7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Zoeken naar keramiek in Gaiole of kasjmier in Radda biedt een goede afwisseling van het vele wijnshoppen. Toscaanse keramiek die hier en rond Radda wordt gemaakt, is vaak geïnspireerd op oude modellen, waaronder renaissance-ontwerpen. De Medici-dynastie heeft reeksen borden ontworpen voor elk van hun landvilla's en vond praktisch het concept van elegante plaatsbepaling uit. Probeer ook eens een uitstapje naar het naburige Castellina om heerlijk ijs te proeven en speciale voedingsmiddelen in te slaan, zoals ambachtelijke honing, flessen met sauzen en gedroogde pasta.

 • Atelier Radianza

  De in Nederland geboren keramist en kunstenaar Lies Robbertsen leidt deze aantrekkelijke pottenbakkerij. Ze wordt geïnspireerd door de natuur en architectuur en schildert met olieverf en acryl, evenals op keramiek.

  Adres: Via San Martino 4
  Frazione
  Lecchi in Chianti
  53013
  Gaiole in Chianti

  Tel: (+39) 3351741573
  Web: www.radianza.com

 • Castello di Brolio winkel

  Castello di Brolio, een beroemd Chiantishire-kasteel, ligt tussen Gaiole en Castelnuovo Beradenga. De Brolio wijnproeverij en de cadeauwinkel kunnen deel uitmaken van een geweldig dagje uit, evenals de route ernaartoe. Dit kasteel is gelegen op het klassieke platteland van Chianti, met zijn mix van wijngaarden, olijfgaarden, eiken- en kastanjebomen. Documenten bevestigen dat de familie Ricasoli al sinds 1141 in de wijn zit, dus reken op het kopen van een paar fraaie jaargangen en misschien zelfs een paar mooie wijnglazen. Samen met Chianti Classico produceert het landgoed ook Super Tuscans, zoals Casalferro. Toch is de marktleider in de Super Tuscan Ornellaia en Masseto, geproduceerd door de rivaliserende Frescobaldi-wijnmakers. Wanneer je in Brolio bent, boek dan een bezoek aan de kasteelkelders, maak een rondrit op het landgoed, proef de wijnen en bezoek het familiemuseum.

  Adres: Castello di Brolio
  Localita Madonna a Brolio
  53013
  Gaiole in Chianti

  Tel: 0577 7301
  Web: www.ricasoli.com

 • Chianti Cashmere geitenboerderij

  Breng een bezoek aan de Chianti Cashmere geitenboerderij buiten Radda om een heerlijke kudde kasjmiergeiten te zien. Of maak er een echt uitje van. Na het aaien of voeren van de geiten, bekijk je de met de hand geweven sjaals, spreien, hoeden, sokken en babydekens van Toscaanse kasjmier.

  Adres: Chianti Cashmere
  Azienda Agricola La Penisola
  La Penisola
  53017
  Radda in Chianti
  Tel: 0577 738080
  Web: www.chianticashmere.com

 • Luxury designer outlets

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.
  Adres: The Mall
  Via Europa 8
  50066
  Leccio Reggello

  Tel: 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren

  De parkeerplaatsen van Gaiole bevinden zich buiten het stadscentrum aan de Strada Provinciale 408 of in de parkeergarage aan de Via Marconi. Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Vervoer

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Vanaf Florence en de Chiantigiana rijd je richting Greve en vervolgens verder richting het zuiden naar Radda en Gaiole. Of neem de Florence-Siena Raccordo Autostradale snelweg (bekend als de RA) en dan de afslag San Donato in Poggio. Vervolg je route op de SP101 die overgaat in de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of neem de rustiger en langzamere route vanaf Siena: Neem dan de SR2 die overgaat in de rustigere SR222 tot aan Castellina en ga dan door naar Radda en Gaiole.

  Privétour: Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Ze verzorgen privédagtochten door Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Chianti Taxi. T: (+39) 389 8160050 & www.chiantitaxi.com

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

  Chianti met de bus: Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantisch Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen. Zie Serieus fietsen - als toeschouwer of deelnemer.

Aanvraagformulier