7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Eten & Drinken

 • Eten & Drinken

  De wijnbeurzen in september brengen de professionele wijnproevers naar Greve. De omliggende heuvels zijn bedekt met wijngaarden, waarvan vele dateren uit de tijd van de middeleeuwse monniken. De Chianti Classico is al eeuwenlang big business in Greve. In 1716 bakende Cosimo III, de groothertog van Toscane, officieel de productiezone van de Chianti-wijn af. De Chianti Classico wordt gemaakt van Sangiovese-druiven of een Sangiovese-blend en wordt 14 maanden gerijpt in Franse eikenvaten gevolgd door ten minste zeven maanden in de fles, of twee jaar voor een Riserva. Onze aanbevolen wijnlandgoederen zijn te vinden in elk van de individuele Chianti-gidsen.

  Hoewel dit Florentijns Chianti is, verschijnen er ook gerechten in Sienese stijl (of producten zoals cinta senese vleeswaren) op het menu. Zoals elders in Toscane, is het koken nooit overdadig of overdreven; er zijn geen verfijnde afwerkingen, complexe reductie van sauzen of subtiel gemengde smaken. Maar er zit een fundamentele rustiek in de gerechten waardoor ze over de hele wereld populair zijn geworden.

  En dit is maar een voorproefje van Chianti. Bekijk onze aanbevelingen voor restaurants hieronder en ook onze andere gidsen voor de beste steden en dorpen in Chianti, die allemaal in ons Bestemmingsoverzicht staan.

 • Il Bistro Falorni

  Deze bescheiden plek aan het belangrijkste plein van Greve is een goede, snelle stop voor een lunch, compleet met een glas Chianti Classico. In de Chianti is de betekenis van fastfood kikkererwtensoep, smakelijke taglieri, kaasplankjes of borden met gezouten vlees, evenals bruschetta besmeerd met leverpastei en met Prosciutto en Pecorino gevulde panini. Falorni is er trots op een ‘slagersbistro’ te zijn, alsook een café en gastronomische delicatessenzaak, verbonden aan de vermaarde lokale slager van de stad.
  Adres: Piazza Matteotti 71, 50022 Greve in Chianti
  Tel: 055 853029
  Web: www.falorni.it

 • La Castellana

  Deze kleine, romantische, door een familie gerunde herberg serveert robuuste, gemiddeld geprijsde Toscaanse gerechten en een volledig assortiment Chianti-wijnen. Lokale favorieten zijn onder meer crostini met kip-leverpastei, gegrild vlees en rundvleesstoofpot. Specialiteiten zijn de truffel- en paddenstoelenschotels, waaronder tagliatelle of bruschetta met truffels. Geniet van het uitzicht vanaf het terras op de heuvel, met wuivende cipressen, zilverkleurige olijfgaarden en eindeloze wijngaarden. Reserveren wordt aangeraden, vooral voor een plekje op het terras.


  Adres: Via di Montefioralle, Localita Montefioralle, 50022 Greve in Chianti
  Tel: 055 853134
  Web: www.ristorante-lacastellana.it

 • L’Antica Scuderia

  Net ten westen van Greve ligt Badia a Passignano, met zijn Benedictijnse abdij en Antinori wijngebied. Foodies worden verwend met keuzemogelijkheden. Als je de verleidingen van de, met een Michelin-ster bekroonde, gastrodome van Antinori kunt weerstaan, probeer dan deze elegante, zomerse plek met een terras met uitzicht op de wijngaarden. Het restaurant is gevestigd in een voormalige halteplaats en paardenstalling voor passerende ridders. De keuken is modern Toscaans, met gerechten als Toscaanse crostini, lamsvlees met gevulde artisjokken of wild in de vorm van hazen, fazanten en everzwijnen. Gegrild vlees staat hoog op het menu, inclusief T-Bone steak. Prijzen variëren van gemiddeld tot hoog, mede afhankelijk van de wijnselectie. Goede, goedkope pizza's worden ook aangeboden op deze kindvriendelijke plek.


  Adres: Via di Passignano 17, Localita Badia a Passignano, 50028 Tavernelle Val di Pesa
  Tel: 055 8071623
  Web: www.ristorolanticascuderia.it

 • La Cantinetta di Rignana

  Deze landelijke plek ligt op 4 km van Badia a Passignano en is zeker de moeite van het bezoeken waard. De dromerige omgeving omvat een oude molen en met wijngaarden bedekte heuvels. Het heeft een gemiddeld geprijsde, rustieke keuken, van de tagliatelle met geraspte truffels tot de everzwijnstoofpot of het konijn gevuld met varkensvlees en truffels. Tot slot is er Pecorino met peer of panna cotta met bessen. De wijnkaart varieert van Super Tuscans tot de wijn van La Cantinetta’s eigen landgoed. Wees je ervan bewust dat het restaurant aan het einde van een winderige, hobbelige weg ligt.


  Adres: Localita di Rignana 13, 50022 Greve in Chianti
  Tel: 055 852601
  Web: www.lacantinettadirignana.com

 • La Trattoria della Fonte

  Net ten noorden van Badia a Passignano ligt deze informele, door Antinori beheerde, herberg welke een aanvulling is op het naburige gastronomische restaurant van de wijndynastie, L'Osteria di Passignano. Hier is de sfeer informeel, met het degelijke Toscaanse, gemiddeld geprijsde menu dat past bij de landelijke omgeving. Typische gerechten zijn Pienza-kazen, Toscaanse vleeswaren, Florentijnse T-Bone steak en typische crostini. Dit gezegd hebbende, de bijbehorende Antinori-wijnen kunnen net zo bescheiden of grandioos zijn als gewenst. Als je verliefd bent geworden op de omgeving, denk dan eens na over een kookcursus op het terrein.


  Adres: Via Santa Maria Macerata 41, Montefiridolfo, 50026 San Casciano in Val di Pesa
  Tel: 055 8244700 / 055 8244743
  Web: www.fontedeimedici.com & www.osteriadipassignano.com

Aanvraagformulier