7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Castellina in Chianti voor een foodie uitstapje

 • Castellina in Chianti voor een foodie uitstapje

  Bezoek het naburige Castellina in Chianti, een charmant stadje ten zuiden van Panzano. Wandel naar beneden door de Via delle Volte, een schilderachtige straat met stenen gewelven die in de zijkant van de heuvel is gebouwd. Geniet van heerlijk ijs bij Gelateria Castellina, bekend om zijn experimentele ijs. De smaken variëren van ricotta en vijgen tot chili en chocolade of citroen- en kiwifruit. Er is ook de favoriete creatie van de eigenaar, cantuccini en Vin Santo: amandelkoekjes met zoete Toscaanse wijn. Het is hoe dan ook onmogelijk om te ontkomen aan wijn als je in de Chianti bent.

  Overweeg hier je eerste wijnproeverij, want Castellina wordt letterlijk overspoeld met  de Chianti Classico. Het handelsmerk op flessen van de Chianti Classico is de Zwarte Haan, het historische symbool van de Chianti Militaire Bond. In de laat 13e-eeuw was Castellina de eerste locatie van het Chianti Verbond, een groep van drie Florentijnse feodale kastelen. Meld je voor een lunch bij L'Antica Trattoria alla Torre. Deze ouderwetse herberg ligt aan het centrale plein en serveert Toscaanse lekkernijen op een zomers terras. Geniet van de Florentijnse T-Bone steak, gegrild vlees en Pecorino-kazen, vanzelfsprekend allemaal weggespoeld met Chianti Classico-wijnen.
  Ga shoppen voor Toscaanse levensmiddelen, zoals kaas, koekjes, gezouten vlees en zoete deegwaren. (Raadpleeg onze gids voor Castellina in Chianti voor  meer winkelmogelijkheden)

  Gelateria Castellina, Via IV Novembre 47, 53011 Castellina in Chianti
  T: 0577 741337 & www.anticadelizia.it
  Adres: L’Antica Trattoria alla Torre, Piazza del Comune 15, 53011 Castellina in Chianti
  Tel: 0577 740236
  Web: www.anticatrattorialatorre.com

Aanvraagformulier