeling in het leven van een kasjmier geitenherder. Gasten kunnen een kudde geiten begeleiden door de velden en bossen rond de boerderij, stoppen voor een wijnproeverij bij een naburige boerderij en weer terugkeren naar de kasjmier boerderij voor een uitgebreide boerenlunch. De boerderij en de cadeauwinkel zijn van Pasen tot oktober in de middag geopend.

  Adres: Chianti Cashmere,
  Azienda Agricola La Penisola
  La Penisola
  53017
  Radda in Chianti
  Tel: 0577 738080
  Web: www.chianticashmere.com

Aanvraagformulier