7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Serieus fietsen - als toeschouwer of deelnemer

 • Serieus fietsen - als toeschouwer of deelnemer

  L'Eroica - de "heroïsche" wielerwedstrijd - is een legende uit de Chianti, maar je kunt hier op elk moment een aantal delen van de route fietsen. Je hebt geen extra bijzonder stuur of stalen benen nodig, al heb je die misschien aan het einde van de rit wel ontwikkelt. L'Eroica is het bekende amateurevenement waarmee fietsers van over de hele wereld de schoonheid en geschiedenis van de regio kunnen ervaren, terwijl ze op een klassieke of vintage fietsen rijden. Dit evenement in oktober start en eindigt in Gaiole en omvat een week lang festiviteiten, van wijnproeverijen tot voedselmarkten.

  De routes omvatten een groot deel van de Chianti, waaronder Gaiole, Montefiridolfi, Panzano en Castellina. Fietsers kunnen routes kiezen die overeenkomen met hun capaciteiten; de kortste optie is 46 km en de langste is 209 km. De race trekt zowel Italiaanse als internationale renners, variërend in leeftijd van 15 tot 90 jaar, met af en toe een wereldkampioen die meedoet. Omdat er geen tijdritten zijn, is stoppen voor een broodje en een glas Chianti gewoon acceptabel. Ook wordt er geen doping gebruikt - het gaat allemaal om de natuurlijke hoogtepunten.
   
  Je kunt de drie uur durende "vrijetijdsroute" over 46 km volgen, die uitzicht biedt op het kasteel van Brolio en zelfs de skyline van Siena. Andere routes zijn moeilijker, inclusief de 75 km lange Radda-route. De meer uitdagende routes bieden eerder lekkere pijn dan een gemakkelijke fietsrit. Op klassieke of vintage fietsen met een stalen frame is racen op onverharde wegen niet altijd comfortabel. De ritten bevinden zich misschien op laag- tot middelhoog niveau, maar zitten vol met korte, steile, uitdagende beklimmingen. Verwacht veel stuiteren, glijden en remmen. Het plezier zit hem in het fietsen met je vrienden en de nostalgie van de vintage rit. Onderweg kun je ook genieten van het glooiende landschap van de Chianti, wijngaarden en olijfboomgaarden, kleine middeleeuwse stadjes en betoverende renaissance vergezichten. Rijden in de Chianti wordt gekenmerkt door rustige, kronkelige wegen en plezierige bochten afgewisseld met adembenemende panorama's, korte, uitdagende beklimmingen en spannende afdalingen. Als dit allemaal klinkt als te veel en te hard werken, wees dan gewoon een toeschouwer. Of kies ervoor om een e-bike te huren en een minder belastende route te volgen. Als dat zo is, neem dan een kijkje op Eenvoudige e-bike tochten door de Chianti.

  Tel: (+39) 393 8601027
  Web: www.leroicagaiole.com

Aanvraagformulier