7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Het Etruskisch leven in het Castellina Archeologisch Museum

 • Het Etruskisch leven in het Castellina Archeologisch Museum

  Bezoek het naburige Castellina in Chianti om meer te weten te komen over de Etruskische beschaving in de Chianti. Maak ook tijd om de wirwar van straatjes te ontdekken en koop een exotisch ijsje bij Castellina's beste gelateria. Simone, de eigenaar, zweert bij de cantuccini en Vin Santo-combinatie: amandelkoekjes met zoete Toscaanse wijn. Er is hoe dan ook geen ontsnappen aan wijn in de Chianti, zelfs in het Etruskisch museum.
   
  Dit voormalige middeleeuwse kasteel is nu een gemeentehuis met vestingmuren waarin een klein archeologisch museum over het Etruskische leven zich schuil houdt. Het staat ook wel bekend als het Museo Archeologico del Chianti Senese en richt zich op vondsten uit het Sienese gedeelte van Chianti, waaronder Castellina, Gaiole, Radda en Castelnuovo Berardenga. Het museum vertoont voornamelijk vondsten van tombes uit de 7e-eeuw v.Chr. van Montecalvario, de Etruskische begraafplaats voor aristocraten in Castellina. Bewonder de opnieuw nagebouwde strijdwagen van Montecalvario met zijn bronzen en ijzeren platen. Ontdek ook de talismanachtige schatten die bij de overledenen werden geplaatst voor hun laatste reis – objecten zoals een gouden oorbel of een bronzen riem.

  Deze Etruskische tombes zijn ongeveer 3.000 jaar geleden gebouwd, maar de makers lijken niet veel van ons te verschillen. Je kunt hier een amfora (kruik) bewonderen die mooi versierd is met een afbeelding van feestgangers tijdens een feestmaal. Ook hier speelt wijn, net als in het huidige Chianti, weer een belangrijke rol. Wijn was in de Etruskische periode een teken van status en werd tijdens rituelen en ceremonies gedronken. De wijn werd vermengd met honing en kruiden en er is zelfs, curieus genoeg, een versie waarop gerapte kaas te zien is.

  Dit kasteel is meer dan alleen Etruskisch, want je hebt hier ook een mooie gelegenheid om het fort te verkennen, een voormalige vestiging van de Florentijnse Republiek tijdens de eeuwenlange oorlog tegen Siena. Eindig je bezoek door boven op de toren te wandelen en bewonder de weidse uitzichten van het middeleeuwse Castellina, tot de bergen van Chianti in het oosten, en San Gimignano en de Val d’Elsa vallei in het westen.

  Adres: Piazza del Comune 17
  53011
  Castellina in Chianti

  Tel: (+39) 347 679075 & 0577 742090
  Web: www.museoarcheologicochianti.com

Aanvraagformulier